BILLA pod značkou Slovenská farma predáva už aj mäso
- 12:36 04.12.2013
- BRATISLAVA

Bravčové z novozámockého okresu doplní v Bille sortiment slovenského ovocia a zeleniny.
BILLA Slovensko (člen skupiny REWE) od včera v rámci svojej privátnej, garantovane slovenskej, značky Slovenská farma ponúka už aj čerstvé bravčové mäso z farmy v Mlynskom Seku, Lipová v okrese Nové Zámky.
„Označenie Slovenská farma, ktorá doteraz ponúkala len sezónne ovocie a zeleninu je našimi spotrebiteľmi veľmi vyhľadávaná. Navyše, podľa našich skúseností zákazníci najcitlivejšie reagujú na pôvod mäsa,“ hovorí Jaroslaw Szczypka, generálny riaditeľ BILLA Slovensko a Česká republika. “Ponúkať garantovane slovenské mäsové produkty je preto logický krok ďalšieho rozvoja Slovenskej farmy.“
Bravčové mäso Slovenská farma BILLA začala ponúkať vo vybraných 33 predajniach. Bude balené v ochrannej atmosfére, ktorá mu zabezpečí dlhšiu čerstvosť a zákazník ho ľahko nájde vďaka nezameniteľnej etikete, na ktorej nechýba podpis samotného farmára.
Od 4.12. 2013 tak na pultoch pribudne bravčové na guláš, bôčik, karé bez kosti, karé s kosťou, krkovička bez kosti, krkovička s kosťou, panenka, plece a stehno z ošípaných narodených a spracovaných na Slovensku. Vytvorením tejto značky BILLA priamo podporuje miestnych farmárov a spracovateľov mäsa a prispieva tak k podpore udržania a tvorby pracovných miest v regióne s nadpriemernou nezamestnanosťou.
„Myšlienka dodávať garantovane slovenské mäso vznikla dávnejšie no, okrem dlhodobej cenovej dostupnosti a schopnosti dodávať objednaný tovar v dostatočnom objeme sme tiež skúmali garancie dodávateľa na dlhodobé zabezpečenie kvality a domáceho pôvodu. Farma ošípaných firmy Tekro Nitra v Mlynskom Seku nás presvedčila,“ dodáva Szczypka.
„Sme radi, že sme v Bille našli chápajúceho a ústretového partnera,“ hovorí Ing. František Valášek, ktorý na svojej farme chová viac ako 7 000 ošípaných. „Všetky prasiatka sú narodené a chované v našom okrese, kde ich aj ďalej spracúvame a balíme. Našich 23 zamestnancov má na nejakú dobu o prácu postarané. Som pevne presvedčený, že domáce potraviny sú pre našich ľudí tie najlepšie. Najmä pre jednoduchú vysledovateľnosť a preukázateľnosť kvality ich chovu a spracovania,“ dodáva Ing. František Valášek.
„Navyše, pokiaľ sa preukáže a potvrdí záujem o slovenské mäso, sme pripravení slovenskému spotrebiteľovi, po nevyhnutných investíciách, vychovať ročne až 55 tisíc ošípaných,“ dodáva Ing. František Valášek.
Slovenská farma, okrem mäsa z Mlynského Seku, aktuálne ponúka jablká z Dunajskej Lužnej, cesnak z Kolárova, žltú cibuľu z Miloslavova, zemiaky Senca, hrušky z Hrušova, slivky zo Svodína, strapcové rajčiaky z Marcelovej a Novák, cuketu z Kolárova, zeleninovú papriku z Marcelovej a Mostovej, papriku kápiu z Marcelovej a gazdovskú kvasenú kapustu z Okoča a Zlatnej na Ostrove. Najpredávanejšími produktmi sú slovenské zemiaky a rajčiaky.

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?
Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb
Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?
Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?
Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia
Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?