Barmani o tom, aké drinky by si nikdy neobjednali: Milovníci piva ostanú zaskočení
- 16:44 31.12.2023
- Svet

Aj dobre chladené čapované pivo sa môže otočiť proti vám. Tieto alkoholické nápoje by si profíci v bare nikdy neobjednali.
Profesionálni barmani sa s portálom HuffPost podelili o svoje názory na nápoje ponúkané v baroch. Prezradili aj to, akým druhom alkoholu by sa pri večernom výjazde radšej vyhli.
Ako prvý prehovoril generálny manažér baru Esters Wine Shop & Bar v meste Santa Monica (Kalifornia) Daniel Yeom. Podľa neho sa treba vyhnúť čapovanému pivu aj poháru vína.
Yeom tvrdí, že návštevník nedokáže odhadnúť, „kedy sa čistila pípa“, do ktorej „ľahko preniknú nechutné mušky a sliz“. Napriek tomu, že pohár vína sa javí ako lepšia možnosť, nedokážete pri ňom určiť, ako dlho bola fľaša otvorená.
Namiesto týchto nápojov Yeom radí spoľahnúť sa na osvedčenú klasiku v podobe džinu s tonikom alebo whiskey s kolou.
Ruky preč od týchto miešaných nápojov
Podľa vedúcej newyorského baru Common Ground Lauren Lenihanovej by si žiadny barman neobjednal drink známy ako Long Island iced tea, v ktorom sa mieša vodka, biely rum, tequila, džin a pomarančový likér.
„Väčšina zákazníkov si ho objednáva len preto, aby sa rýchlo opili,“ vysvetľuje Lenihanová. Mnohí profíci ho kvôli jeho intenzite odmietajú servírovať.
Ďalším na zozname „nechcených“ drinkov je espresso martini, ktorému by ste sa mali vyhnúť v zariadeniach bez kávovaru. Nápoj sa pripravuje zmiešaním espressa, vodky, kávového likéru a sirupu, ale niektoré bary nahrádzajú čerstvú kávu chladenou, čo má vplyv na výslednú chuť.
„Vo väčšine barov sa nenachádza kvalitný kávovar a ich káva môže byť stará a dlhý čas nepoužívaná,“ upozorňuje barman Alejandro Echeverria z New Yorku.
„Väčšinou dostanete nevyvážený, horký alebo nedochutený drink,“ pokračuje Exheverria. „Ide o pomerne komplikovaný nápoj. Každý z faktorov vplýva na výsledok – od kvality prísad až po konzistenciu.“
Aj klasická Margarita v sebe môže skrývať prekvapenie; Foto: Tarik Kaan Muslu/Shutterstock.com
Potknúť sa môžete aj pri klasickej Margarite. Jej základ by mala tvoriť tequila, limetková šťava, pomarančový likér a ľad, ale barmani si zvyknú recept prispôsobovať podľa vlastných preferencií.
Jeden z náročnejších drinkov je Gin Fizz, ktorý vyžaduje rovnováhu medzi vaječnými bielkami, džinom, smotanou, sirupom a citrusmi. Gin Fizz treba dôsledne premiešať, aby sa spojili bielka so smotanovou zložkou. Jeho príprava je teda časovo náročná a v rušnejšom čase sa nemusí vyplatiť.

Podvod s dubajskou čokoládou: Na toto si dajte pozor
Na trendovej sladkosti sa pokúšajú zarobiť aj podvodníci. Ako rozoznať podvod?

Karol Duchoň by dnes slávil 75. narodeniny
Slovenská verejnosť si tento rok na Veľkú noc pripomína polokrúhle jubileum od narodenia významnej osobnosti populárnej hudby.

Video: Dôchodkyňa vypadla zo šiesteho poschodia, stal sa však zázrak
Seniorka prežila desivý pád z výšky.

Veterinárka varuje: Ak toto robí váš pes počas spánku, nesmiete ho rušiť
Veterinárna lekárka upozorňuje chovateľov psov, aby v tomto prípade nikdy nebudili svojho domáceho miláčika.

Neverný muž utekajúci pred manželkou spadol zo zviazaných plachiet
Muž bol v hotelovej izbe so svojou milenkou.