• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
22°Bratislava

Prekážajú vám psie chlpy? Tieto psie plemená takmer nepĺznu

  • 11:16 01.07.2023
  • Bratislava
Prekážajú vám psie chlpy? Tieto psie plemená takmer nepĺznu

Chcete psa, no prekážajú vám všadeprítomné chlpy? Vyberte si niektoré z týchto plemien.

Bez ohľadu na to, či je dôvodom alergia, alebo jednoducho nechcete stále upratovať psie chlpy, tieto psie plemená určite oceníte. Pri správnej starostlivosti totiž takmer nepĺznu.

Basenji

Pre ľudí, ktorí milujú psy, ale nemajú radi ich charakteristický zápach a pĺznutie, môže byť ideálnym plemenom basenji. Pĺzne minimálne a jeho krátka, jemná srsť si okrem občasného česania vyžaduje len malú starostlivosť. Tieto psy sú tiež tiché, čo z nich robí ideálnych kandidátov aj do bytu. Potrebujú však denné cvičenie a čas na hranie.

Afganský chrt

Afganský chrt je elegantný a dôstojný, s jednou vrstvou chlpov, ktoré si vyžadujú veľa kúpania a úpravy. To však pomáha znižovať vypadávanie srsti. Afganský chrt je milujúci a lojálny maznáčik, ktorý sa dobre hodí do väčšiny rodín.

Bišónik

Tieto hravé a prítulné psy sú ideálnym plemenom pre alergikov, no nie sú bezúdržbové. Srsť bišónikov neustále rastie a vyžaduje si častú úpravu, kefovanie a občasné kúpanie.

Čínsky chocholatý pes

Jedným zo spôsobov, ako sa vyhnúť vypadávaniu chlpov, je vybrať si bezsrsté plemeno psa. Čínsky chocholatý pes sa podľa srsti delí na dva typy: bezsrstý a púdrový. Bezsrstý má srsť na hlave, chvoste a labkách, zatiaľ čo púdrový je pokrytý jemnou srsťou, ktorá vypadáva len minimálne. Bezsrsté plemená psov vyžadujú zvýšenú starostlivosť a pozornosť, pokiaľ ide o ich kožu. Potrebujú ochranu pred slnkom a chladom a sú náchylnejšie na podráždenie pokožky.

Havanský psík

Tieto psy pôvodom z Kuby ponúkajú majiteľom šarm a srsť, ktorá nepĺzne. To znamená menej času stráveného valčekovaním a viac času šantením s hravým havanským psíkom. Aby bol čistý a zdravý, tak jeho srsť vyžaduje týždenné čistenie a pravidelné kúpanie.

Bedlingtonský teriér

Psy s výzorom jahniatka, ale húževnatosťou teriéra vyžadujú dôslednú starostlivosť, aby si udržali svoj vzhľad, ale srsť nezhadzujú. Navyše im stačí šantenie na dvore alebo pokojné prechádzky.

Bruselský grifón

Bruselský grifón pri správnej starostlivosti počas roka takmer vôbec nepĺzne. Je vynikajúcim spoločníkom pre dospelých, ktorí oceňujú jeho inteligenciu a citlivosť. Dokáže sa ľahko pripútať k majiteľovi a jeho prípadnú zmenu nesie veľmi ťažko.

Zdroj: Info.sk, MB, akc.org, dailypaws.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na toto si dajte pozor pri objednávaní kávy so sebou

Na toto si dajte pozor pri objednávaní kávy so sebou

DNES - 7:20Zaujímavosti

Káva z niektorého z populárnych kávových reťazcov nikdy nechutí rovnako ako tá z domu. Príčinou je nielen zvýšený obsah cukru.

Veverička odmietla vystúpiť z vlaku, spôsobila zrušenie spoja

Veverička odmietla vystúpiť z vlaku, spôsobila zrušenie spoja

VČERA - 19:38Zaujímavosti

Britská železničná spoločnosť Great Western Railway zrušila vlakový spoj, pretože do nej prenikla veverica, ktorú nebolo možné z vlakovej súpravy dostať, uviedla v stredu GWR.

Jeden z najväčších poskytovateľov TV pozastavuje vysielanie troch českých staníc

Jeden z najväčších poskytovateľov TV pozastavuje vysielanie troch českých staníc

22:16 17.09.2024Zaujímavosti

Zákazníci si viac nenaladia tri české televízne stanice.

Jeden z najväčších festivalov na Slovensku definitívne končí, ďalšie ročníky už nebudú

Jeden z najväčších festivalov na Slovensku definitívne končí, ďalšie ročníky už nebudú

21:20 17.09.2024Zaujímavosti

Organizátori sa vyjadrili k budúcnosti festivalu s 25-ročnou históriou.