• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 10.10.2024Meniny má Slavomíra
15°Bratislava

Minister vnútra vymenoval do funkcie policajného prezidenta Ľubomíra Soláka

  • 15:04 01.12.2023
  • Bratislava
Minister vnútra vymenoval do funkcie policajného prezidenta Ľubomíra Soláka

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v piatok vymenoval do funkcie prezidenta Policajného zboru Ľubomíra Soláka.

Som presvedčený, že pán Solák bude správnym človekom na čele Policajného zboru, bude sa vždy zastávať zákona, spravodlivosti a bude partnerom pre radových policajtov. Prichádza s víziou upokojenia situácie v Policajnom zbore, zdieľame rovnaký názor, že zákon má platiť pre každého jedného príslušníka,“ skonštatoval minister.

Policajný prezident je podľa ministra pripravený riešiť všetky problémy, s ktorými polícia zápasí, či už je to dlhodobý personálny podstav, materiálno-technické zabezpečenie policajtov, ako aj problém infraštruktúry policajných staníc.

Pre Soláka je prvoradé, aby si polícia kvalitne plnila svoje úlohy pri zaisťovaní bezpečnosti obyvateľov a policajti sa vždy riadili v službe zákonom bez vnášania politiky či osobného pohľadu. „Budem sa snažiť vytvoriť seriózne podmienky pre každého jedného policajta, výzvou na nasledujúce obdobie je najmä riešiť problém poddimenzovanosti v Policajnom zbore a udržania príslušníkov v zbore,“ uviedol.

Ako priblížil rezort vnútra, Ľubomír Solák má služobnú prax v polícii 25 rokov, kde prešiel viacerými pozíciami vrátane riadiacich, spĺňa zákonné podmienky na výkon funkcie prezidenta Policajného zboru. Od 15. novembra viedol Policajný zbor na základe dočasného poverenia, do zboru opätovne nastúpil z Mestskej polície Bratislava.

Kandidát pred vymenovaním absolvoval verejné vypočutie pred Výborom Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť.

Profil nového policajného prezidenta Ľubomíra Soláka

Ľubomír Solák sa narodil 8. februára 1971 v Spišskej Novej Vsi. V rokoch 1985 až 1990 absolvoval Strednú priemyselnú školu drevársku v Spišskej Novej Vsi. Následne absolvoval v rokoch 1990 - 1995 Prešovskú univerzitu.

V roku 1990 nastúpil do vtedajšieho Zboru národnej bezpečnosti. V roku 1991 pôsobil ako starší inšpektor Obvodného oddelenia PZ SR v Spišskej Novej Vsi. V roku 1995 absolvoval pomaturitné zdokonaľovacie štúdium na Strednej odbornej škole PZ SR v Pezinku a v tom istom roku aj kondičný kurz psovodov. Následne sa v roku 1997 stal starším inšpektorom odboru policajných akcií a výcviku Krajského riaditeľstva PZ v Prešove.

Od roku 2005 bol starším referentom útvaru osobitného určenia Prezídia PZ SR. V tomto útvare postupne od roku 2008 a 2009 zastával funkciu zástupcu veliteľa čaty a zástupca veliteľa jednotky osobitného určenia. V roku 2010 sa stal veliteľom jednotky osobitného určenia útvaru osobitného určenia Prezídia PZ SR v Bratislave. Od roku 2012 bol veliteľom jednotky metodickej a technickej podpory útvaru osobitného určenia Prezídia PZ SR. V roku 2015 bol uvoľnený zo služobného pomeru v štátnej službe príslušníka PZ SR.

Pred poverením za dočasného prezidenta PZ SR pôsobil v Mestskej polícii Bratislava ako veliteľ Okresného veliteľstva Bratislava I.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video, z ktorého mrazí: Vodič na priechode zrazil kolobežkára, kto bol na vine?

Video, z ktorého mrazí: Vodič na priechode zrazil kolobežkára, kto bol na vine?

VČERA - 20:37Domáce

Polícia zverejnila záznam z dopravnej nehody, ku ktorej došlo na priechode pre chodcov. Kto pochybil?

Prezident vo štvrtok prijme demisiu Dolinkovej,Šaška vymenuje za ministra

Prezident vo štvrtok prijme demisiu Dolinkovej,Šaška vymenuje za ministra

VČERA - 17:38Domáce

Prezident SR Peter Pellegrini prijme vo štvrtok (10. 10.) popoludní demisiu ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej.

KDH kritizuje zámer zriadenia národného mediálneho úradu

KDH kritizuje zámer zriadenia národného mediálneho úradu

VČERA - 17:16Domáce

Opozičné KDH kritizuje zámer zriadiť národný mediálny úrad. Tvrdí, že úrad má byť bičom na všetkých neposlušných novinárov a "vládny valec" chce takto zavrieť ústa novinárom.

PS: Šaška čaká ťažký rezort, najdôležitejšia bude podpora zo strany premiéra

PS: Šaška čaká ťažký rezort, najdôležitejšia bude podpora zo strany premiéra

VČERA - 16:50Domáce

Pre nového ministra zdravotníctva bude podľa opozičného poslanca Národnej rady SR Oskara Dvořáka (PS) najdôležitejšie získať podporu premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Šutaj Eštok: Upokojenie situácie v zdravotníctve je pre Šaška hlavnou prioritu

Šutaj Eštok: Upokojenie situácie v zdravotníctve je pre Šaška hlavnou prioritu

VČERA - 16:38Domáce

Budúci minister zdravotníctva Kamil Šaško berie upokojenie situácie v zdravotníctve ako svoju hlavnú prioritu.