Cestoviny podľa Jamieho Olivera: Perfektný recept za 25 minút zvládne aj dieťa
- 20:09 25.10.2023
- Londýn

Britský šéfkuchár sa podelil o jednoduchý recept na perfektné cestoviny.
Možno nemáte ten luxus tráviť hodiny v kuchyni, aby ste navarili dokonalý obed či večeru, no aj s jednoduchým receptom sa dá urobiť pokrm, na ktorý sa budú všetci tešiť. Za menej ako pol hodiny si môžete pripraviť fantastické cestoviny s tuniakom podľa Jamieho Olivera. Tieto cestoviny vás očaria chuťou a vôňou paradajok, póru a čerstvého chilli.
Jamie Oliver nazval tento recept "chutným rodinným jedlom, ktoré sa ľahko pripravuje a využíva stálice zo špajze". Oliver navyše radí, aby ste si omáčku pripravili v dvojnásobnej dávke a potom si ju môžete uložiť do mrazničky na ďalšie jedlá.
Cestoviny s tuniakom podľa Jamieho Olivera
Ingrediencie pre dve osoby:
- Jeden pór
- ½ čerstvej čili papriky (môžete vynechať)
- Jeden strúčik cesnaku
- 400 g plechovka kvalitných paradajok
- 80 g konzervovaného tuniaka
- 130 g špagiet
- Dve vetvičky čerstvej bazalky
- Parmezán (na podávanie)
Postup:
- Bielu časť póru rozpoľte, umyte a nakrájajte nadrobno (zelenú listovú časť si nechajte na prípravu vývaru alebo polievky). Chilli papričku (ak ju používate) rozpoľte, zbavte jadierok a nakrájajte nadrobno, cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
- Veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom rozohrejte na strednom stupni s ½ lyžice olivového oleja. Na panvicu pridajte nakrájanú zeleninu a za pravidelného miešania ju varte 5 minút alebo kým nezmäkne.
- Pridajte rozdrvené paradajky (alebo ich popučte varechou). Vyprázdnenú plechovku naplňte do štvrtiny vodou, roztočte ju, aby sa zachytili posledné kúsky paradajok, a nalejte ju do panvice.
- Tuniaka sceďte a rozdeľte na malé kúsky v panvici. Potom pridajte štipku čierneho korenia a malú štipku morskej soli. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte variť za pravidelného miešania, kým sa vám budú v druhom hrnci variť cestoviny.
- Uvarte cestoviny vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale, potom ich sceďte a nechajte si hrnček škrobovej vody.
- Dajte cestoviny do omáčky, zalejete trochou škrobovej vody z cestovín, aby sa omáčka lepšie spojila, a na ohni dobre premiešajte.
- Pomocou klieští naložte cestoviny do tanierov či misiek. Natrhajte a nadrobno nakrájajte lístky bazalky, rozsypte ich na vrch a podávajte s poriadne nastrúhaným parmezánom.
O tom, že tento recept zvládne aj dieťa, sa môžete presvedčiť vo videu, ktoré natočil Oliverov syn Buddy.

Objavili sme novú farbu, hlásia vedci
Podľa vedcov ľudia podobnú farbu ešte nevideli.

Podvod s dubajskou čokoládou: Na toto si dajte pozor
Na trendovej sladkosti sa pokúšajú zarobiť aj podvodníci. Ako rozoznať podvod?

Karol Duchoň by dnes slávil 75. narodeniny
Slovenská verejnosť si tento rok na Veľkú noc pripomína polokrúhle jubileum od narodenia významnej osobnosti populárnej hudby.

Video: Dôchodkyňa vypadla zo šiesteho poschodia, stal sa však zázrak
Seniorka prežila desivý pád z výšky.

Veterinárka varuje: Ak toto robí váš pes počas spánku, nesmiete ho rušiť
Veterinárna lekárka upozorňuje chovateľov psov, aby v tomto prípade nikdy nebudili svojho domáceho miláčika.