Toto sú najlepšie ryby na vyprážanie: Tieto druhy však radšej pripravte inak
- 19:58 11.05.2023
- Bratislava
Chcete pripraviť dokonalú vysmážanú rybu? Zamerajte sa nielen na prípravu, ale aj na výber správneho druhu. Kým z jedného typu bude katastrofa, výsledok z ďalšieho vám bude veľmi chutiť.
Aljašská treska
Aljašská treska sa dokonale hodí na pečenie a vyprážanie pri vysokých teplotách. Veľkosť jednotlivých kúskov pripravených na vyprážanie by sa mali zmestiť do panvice alebo fritézy tak, aby sa nedotýkali strán riadu alebo sa navzájom prekrývali.
Tilapia
Ak treska nie je váš štýl, skúste tilapiu. Tilapia je všestranná ryba jemnej chuti, pri ktorej sa môžete hrať s rôznymi koreninami, polevami a cestom. Tilapie sa dodávajú vo vykostených filetách pripravených na vyprážanie, ktoré sa perfektne zmestia do väčšiny panvíc.
Tilapia sa dobre vypráža na panvici, no musíte s ňou manipulovať opatrne, pretože je veľmi jemná. Vyhnite sa prílišnému presúvaniu po panvicu, manipulujte s ňou len vtedy, keď ju budete chcieť prevrátiť na druhú stranu.
Sumec
Sumec má jemnú, sladkú chuť, ktorá sa často považuje za akéhosi kríženca kuracieho a bravčového mäsa. Filety zo sumca sa zvyčajne obaľujú v ochutenej zmesi kukuričnej múky a následne sa vyprážajú do zlatohneda. Tento spôsob prípravy dáva rybe lahodný, chrumkavý vzhľad a jemné voňavé vnútro.
Keďže sumce často žijú na bahnitých brehoch riek, tak zvyknú mať silnú, zemitú chuť, ktorá nemusí vyhovovať každému. Dá sa tomu však čeliť tak, že pred vyprážaním namočíte filety zo sumca do mlieka alebo cmaru, čo pomôže zneutralizovať pachy.
Halibut
Halibut trávi čas jedením iných morských plodov vrátane menších rýb, kreviet a kôrovcov. Halibut je vysoko cenený v reštauráciách a rybích trhoch pre svoju jemnú, sladkú chuť, pevnú a šupinatú textúru a nízky obsah tuku.
Mäsitý a jemný halibut je ideálny na vyprážanie na panvici. Vyskúšajte ho napríklad smažiť v cestíčku.
Pstruh
Všetky druhy pstruhov sú oceňované pre ich pevné mäso a jemnú chuť. Pstruh je všestranná ryba, ktorá sa dá chutne pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Okrem iného výborne chutí aj vysmážaný.
Rybu dobre osoľte, okoreňte a nebojte sa pridať korenie, ako je cesnak, citrón alebo bylinky, v závislosti od vašich chuťových preferencií. Čerstvo vyprážaný pstruh sa perfektne hodí ku grilovanej zelenine, ako je špargľa, mrkva, brokolica alebo aj čerstvý šalát.
Tieto ryby radšej nevyprážajte
Určite sa pri vyprážaní vyhnite druhom rýb s textúrou podobnou stejku, vrátane týchto:
- Tuniak
- Mečúň
- Losos
- Morský čert
- Makrela
Kvôli hustote a hrúbke týchto druhov rýb sa po obalení počas vyprážania často poriadne v strede neupečú. Navyše vysoká teplota ich môže vysušiť.
Ak máte tento program na rúre na pečenie, radšej ho nepoužívajte. Pokazí vám rúru
Odborníci varujú, že používanie tejto funkcie na rúre skráti životnosť vášho spotrebiča na polovicu.
Video: Dievčatko padalo z lanovky celých 12 metrov
V lyžiarskom stredisku takmer došlo k tragédii.
Potravinári odkazujú: Nejedzte vianočné stromčeky! V Belgicku sa rozmohol starý trend
Belgický štátny potravinový úrad vydal varovanie, v ktorom občanov vystríha pred zužitkovaním vianočných stromčekov v potravinách.
Muž uviazol v autonómnom vozidle, krúžilo dookola po parkovisku
Zákazník taxi služby s autonómnym vozidlom takmer omeškal let kvôli zlyhaniu systému v aute.
VIDEO: Pes celý život prežil na reťazi. Takto reagoval na svoj prvý sneh
Pes precestoval pol sveta, aby sa nakoniec zoznámil so snehom.