• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 26.12.2024Meniny má Štefan
Bratislava

Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

  • 7:02 13.04.2024
  • Bratislava
Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

Jedna surovina, ktorú máte bežne poruke, pomôže dodať kurčaťu dokonale chrumkavú kožku.

Chrumkavá kuracia koža môže byť taká delikatesa, že niekedy sa na ňu tešíme viac, ako na samotné kuracie mäso. Na získanie chutnej, chrumkavej kuracej kože potrebujete len jednu bežnú zložku a trochu trpezlivosti.

Začnite so soľou

Foto: Natasha Breen/Shutterstock.com

Vlhkosť je vašim nepriateľom, pokiaľ ide o dosiahnutie chrumkavej kože. Preto je potrebné nájsť spôsob, ako ju odstrániť. Najlepšie a najjednoduchšie je suché solenie kurčaťa. Suché solenie spočíva v tom, že sa na kožu kurčaťa nanesie silná vrstva soli a potom sa soľ nechá pôsobiť.

Soľ vytiahne vlhkosť z kože a zároveň ju dodá aj hlboko dovnútra mäsa. Na pol kila kurčaťa budete potrebovať asi 1 čajovú lyžičku soli. Ak dávate prednosť jemnej soli, použite o polovicu menej.

Kura nasoľte aspoň hodinu pred opečením

Ak pripravujte kuracie kúsky, mali by ste ich nasoliť aspoň hodinu vopred. Ak pečiete celé kura, je ideálne ho nasoliť 24 hodín pred tepelnou úpravou. Môžete posypať kurča soľou a v prípade potreby ju votrieť do všetkých záhybov. Potom ho pred chladením položte kožou nahor na mriežku na plechu a dajte do chladničky.

Kura v chladničke nemusíte zakrývať, pretože chladnička je veľmi suché prostredie, ktoré tiež pomáha odvádzať vlhkosť z kože. Aby ste zachovali bezpečnosť potravín, uložte kura na spodnú policu s určitým odstupom od ostatných potravín. Po vybratí mäsa a pred opätovným vložením chladničky nezabudnite vyčistiť povrchy.

Kura najprv opečte na panvici

Foto: Razmarinka/Shutterstock.com

Keď ste kuracie mäso nasolili, je čas ho uvariť. Odolajte nutkaniu opláchnuť soľ a namiesto toho ho dajte rovno na panvicu, aby bola koža chrumkavá.

Na veľkej panvici rozohrejte olej, položte na ňu kurča kožou nadol a na stredne silnom ohni ho opečte do zlatista a do chrumkava, potom ho otočte a opečte aj z druhej strany. Potom presuňte mäso do rúry a upečte. Pred podávaním nechajte kurča päť minút odpočívať odkryté.

Zdroj: Info.sk, TM, thespruceeats.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Čo veda hovorí o Santovi a jeho soboch? Prekvapivé fakty

Čo veda hovorí o Santovi a jeho soboch? Prekvapivé fakty

DNES - 10:16Zaujímavosti

Santa Claus je magická bytosť, ktorá nosí darčeky deťom po celom svete a výdatne si pri tom pomáha kúzlom Vianoc.

Ako za 5 sekúnd zistiť, či je olivový olej pokazený

Ako za 5 sekúnd zistiť, či je olivový olej pokazený

DNES - 7:03Zaujímavosti

Aj taká odolná potravina ako olivový olej sa môže pokaziť. Ako čo najrýchlejšie zistiť, či ho ešte možno používať?

Ak máte tieto inteligentné spotrebiče, musíte byť na pozore. Takto vás dokážu špehovať

Ak máte tieto inteligentné spotrebiče, musíte byť na pozore. Takto vás dokážu špehovať

VČERA - 20:20Zaujímavosti

Zdanlivo neškodní pomocníci v domácnosti môžu nahrávať konverzácie majiteľov.

Čo sa deje s Antarktídou? Toto tam spozorovali po roztopení ľadu

Čo sa deje s Antarktídou? Toto tam spozorovali po roztopení ľadu

VČERA - 18:19Zaujímavosti

Na najjužnejšom svetadiele sa odohrávajú zásadné zmeny.

Ako sa z Mikuláša stal Santa: Korene obľúbeného zimného dobrodinca

Ako sa z Mikuláša stal Santa: Korene obľúbeného zimného dobrodinca

VČERA - 9:38Zaujímavosti

Červený kožuch, čierne čižmy, obrovské vrece plné darčekov, bodrý smiech, dom na Severnom póle a sane ťahané sobmi.