• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
15°Bratislava

Z trosiek škótskeho baru vytiahli vrak vrtuľníka

  • 16:38 02.12.2013
  • GLASGOW
Z trosiek škótskeho baru vytiahli vrak vrtuľníka

Pátranie po obetiach vrtuľníkového nešťastia pokračuje v škótskom Glasgowe. Záchranári v pondelok vytiahli vrak helikoptéry, ktorá sa v piatok zrútila na preplnený bar.


Pozostatky stroja vytiahli pomocou žeriavu zo strechy pubu. Na operáciu sa pozeralo niekoľko desiatok zvedavcov.

Medzi nimi bol aj Alan Crossan, majiteľ zničeného pubu Clutha Vaults. „Je zvláštne pozorovať, ako zdvíhajú zo strechy vášho podniku helikoptéru. Dvaja z mojich zamestnancov sú stále v nemocnici. Bojíme sa, koľko ďalších tiel našich zákazníkov tam ešte nájdu. Je to hrozné,“ povedal pre portál scotsman.com

Ešte pred samotným zdvíhaním vrtuľníka sa pod vrak podkopal tím záchranárov, ktorí hľadali telá mŕtvych zákazníkov. Tí teraz pokračujú v prehľadávaní trosiek.

Počet obetí medzitým stúpol na deväť, informovala škótska polícia. Doteraz identifikovali päť z deviatich zabitých. Polícia stále nevylučuje, že ich počet sa môže ešte zväčšiť.

„Nemôžeme stanoviť presný počet obetí, kým helikoptéra nebude celkom odstránená z miesta a nebudú identifikované všetky pozostatky,“ povedal v pondelok ráno šéf škótskej polície Stephen House.

Škótsky premiér informoval, že v nemocnici je ešte 12 ľudí, z toho traja sú vo vážnom stave. Medzi obeťami je aj trojčlenná posádka vrtuľníka a šesť zákazníkov baru.

Stále nie je známa presná príčina, pre ktorú sa stroj zrútil na preplnený bar. Podľa očitých svedkov to znelo, akoby z neba spadla obrovská skala. Čo presne sa stalo vyšetrujú britské úrady.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

VČERA - 22:05Zahraničné

Vo svete, konkrétne v Európe, Severnej Amerike a Ázii, sa momentálne rýchlo šíri nový subvariant koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19.

Zelenskyj tvrdí, že Kyjev má plne pripravený

Zelenskyj tvrdí, že Kyjev má plne pripravený "víťazný plán" na ukončenie vojny

VČERA - 22:03Zahraničné

Kyjev už dokončil prípravu svojho "víťazného plánu" na ukončenie vojny s Ruskom.

Z novej vlny výbuchov v Libanone Hamas obvinil Izrael, stúpol počet obetí

Z novej vlny výbuchov v Libanone Hamas obvinil Izrael, stúpol počet obetí

VČERA - 21:51Zahraničné

Palestínske militantné zoskupenie Hamas v stredu obvinilo Izrael z ďalšej vlny výbuchov komunikačných zariadení v Libanone, pri ktorej prišlo o život 14 ľudí a vyše 450 utrpelo zranenia.

Pagery použité v Libanone nikdy neboli v Maďarsku, tvrdí Orbánova vláda

Pagery použité v Libanone nikdy neboli v Maďarsku, tvrdí Orbánova vláda

VČERA - 19:57Zahraničné

Vreckové komunikačné zariadenia, tzv. pagery, ktoré boli použité pri hromadných výbuchoch v Libanone, nikdy neboli v Maďarsku, uviedla vláda maďarského premiéra Viktora Orbána v stredajšom vyhlásení.

Ďalšie výbuchy v Libanone: Explodovali vysielačky aj solárne panely

Ďalšie výbuchy v Libanone: Explodovali vysielačky aj solárne panely

VČERA - 19:19Zahraničné

Pri druhej vlne výbuchov osobných komunikačných zariadení v Libanone prišli v stredu o život najmenej deviati ľudia a vyše 300 osôb utrpelo zranenia, informovalo libanonské ministerstvo zdravotníctva, píše agentúra AP.