• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 25.10.2024Meniny má Aurel
12°Bratislava

Centrom Bratislavy bude jazdiť Vianočná električka

  • 16:41 06.12.2013
  • BRATISLAVA
Centrom Bratislavy bude jazdiť Vianočná električka

Centrom Bratislavy od piatku až do 23. decembra premáva vianočne vyzdobená historická električka.


Vianočnou električkou sa budú môcť cestujúci bezplatne povoziť každý deň od 16:00 do 20:00, štartovať bude zo zastávky Jesenského pred historickou budovou Slovenského národného divadla (SND). Na zvedavé otázky cestujúcich o histórii električky odpovedia profesionálni sprievodcovia. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Vianočná električka je tento rok osvetlená novými LED svetelnými reťazami a vianočnú atmosféru cestovaniu v električke dodajú aj sviatočné koledy. Nechýba ani výzdoba interiéru vozidla, o ktorú sa aj tento rok postarali šikovné ruky klientov z centra pre ľudí s mentálnym postihnutím Lepší svet.

Dopravný podnik opäť ponúka možnosť vydražiť si Vianočnú električku na súkromný večierok. Dražbu spúšťajú v spolupráci s portálom ludialudom.sk a výťažok z dražby potom poputuje na rekonštrukciu historického trolejbusu Sanos, ktorý obnovujú zamestnanci Dopravného podniku spolu s Klubom historických autobusov. Na rekonštrukciu historického trolejbusu môžu cestujúci prispieť aj priamo vo Vianočnej električke ľubovoľnou sumou. Elektronická aukcia bude trvať do 23. decembra a viac informácií o podmienkach je na stránke aukcie.ludialudom.sk.

Vianočná električka jazdí denne od 16:00, s posledným odchodom o 20:00 zo zastávky Jesenského pred starou budovou SND, cez Štúrovu na Námestie SNP. Odtiaľ bude pokračovať cez Obchodnú ulicu, Radlinského po Vazovovej smerom na Krížnu a cez Špitálsku naspäť na Námestie SNP. Odtiaľ bude Vianočná električka pokračovať po Kapucínskej, cez tunel a vráti sa späť do centra mesta po Nábreží arm. gen. L. Svobodu a cez Mostovú na zastávku Jesenského. Vianočná električka jazdu po približne 40-minútovej trase štartuje na zastávke Jesenského každú celú hodinu. Pred starou budovou SND bude električka stáť vždy približne 20 minút, keď si ju cestujúci môžu prezrieť či odfotiť.

Cestujúcich tento rok povozí vianočne vyzdobená električka typu ČKD - Tatra T2, ktorú vyrábali spoločnosti TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. rokov do začiatku 60. rokov 20. storočia. V Bratislave v rokoch 1958 až 1988 jazdilo 67 takýchto električiek.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tragický nález: Pod oknami bytovky ležala mŕtva žena

Tragický nález: Pod oknami bytovky ležala mŕtva žena

DNES - 21:04Domáce

Okoloidúci našli na zemi telo staršej ženy.

KDH žiada za pokutu od ÚOO od Šutaja Eštoka vyvodenie politickej zodpovednosti

KDH žiada za pokutu od ÚOO od Šutaja Eštoka vyvodenie politickej zodpovednosti

DNES - 19:21Domáce

Kresťanskodemokratické hnutie žiada ministra Matúša Šutaja Eštoka, aby vyvodil politickú zodpovednosť za udelenie pokuty Ministerstvu vnútra SR od Úradu na ochranu oznamovateľov.

VšZP pripúšťa, že zmluva s nemocnicou v Pezinku nebude pokračovať

VšZP pripúšťa, že zmluva s nemocnicou v Pezinku nebude pokračovať

DNES - 18:40Domáce

Poisťovňa od novembra nebude pokračovať v zmluvnom vzťahu s nemocnicou.

Minister zdravotníctva nevie vylúčiť, že lekári podajú výpovede

Minister zdravotníctva nevie vylúčiť, že lekári podajú výpovede

DNES - 17:48Domáce

Minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas-SD) nevie vylúčiť, že lekári do konca októbra podajú výpovede.