• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 11.1.2025Meniny má Malvína
Bratislava

Barmani o tom, aké drinky by si nikdy neobjednali: Milovníci piva ostanú zaskočení

  • 16:44 31.12.2023
  • Svet
Barmani o tom, aké drinky by si nikdy neobjednali: Milovníci piva ostanú zaskočení

Aj dobre chladené čapované pivo sa môže otočiť proti vám. Tieto alkoholické nápoje by si profíci v bare nikdy neobjednali.

Profesionálni barmani sa s portálom HuffPost podelili o svoje názory na nápoje ponúkané v baroch. Prezradili aj to, akým druhom alkoholu by sa pri večernom výjazde radšej vyhli.

Ako prvý prehovoril generálny manažér baru Esters Wine Shop & Bar v meste Santa Monica (Kalifornia) Daniel Yeom. Podľa neho sa treba vyhnúť čapovanému pivu aj poháru vína.

Yeom tvrdí, že návštevník nedokáže odhadnúť, „kedy sa čistila pípa“, do ktorej „ľahko preniknú nechutné mušky a sliz“. Napriek tomu, že pohár vína sa javí ako lepšia možnosť, nedokážete pri ňom určiť, ako dlho bola fľaša otvorená.

Namiesto týchto nápojov Yeom radí spoľahnúť sa na osvedčenú klasiku v podobe džinu s tonikom alebo whiskey s kolou.

Ruky preč od týchto miešaných nápojov

Podľa vedúcej newyorského baru Common Ground Lauren Lenihanovej by si žiadny barman neobjednal drink známy ako Long Island iced tea, v ktorom sa mieša vodka, biely rum, tequila, džin a pomarančový likér.

„Väčšina zákazníkov si ho objednáva len preto, aby sa rýchlo opili,“ vysvetľuje Lenihanová. Mnohí profíci ho kvôli jeho intenzite odmietajú servírovať.

Ďalším na zozname „nechcených“ drinkov je espresso martini, ktorému by ste sa mali vyhnúť v zariadeniach bez kávovaru. Nápoj sa pripravuje zmiešaním espressa, vodky, kávového likéru a sirupu, ale niektoré bary nahrádzajú čerstvú kávu chladenou, čo má vplyv na výslednú chuť.

„Vo väčšine barov sa nenachádza kvalitný kávovar a ich káva môže byť stará a dlhý čas nepoužívaná,“ upozorňuje barman Alejandro Echeverria z New Yorku.

„Väčšinou dostanete nevyvážený, horký alebo nedochutený drink,“ pokračuje Exheverria. „Ide o pomerne komplikovaný nápoj. Každý z faktorov vplýva na výsledok – od kvality prísad až po konzistenciu.“

Aj klasická Margarita v sebe môže skrývať prekvapenie; Foto: Tarik Kaan Muslu/Shutterstock.com

Potknúť sa môžete aj pri klasickej Margarite. Jej základ by mala tvoriť tequila, limetková šťava, pomarančový likér a ľad, ale barmani si zvyknú recept prispôsobovať podľa vlastných preferencií.

Jeden z náročnejších drinkov je Gin Fizz, ktorý vyžaduje rovnováhu medzi vaječnými bielkami, džinom, smotanou, sirupom a citrusmi. Gin Fizz treba dôsledne premiešať, aby sa spojili bielka so smotanovou zložkou. Jeho príprava je teda časovo náročná a v rušnejšom čase sa nemusí vyplatiť.

Zdroj: Info.sk, DP, huffpost.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Potravinári odkazujú: Nejedzte vianočné stromčeky! V Belgicku sa rozmohol starý trend

Potravinári odkazujú: Nejedzte vianočné stromčeky! V Belgicku sa rozmohol starý trend

VČERA - 16:30Zaujímavosti

Belgický štátny potravinový úrad vydal varovanie, v ktorom občanov vystríha pred zužitkovaním vianočných stromčekov v potravinách.

Muž uviazol v autonómnom vozidle, krúžilo dookola po parkovisku

Muž uviazol v autonómnom vozidle, krúžilo dookola po parkovisku

VČERA - 7:18Zaujímavosti

Zákazník taxi služby s autonómnym vozidlom takmer omeškal let kvôli zlyhaniu systému v aute.

VIDEO: Pes celý život prežil na reťazi. Takto reagoval na svoj prvý sneh

VIDEO: Pes celý život prežil na reťazi. Takto reagoval na svoj prvý sneh

6:55 09.01.2025Zaujímavosti

Pes precestoval pol sveta, aby sa nakoniec zoznámil so snehom.

Nechty na nohách si mnohí strihajú nesprávne. Toto je najlepší spôsob

Nechty na nohách si mnohí strihajú nesprávne. Toto je najlepší spôsob

20:01 08.01.2025Zaujímavosti

Ak nechcete, aby vám nechty zarastali, mali by ste zvoliť správnu techniku strihania.

Ako sa starať o smartfón v zime: Takto sa vyhnete vybíjaniu a poškodeniu

Ako sa starať o smartfón v zime: Takto sa vyhnete vybíjaniu a poškodeniu

19:21 08.01.2025Zaujímavosti

Toto sú štyri veci, ktoré by mali používatelia smartfónov robiť v chladnom počasí.