• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 21.4.2025Meniny má Ervín
10°Bratislava

Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

  • 7:02 13.04.2024
  • Bratislava
Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

Jedna surovina, ktorú máte bežne poruke, pomôže dodať kurčaťu dokonale chrumkavú kožku.

Chrumkavá kuracia koža môže byť taká delikatesa, že niekedy sa na ňu tešíme viac, ako na samotné kuracie mäso. Na získanie chutnej, chrumkavej kuracej kože potrebujete len jednu bežnú zložku a trochu trpezlivosti.

Začnite so soľou

Foto: Natasha Breen/Shutterstock.com

Vlhkosť je vašim nepriateľom, pokiaľ ide o dosiahnutie chrumkavej kože. Preto je potrebné nájsť spôsob, ako ju odstrániť. Najlepšie a najjednoduchšie je suché solenie kurčaťa. Suché solenie spočíva v tom, že sa na kožu kurčaťa nanesie silná vrstva soli a potom sa soľ nechá pôsobiť.

Soľ vytiahne vlhkosť z kože a zároveň ju dodá aj hlboko dovnútra mäsa. Na pol kila kurčaťa budete potrebovať asi 1 čajovú lyžičku soli. Ak dávate prednosť jemnej soli, použite o polovicu menej.

Kura nasoľte aspoň hodinu pred opečením

Ak pripravujte kuracie kúsky, mali by ste ich nasoliť aspoň hodinu vopred. Ak pečiete celé kura, je ideálne ho nasoliť 24 hodín pred tepelnou úpravou. Môžete posypať kurča soľou a v prípade potreby ju votrieť do všetkých záhybov. Potom ho pred chladením položte kožou nahor na mriežku na plechu a dajte do chladničky.

Kura v chladničke nemusíte zakrývať, pretože chladnička je veľmi suché prostredie, ktoré tiež pomáha odvádzať vlhkosť z kože. Aby ste zachovali bezpečnosť potravín, uložte kura na spodnú policu s určitým odstupom od ostatných potravín. Po vybratí mäsa a pred opätovným vložením chladničky nezabudnite vyčistiť povrchy.

Kura najprv opečte na panvici

Foto: Razmarinka/Shutterstock.com

Keď ste kuracie mäso nasolili, je čas ho uvariť. Odolajte nutkaniu opláchnuť soľ a namiesto toho ho dajte rovno na panvicu, aby bola koža chrumkavá.

Na veľkej panvici rozohrejte olej, položte na ňu kurča kožou nadol a na stredne silnom ohni ho opečte do zlatista a do chrumkava, potom ho otočte a opečte aj z druhej strany. Potom presuňte mäso do rúry a upečte. Pred podávaním nechajte kurča päť minút odpočívať odkryté.

Zdroj: Info.sk, TM, thespruceeats.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Veterinárka varuje: Ak toto robí váš pes počas spánku, nesmiete ho rušiť

Veterinárka varuje: Ak toto robí váš pes počas spánku, nesmiete ho rušiť

VČERA - 20:04Zaujímavosti

Veterinárna lekárka upozorňuje chovateľov psov, aby v tomto prípade nikdy nebudili svojho domáceho miláčika.

Neverný muž utekajúci pred manželkou spadol zo zviazaných plachiet

Neverný muž utekajúci pred manželkou spadol zo zviazaných plachiet

VČERA - 8:06Zaujímavosti

Muž bol v hotelovej izbe so svojou milenkou.

Turistka sa hrala s dáždnikom pred kráľovskou strážou. Toto konanie o chvíľu oľutovala

Turistka sa hrala s dáždnikom pred kráľovskou strážou. Toto konanie o chvíľu oľutovala

21:36 19.04.2025Zaujímavosti

Manipulácia s dáždnikom dostala mladú ženu do problémov.

Práca v sedemdesiatke? Výskum MMF ukázal, ako sú na tom súčasní seniori

Práca v sedemdesiatke? Výskum MMF ukázal, ako sú na tom súčasní seniori

21:05 19.04.2025Zaujímavosti

Výskum sa pozrel na kognitívne schopnosti súčasných sedemdesiatnikov.