• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 8.9.2024Meniny má Miriama
21°Bratislava

Video: Americký politik rozprával o emisiách, keď došlo k zvláštnej nehode

  • 21:35 06.12.2023
  • Dubaj
Video: Americký politik rozprával o emisiách, keď došlo k zvláštnej nehode

Bývalý minister zahraničných vecí hovoril o nulových emisiách CO2, keď sa stalo niečo vtipné.

Osobitný vyslanec americkej vlády pre klimatické otázky bol obvinený z toho, že uprostred svojho prejavu, v ktorom vyzýval na zníženie emisií, vypustil črevné plyny. 79-ročný bývalý minister zahraničných vecí John Kerry v nedeľu diskutoval na klimatickej konferencii Organizácie Spojených národov COP28 v Dubaji, keď došlo k zvláštnemu incidentu.

"Nikde na svete by už nemali byť povolené žiadne uhoľné elektrárne," povedal Kerry, keď sedel po boku novinárky CNN Becky Andersonovej a výkonného riaditeľa Medzinárodnej energetickej agentúry Fatiha Birola. "Zisťujem, že som čoraz militantnejší, pretože nechápem, ako sa dospelí ľudia, ktorí sú na zodpovednom mieste, môžu vyhýbať zodpovednosti za odstránenie týchto vecí, ktoré denne zabíjajú ľudí,” uviedol Kerry a potom sa ozvalo niečo, čo znelo ako prd.

Andersonová sediaca po jeho pravici sa okamžite mierne odklonila a ľavú ruku si priložila k ústam, potom k brade a pozrela sa dolu. Kerry pokračoval ďalej, akoby sa nič nestalo.

Pravicový rozhlasový moderátor Larry O'Connor z Townhall Media povedal, že Kerry zahanbil USA. "Na medzinárodnej scéne vypustil plyny,” uviedol O'Connor pre New York Post.

Incident bol živo diskutovanou témou na sociálnych sieťach, pričom niektorí vtipkovali o vypustení toxických plynov. "Zdá sa, že John Kerry by mal obmedziť svoje skleníkové plyny," napísal jeden používateľ X (predtým Twitter).

Kerry v utorok využil pozornosť na to, aby podrobne opísal plán USA na vytvorenie jadrovej fúzie ako nového bezuhlíkového zdroja energie a požiadal o celosvetovú spoluprácu. "Spojené štáty boli hrdé na to, že minulý rok oznámili svoju odvážnu desaťročnú víziu komerčnej energie z jadrovej syntézy," povedal Kerry. "Je však jasné, že túto veľkú ambíciu nemôžeme realizovať sami."

Kerry uviedol, že jadrová energia je ďalekosiahla alternatíva ku všetkým iným zdrojom energie. Veda, skutočnosti a dôkazy podľa jeho slov potvrdzujú, že dosiahnutie nulových emisií CO2 do roku 2050 nie je možné bez určitého podielu jadrovej energie. "Toto sú len vedecké skutočnosti. Nie je v tom zahrnutá žiadna politika, nie je v tom zahrnutá žiadna ideológia," povedal.

Využívanie jadrovej energie ako čistejšej alternatívy k fosílnym palivám je sporné a environmentálni aktivisti vyjadrujú znepokojenie v spojitosti s bezpečnosťou i likvidáciou jadrového odpadu.

Zdroj: Info.sk, TM, nypost.com, Video: Twitter
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Ak si toto všimnete na melóne, rozhodne ho nejedzte!

Video: Ak si toto všimnete na melóne, rozhodne ho nejedzte!

VČERA - 20:05Zaujímavosti

Ak si pri krájaní vodného melóna všimnete túto vec, nemali by ste ho jesť.

Psychiater varuje: Pozor na tento zvyk pri šoférovaní!

Psychiater varuje: Pozor na tento zvyk pri šoférovaní!

VČERA - 7:02Zaujímavosti

Podľa odborníka náhla zmena v spôsobe šoférovania môže vypovedať o psychiatrickej diagnóze.

Vysokoškolský študent vyrobil z pera najmenší vysávač na svete

Vysokoškolský študent vyrobil z pera najmenší vysávač na svete

VČERA - 6:32Zaujímavosti

Študent vysokej školy v Indii sa stal držiteľom svetového rekordu po tom, ako vyrobil z guľôčkového pera najmenší vysávač na svete.

Karol Polák, legendárny športový komentátor, sa narodil pred 90 rokmi

Karol Polák, legendárny športový komentátor, sa narodil pred 90 rokmi

VČERA - 5:41Zaujímavosti

Podmanivý hlas Karola Poláka znel z televízie viac ako tri desaťročia počas olympiád, majstrovstiev sveta či majstrovstiev Európy.

Video: Toto spravte ešte pred nosením siloniek, budú odolnejšie

Video: Toto spravte ešte pred nosením siloniek, budú odolnejšie

20:56 06.09.2024Zaujímavosti

Koniec očkám na silonkách! Pohotová mama predstavila trik, ktorý z nich vytvorí odolný kúsok oblečenia.