• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 8.9.2024Meniny má Miriama
20°Bratislava

Peter Pekarík vždy rád spomína na zápas proti Poliakom

  • 13:06 13.11.2013
  • SENEC
Peter Pekarík vždy rád spomína na zápas proti Poliakom

Jedným z pätice hráčov, ktorí zasiahli do pamätného zápasu slovenskej futbalovej reprezentácie v chorzówskej chumelici a nachádzajú sa aj v aktuálnej nominácii trénera národného výberu SR Jána Kozáka, je krajný obranca Peter Pekarík.

Zadák Herthy Berlín vtedy ešte ako hráč Wolfsburgu odohral celé stretnutie proti domácim Poliakom 14. októbra 2009, v ktorom Slováci pod vedením Vladimíra Weissa vyhrali 1:0 a kvalifikovali sa na majstrovstvá sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

"Sú to nezabudnuteľné momenty, na ktoré si vždy rád spomeniem. Často mi to pripomínajú aj moji kamaráti, ktorí to urobili aj pred nadchádzajúcim duelom s Poľskom," povedal 27-ročný Pekarík pred piatkovým medzištátnym prípravným stretnutím Poľsko - Slovensko vo Vroclave s úvodným výkopom o 20.45 h.

Zvyšní štyria slovenskí futbalisti, ktorí hrali pred štyrmi rokmi v Chorzówe a majú šancu zasiahnuť aj do súboja vo Vroclave, sú Kornel Saláta, Dušan Švento, Marek Hamšík a Stanislav Šesták.

Odporúčame:

Slováci zbroja na Poľsko, zranení Weiss a Jakubko nepomôžu

Zraneného Muchu nahradil v nominácii proti Poľsku Košický

Slováci zdolali Poliakov v dvoch zápasoch kvalifikácie o postup na svetový šampionát do JAR, ale v máji minulého roka prehrali v medzištátnom prípravnom dueli v rakúskom Klagenfurte 0:1. Oporami "bielo-červených" sú predovšetkým legionári z nemeckej I. bundesligy na čele s trojicou pôsobiacou v Borussii Dortmund - Lukasz Piszczek, Jakub Blaszczykowski, Robert Lewandowski. Prvý spomenutý nie je pre zranenie v nominácii na meranie síl so Slovenskom, zvyšní dvaja však figurujú vo výbere nového trénera Poliakov Adama Nawalku.

"Je to súper, ktorý má veľkú kvalitu. Podľa mňa je v domácom prostredí favoritom. Poliaci, ktorí pôsobia v nemeckej bundeslige, tam majú naozaj dobré meno. Či už je to v súčasnosti jeden z najlepších útočníkov na svete Lewandowski, jeho spoluhráč z Borussie Dortmund Blaszczykowski, ten je špílmacher v klube i reprezentácii, alebo aj Piszczek, ktorý patrí medzi najlepších krajných obrancov v Nemecku. Teraz je však dlhodobo zranený, takže nie je v nominácii na stretnutie proti nám. Rozhodne všetci títo traja sú hráči, ktorí si spravili obrovské meno. Poznám ich zo vzájomných ligových zápasov, ale aj pred či po nich sme sa už neraz spolu rozprávali. Dá sa povedať, že sú to super chalani. Potvrdzujú to nielen na trávniku, ale aj dobrosrdečnosťou mimo ihriska," doplnil bývalý obranca Žiliny, Dubnice a tureckého Kayserisporu Peter Pekarík.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.