• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 23.4.2025Meniny má Vojtech
16°Bratislava

Cestoviny podľa Jamieho Olivera: Perfektný recept za 25 minút zvládne aj dieťa

  • 20:09 25.10.2023
  • Londýn
Cestoviny podľa Jamieho Olivera: Perfektný recept za 25 minút zvládne aj dieťa

Britský šéfkuchár sa podelil o jednoduchý recept na perfektné cestoviny.

Možno nemáte ten luxus tráviť hodiny v kuchyni, aby ste navarili dokonalý obed či večeru, no aj s jednoduchým receptom sa dá urobiť pokrm, na ktorý sa budú všetci tešiť. Za menej ako pol hodiny si môžete pripraviť fantastické cestoviny s tuniakom podľa Jamieho Olivera. Tieto cestoviny vás očaria chuťou a vôňou paradajok, póru a čerstvého chilli.

Jamie Oliver nazval tento recept "chutným rodinným jedlom, ktoré sa ľahko pripravuje a využíva stálice zo špajze". Oliver navyše radí, aby ste si omáčku pripravili v dvojnásobnej dávke a potom si ju môžete uložiť do mrazničky na ďalšie jedlá.

Cestoviny s tuniakom podľa Jamieho Olivera

Ingrediencie pre dve osoby:

  • Jeden pór
  • ½ čerstvej čili papriky (môžete vynechať)
  • Jeden strúčik cesnaku
  • 400 g plechovka kvalitných paradajok
  • 80 g konzervovaného tuniaka
  • 130 g špagiet
  • Dve vetvičky čerstvej bazalky
  • Parmezán (na podávanie)

Postup:

  1. Bielu časť póru rozpoľte, umyte a nakrájajte nadrobno (zelenú listovú časť si nechajte na prípravu vývaru alebo polievky). Chilli papričku (ak ju používate) rozpoľte, zbavte jadierok a nakrájajte nadrobno, cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
  2. Veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom rozohrejte na strednom stupni s ½ lyžice olivového oleja. Na panvicu pridajte nakrájanú zeleninu a za pravidelného miešania ju varte 5 minút alebo kým nezmäkne.
  3. Pridajte rozdrvené paradajky (alebo ich popučte varechou). Vyprázdnenú plechovku naplňte do štvrtiny vodou, roztočte ju, aby sa zachytili posledné kúsky paradajok, a nalejte ju do panvice.
  4. Tuniaka sceďte a rozdeľte na malé kúsky v panvici. Potom pridajte štipku čierneho korenia a malú štipku morskej soli. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte variť za pravidelného miešania, kým sa vám budú v druhom hrnci variť cestoviny.
  5. Uvarte cestoviny vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale, potom ich sceďte a nechajte si hrnček škrobovej vody.
  6. Dajte cestoviny do omáčky, zalejete trochou škrobovej vody z cestovín, aby sa omáčka lepšie spojila, a na ohni dobre premiešajte.
  7. Pomocou klieští naložte cestoviny do tanierov či misiek. Natrhajte a nadrobno nakrájajte lístky bazalky, rozsypte ich na vrch a podávajte s poriadne nastrúhaným parmezánom.

O tom, že tento recept zvládne aj dieťa, sa môžete presvedčiť vo videu, ktoré natočil Oliverov syn Buddy.

Zdroj: Info.sk, TM, jamieoliver.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Objavili sme novú farbu, hlásia vedci

Objavili sme novú farbu, hlásia vedci

VČERA - 10:17Zaujímavosti

Podľa vedcov ľudia podobnú farbu ešte nevideli.

Podvod s dubajskou čokoládou: Na toto si dajte pozor

Podvod s dubajskou čokoládou: Na toto si dajte pozor

20:25 21.04.2025Zaujímavosti

Na trendovej sladkosti sa pokúšajú zarobiť aj podvodníci. Ako rozoznať podvod?

Karol Duchoň by dnes slávil 75. narodeniny

Karol Duchoň by dnes slávil 75. narodeniny

6:54 21.04.2025Zaujímavosti

Slovenská verejnosť si tento rok na Veľkú noc pripomína polokrúhle jubileum od narodenia významnej osobnosti populárnej hudby.

Veterinárka varuje: Ak toto robí váš pes počas spánku, nesmiete ho rušiť

Veterinárka varuje: Ak toto robí váš pes počas spánku, nesmiete ho rušiť

20:04 20.04.2025Zaujímavosti

Veterinárna lekárka upozorňuje chovateľov psov, aby v tomto prípade nikdy nebudili svojho domáceho miláčika.