• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 17.9.2024Meniny má Olympia
Bratislava

Z trhu sťahujú viaceré druhy syra

  • 21:05 16.01.2024
  • Praha
Z trhu sťahujú viaceré druhy syra

V obchodných reťazcoch našli syry nevhodné na konzumáciu.

Viaceré obchodné reťazce v Česku upozorňujú na stiahnutie syrov z predaja. Ide o strúhané syry a olomoucké syrečky predávané v obchodných reťazcoch BILLA a Albert. Spoločnosti BILLA a Albert o tom informujú na svojich webových stránkach.

Česká chuť Zámecký sýr 45% strúhaný

Výrobok CCH Zámecký syr 45% str. 200g bol stiahnutý z predaja v supermarketoch Albert z dôvodu nálezu plesne. Dodávateľom je Jaroměřická Mlékárna, a.s. Týka sa to šarže s dátumom minimálnej trvanlivosti (DMT) 18.01.2024. Zákazníci, ktorí si tento výrobok zakúpili, by ho nemali konzumovať a môžu ho vrátiť do 29.01.2024 do supermarketov Albert, kde im budú vrátené peniaze. Obchodný reťazec sa za vzniknutú situáciu ospravedlňuje.

Šumavský Eidam 45% strúhaný

Z trhu sťahujú aj výrobok s označením EIDAM ŠUM. 45% STROUH. 100g, tiež z dôvodu nálezu plesne. Dodávateľom je spoločnosť Lactalis CZ, s.r.o. Týka sa to šarže s DMT do 31.01.2024. Tento výrobok sa predával v supermarketoch Albert, kde ho zákazníci môžu vrátiť do 31.01.2024 a budú im vrátené peniaze. Syr by ste nemali konzumovať.

Česká chuť Eidam 30% strúhaný

Foto: albert.cz

Na základe nálezu plesní bol stiahnutý z predaja aj výrobok s označením CCH EIDAM 30% STROUHANÝ 200g. Ide o šaržu s DMT: 18.3.2024, pričom dodávateľom je Jaroměřická Mlékárna, a.s. „Žiadame zákazníkov, aby v prípade zistenia plesne výrobok nekonzumovali,“ upozorňuje Albert. Zákazníci, ktorí si tento tovar zakúpili v supermarketoch Albert, majú možnosť vrátiť ho do 18.3.2024 a získať späť peniaze.

Olomoucké tvarůžky veľké

Foto: billa.cz

Výrobok A. W. TVARŮŽKY VELKÉ 167g bol stiahnutý z predaja z dôvodu výskytu kolónie plesní. Ide o šaržu L145 241 s DMT 25/01/24, ktorá sa predávala v obchodnom reťazci BILLA. Spoločnosť Billa sa ospravedlňuje za spôsobené nepríjemnosti. „Zákazníkom, ktorí si toto balenie zakúpili, odporúčame, aby zakúpený výrobok nekonzumovali a vrátili ho v ktorejkoľvek predajni BILLA, a to aj bez dokladu o kúpe,“ uvádza Billa.

Syry od spoločnosti A. W. SPOL. S R. O. boli z dôvodu výskytu plesní stiahnuté z predaja aj v decembri a auguste minulého roka. Predtým obchodný reťazec Albert upozorňoval zákazníkov na produkt s označením OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY KOUSKY KMÍN v 125-gramovom balení s dátumom minimálnej trvanlivosti 16.7. 2023. V apríli minulého roka bolo stiahnutých z trhu hneď niekoľko druhov olomouckých syrečkov od rovnakého výrobcu.

Zdroj: Info.sk, albert.cz, billa.cz
Najnovšie v kategóriiViac článkov
ZSSK pre počasie zavádza mimoriadne opatrenia pre medzinárodné cestovné doklady

ZSSK pre počasie zavádza mimoriadne opatrenia pre medzinárodné cestovné doklady

VČERA - 17:42Ekonomické

Cestovné doklady bude možné vrátiť bez sankcie.

Video: Továreň Kofoly v Krnove zaplavila voda

Video: Továreň Kofoly v Krnove zaplavila voda

VČERA - 14:50Ekonomické

Český výrobca nealkoholických nápojov Kofola v pondelok potvrdil, že jeho továreň v Krnove zasiahli veľké záplavy.

Štrajk Boeingu pokračuje štvrtý deň

Štrajk Boeingu pokračuje štvrtý deň

VČERA - 14:20Ekonomické

Štrajk viac ako 30.000 zamestnancov amerického výrobcu lietadiel Boeing v továrňach na západnom pobreží USA pokračuje v pondelok už štvrtý deň.

Návrh Putina na obmedzenie vývozu niektorých komodít dotknuté firmy zaskočil

Návrh Putina na obmedzenie vývozu niektorých komodít dotknuté firmy zaskočil

17:51 15.09.2024Ekonomické

Ruskí predstavitelia a manažéri sú zmätení po prekvapujúcom vyhlásení Vladimira Putina, že Moskva by mohla obmedziť vývoz strategických komodít v reakcii na západné sankcie.

Hnutie Slovensko kritizuje údajné plánované zmeny v rodičovskom dôchodku

Hnutie Slovensko kritizuje údajné plánované zmeny v rodičovskom dôchodku

16:21 15.09.2024Ekonomické

Poslanec a líder opozičného hnutia Slovensko Igor Matovič kritizuje údajné plánované zmeny v rodičovskom dôchodku.

Vosveteit.sk