• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 24.10.2024Meniny má Kvetoslava
13°Bratislava

Futbalové štadióny na Slovensku vynovia už budúci rok

  • 16:21 22.11.2013
  • OPRAD
Futbalové štadióny na Slovensku vynovia už budúci rok

Projekt rekonštrukcie, modernizácie a budovania futbalových štadiónov sa podľa prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika posunul opäť ďalej. "Je vypísané verejné obstarávanie. Urobíme všetko preto, aby sme do konca februára mali víťaza, aby sme mohli začať rokovať a podpisovať konkrétne zmluvy," uviedol po skončení piatkovej konferencie Slovenského futbalového zväzu v Poprade Ján Kováčik.

Prezident SFZ je presvedčený, že v prvej polovici budúceho roka sa začne rekonštrukcia štadióna v Bardejova a bude pokračovať druhá etapa Národného tréningového centra v Poprade.

Kľúčová je Trnava

V roku 2014 by mali byť ukončené aj štadióny v Zlatých Moravciach, Senici a Myjave. "Verím tomu, že v budúcom roku môžeme mať päť-šesť štadiónov, ktoré budú zrekonštruované a dokončené," doplnil Ján Kováčik. Kľúčovým je podľa neho štadión v Trnave, aby tam mohla čo najskôr hrávať slovenská futbalová reprezentácia.

Podľa Jána Kováčika, všetky mestá, ktoré vybrali do projektu modernizácie futbalových štadiónov, súhlasili a majú záujem o tento projekt. Slovenský futbalový zväz má záväzné stanoviská od predstaviteľov jednotlivých miest, že majú interes o uskutočnenie projektu modernizácie štadiónov. V niektorých prípadoch už majú aj uznesenia mestských zastupiteľstiev. "Prejavenie záujmu máme od všetkých," dodal Ján Kováčik.

Kauza ovplyvňovania výsledkov

Delegáti konferencie SFZ si vypočuli aj správu manažéra integrity futbalu Petra Dedíka o kauze ovplyvňovania výsledkov vo futbale. "Nemáme zatiaľ žiadne nové oficiálne informácie. Zaoberá sa tým polícia a u nás disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu," uviedol Dedík. Ten nevylúčil, že kauza ovplyvňovania výsledkov ešte môže mať pokračovanie.

Podľa neho dôležitú úlohu pri odhaľovaní týchto prípadov zohrali aj oficiálne správy zo systému odhaľovania manipulácie futbalových stretnutí, ktorý prevádzkuje Európska futbalová únia UEFA. "Bol to jeden z podporných materiálov, ktorý sme poskytli polícii," skonštatoval Peter Dedík, zároveň však nekonkretizoval, o ktorý zápas išlo. Podľa jeho vyjadrenia konkrétne riešenie v kauze ovplyvňovania výsledkov by mala disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu prijať čo najskôr.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.