Zlaté pravidlo Gordona Ramsaya pri jedení vonku: Takto sa vyhnete sklamaniu
- 16:36 03.02.2024
- Londýn

Celebritný šéfkuchár Gordon Ramsay zverejnil zlaté pravidlo, akým sa riadi pri jedení v reštauráciách. Ako sa vyhnúť sklamaniu?
Čo si zvyknete objednávať v reštaurácii? Stavíte vždy na overenú klasiku, alebo sa radi púšťate do dobrodružstiev s novinkami? Pri návšteve nového podniku sa ani stará klasika nemusí osvedčiť.
Gordon Ramsay sa našťastie podelil o zlaté pravidlo, ktoré vás ochráni pred sklamaním z jedla v novej reštaurácii. Kľúč sa ukrýva v mieste, na ktorom sa jedlo v menu nachádza.
Vynechajte špeciality
Ramsay si v reštauráciách nikdy neobjednáva to, čo podnik vydáva za svoju špecialitu. „Špeciality sa cez večer vždy vyparia z menu,“ uviedol v rozhovore pre britský Daily Mail. „Ak ponúkajú 10 špecialít, nejde o nič špeciálne.“
Šéfkuchár takisto nedôveruje reštauráciám, ktoré sa chvália svojimi „preslávenými“ jedlami, pokiaľ mu personál nedokáže vysvetliť, prečo sú také skvelé ako tvrdia.
Gordon sa podelil aj o tip pri objednávaní vína v reštaurácii. Sám si od obsluhy vždy pýta víno pred vyhodením – teda také, ktoré bolo už dlho skladované, poškodené alebo ho jednoducho plánujú vyhodiť. Takto podľa neho ušetríte, no zároveň máte šancu získať skrytý poklad.

Karol Duchoň by dnes slávil 75. narodeniny
Slovenská verejnosť si tento rok na Veľkú noc pripomína polokrúhle jubileum od narodenia významnej osobnosti populárnej hudby.

Video: Dôchodkyňa vypadla zo šiesteho poschodia, stal sa však zázrak
Seniorka prežila desivý pád z výšky.

Veterinárka varuje: Ak toto robí váš pes počas spánku, nesmiete ho rušiť
Veterinárna lekárka upozorňuje chovateľov psov, aby v tomto prípade nikdy nebudili svojho domáceho miláčika.

Neverný muž utekajúci pred manželkou spadol zo zviazaných plachiet
Muž bol v hotelovej izbe so svojou milenkou.

Turistka sa hrala s dáždnikom pred kráľovskou strážou. Toto konanie o chvíľu oľutovala
Manipulácia s dáždnikom dostala mladú ženu do problémov.