• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.10.2024Meniny má Demeter
11°Bratislava

Obvinení z vraždy Čongrádyho sú vo väzbe

  • 19:26 08.12.2013
  • BRATISLAVA
Obvinení z vraždy Čongrádyho sú vo väzbe

Štvoricu novoobvinených v kauze staršej vraždy jedného z údajných bosov podsvetia Petra Čongrádyho vzal v nedeľu do väzby Okresný súd Bratislava I.

Ako informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave, u S.M. akceptoval sudca dôvody na útekovú a kolúznu (obava z ovplyvňovania vyšetrovania, teda svedkov, spoluobvinených) väzbu, obvinený proti verdiktu podal sťažnosť. Ďalšieho muža I.B. zobrali do kolúznej a preventívnej (obava z pokračovania v trestnej činnosti), aj on podal sťažnosť.

O podaných sťažnostiach rozhodne krajský súd. Tretí obvinený T.K. skončil v kolúznej a preventívnej väzbe, pričom sa nevyjadril, či podá sťažnosť. Štvrtého obvineného V.S. vzali do kolúznej väzby, práva na sťažnosť sa vzdal.

Polícia v piatok potvrdila, že v prípade vraždy Čongrádyho obvinila novú štvoricu mužov. Stíhanie proti pôvodnej skupine obvinených, medzi ktorými bol Viliam Mišenka, zastavil prokurátor špeciálnej prokuratúry.

Podľa zistení polície si obvinený S. M. v roku 2004 u ďalšieho obvineného I. B. objednal zavraždenie Petra Čongrádyho a jeho ochrankára. I. B. potom oslovil ďalších dvoch obvinených P. K. a V. S, aby vraždu spáchali. Okrem toho zabezpečil autá, komunikačnú techniku a predovšetkým strelné zbrane, teda útočné pušky. Po tejto príprave 9. septembra 2004 v dopoludňajších hodinách v Bratislave na Pečnianskej ulici pred miestnou pizzeriou podľa polície dvojica P. K. a V. S zaútočila na Petra Čongrádyho a jeho ochrankára. Petra Čongrádyho zasiahli do hlavy a rôznych častí tela, zraneniam na mieste podľahol. Ochrankárovi prestrelili ľavé

Obvinených zadržali policajti z Národnej kriminálnej agentúry 4. decembra. Jedného dolapili v Bratislave, zvyšných v okolí Žiliny. Policajti počas akcie zaistili rôzne záznamové zariadenia, pamäťové nosiče a listiny súvisiace s trestným činom. Mužom hrozí v prípade dokázania viny 12 až 15 rokov vo väzení alebo výnimočný trest.

O zvrate vo vyšetrovaní prvý informoval portál denníka Nový čas čas.sk s tým, že v prípade sa objavil nový svedok. Podľa čas.sk pôvodne policajti na základe výpovedí Jána K. pracovali s verziou, že motívom bola krádež peňazí z nitrianskej banky z januára 1996. Zdroj Nového Času tvrdí, že podľa nového svedka boli motívom Čongrádyho vraždy pozemky a výstavba nákupného centra na nábreží Dunaja.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tragický nález: Pod oknami bytovky ležala mŕtva žena

Tragický nález: Pod oknami bytovky ležala mŕtva žena

VČERA - 21:04Domáce

Okoloidúci našli na zemi telo staršej ženy.

KDH žiada za pokutu od ÚOO od Šutaja Eštoka vyvodenie politickej zodpovednosti

KDH žiada za pokutu od ÚOO od Šutaja Eštoka vyvodenie politickej zodpovednosti

VČERA - 19:21Domáce

Kresťanskodemokratické hnutie žiada ministra Matúša Šutaja Eštoka, aby vyvodil politickú zodpovednosť za udelenie pokuty Ministerstvu vnútra SR od Úradu na ochranu oznamovateľov.

VšZP pripúšťa, že zmluva s nemocnicou v Pezinku nebude pokračovať

VšZP pripúšťa, že zmluva s nemocnicou v Pezinku nebude pokračovať

VČERA - 18:40Domáce

Poisťovňa od novembra nebude pokračovať v zmluvnom vzťahu s nemocnicou.

Minister zdravotníctva nevie vylúčiť, že lekári podajú výpovede

Minister zdravotníctva nevie vylúčiť, že lekári podajú výpovede

VČERA - 17:48Domáce

Minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas-SD) nevie vylúčiť, že lekári do konca októbra podajú výpovede.