• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 22.12.2024Meniny má Adela
Bratislava

Nehľadajte ho v oleji ani type. Tajomstvo dokonale chrumkavých zemiakov sa skrýva v utierke

  • 9:50 27.05.2023
  • Londýn
Nehľadajte ho v oleji ani type. Tajomstvo dokonale chrumkavých zemiakov sa skrýva v utierke

Väčšina ľudí pri príprave pečených zemiakov zabúda na dôležitý krok. Ako dosiahnuť dokonalú chrumkavosť pomocou utierky?

Jeden z najobľúbenejších spôsobov prípravy zemiakov je ich pečenie, ktoré si nevyžaduje veľa námahy pri príprave, a takisto je pomerne rýchle a nenáročné. Napriek tomu len málokto ovláda jeho postup tak, aby bol spokojný s výsledkom.

Ak nám zemiaky nechrumkajú v ústach, často ich považujeme za nedokonalé. Dopátrať sa dôvodu je však pre nejedného kuchára takmer nemožné, a tak na pomoc prichádza rada od skúsenej kuchárky.

Poppy O'Tooleová je na sociálnych sieťach známa ako Kráľovná zemiakov, pretože svojim sledovateľom najčastejšie radí v oblasti prípravy tohto všestranného pokrmu. Portálu Mirror najnovšie priblížila, ako sa dá dosiahnuť dokonalá chrumkavosť zemiakov pomocou kuchynskej utierky.

„Najprv si predvaríme zemiaky, ja ich varím o niečo dlhšie ako väčšina ľudí, lebo chcem, aby boli naozaj prevarené. Potom ich dobre premiešame a necháme odpariť,“ vysvetľuje O'Tooleová.

„Keď ich vysušíte, umiestnite ich do odkvapkávača a zakryte kuchynskou utierkou. Ak ich takto necháte odpariť, nakoniec budú naozaj chrumkavé,“ pokračuje kuchárka.

Podľa O'Tooleovej je dôležité vopred umiestniť nádobu s olejom do rozohriatej rúry a následne do nej vložiť zemiaky, akoby ste ich chceli vyprážať.

„Asi v polovičke pečenia pridávam trochu zeleninového alebo kuracieho vývaru, štipku semolinovej múky a citrónovú kôru,“ pokračuje O'Tooleová.

Kuchárka zakončí netradičný recept pridaním niekoľkých plátkov citróna a premiešaním celého obsahu. Vývar by sa mal na zemiakoch karamelizovať a múka im dodá ďalšiu vrstvu chrumkavosti. Citróny zas poslúžia na ozvláštnenie chuti, ak po nich však netúžite, nemusíte ich do zmesi pridávať.

Zemiaky najprv pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch. Po pridaní zvyšných surovín a premiešaní ich pečieme ešte 30 minút na 200 stupňoch. Na záver ich môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.

Zdroj: Info.sk, DP, mirror.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Betlehemská hviezda nebola vôbec kométa, tvrdí slovenský astronóm

Betlehemská hviezda nebola vôbec kométa, tvrdí slovenský astronóm

VČERA - 13:49Zaujímavosti

Betlehemskou hviezdou mala byť v skutočnosti pravdepodobne jedna z planét slnečnej sústavy.

Toto je dôvod, prečo si nesmiete požičiavať nabíjačky a káble

Toto je dôvod, prečo si nesmiete požičiavať nabíjačky a káble

20:11 19.12.2024Zaujímavosti

Odborník prezradil, prečo by ste nikdy nemali zdieľať nabíjačky a káble s cudzími ľuďmi.

Poľovník strieľal na medveďa na strome, ten spadol a zabil iného poľovníka

Poľovník strieľal na medveďa na strome, ten spadol a zabil iného poľovníka

11:39 18.12.2024Zaujímavosti

Poľovník v americkom štáte Virgínia zomrel po tom, ako naňho zo stromu spadol medveď postrelený iným poľovníkom, uviedli miestne úrady.

Úzkosť z mobilu: Tomuto zvyku sa vyhnite, zhoršuje psychiku!

Úzkosť z mobilu: Tomuto zvyku sa vyhnite, zhoršuje psychiku!

7:29 18.12.2024Zaujímavosti

Odborníci varujú pred novým trendom, ktorý zvyšuje mieru úzkosti u používateľov smartfónov.

Vzácny objav z Nemecka: Dôjde k prepisu dejín kresťanstva?

Vzácny objav z Nemecka: Dôjde k prepisu dejín kresťanstva?

20:32 17.12.2024Zaujímavosti

Predvianočný objav by podľa vedcov mohol zmeniť spôsob, akým vnímame dejiny raného kresťanstva v Európe.