• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 18.10.2024Meniny má Lukáš
11°Bratislava

Útok na premiéra Roberta Fica odsúdili viacerí ministri

  • 15:52 15.05.2024
  • Bratislava
Útok na premiéra Roberta Fica odsúdili viacerí ministri

Stredajší útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej odsúdili viacerí ministri.

Som zhrozená z toho, čo sa stalo v Handlovej. Dúfam, že Robert Fico bude v poriadku,“ uviedla ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD).

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) v tejto súvislosti vyhlásil, že „celá nenávistná opozícia má krvavé paprče“.

Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) označil útok na premiéra za ohavný čin. „Robo, sme s tebou, drž sa,“ zaželal Ficovi.

Ficovi vyjadril podporu aj minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SD). „Sme s tebou, veľa síl na zotavenie,“ uviedol.

„Ostro odsudzujem násilný čin, ku ktorému došlo dnes v Handlovej po rokovaní vlády, kde bol postrelený premiér Robert Fico. Tento akt je neprijateľný. Toto sa v demokratickej krajine v žiadnom prípade nesmie stať,“ deklarovala ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

Vicepremiér pre eurofondy a plán obnovy Peter Kmec (Hlas-SD) označil útok na premiéra za útok na slovenskú demokraciu. Vyzval na zastavenie šírenia nenávisti a upokojenia spoločnosti. „Moje myšlienky sú s premiérom a jeho rodinou,“ povedal.

„My, ostatní členovia vlády, ako aj všetci, ktorí sa podieľali na príprave zasadnutia v Handlovej, sme v poriadku. Naše myšlienky teraz patria premiérovi Robertovi Ficovi,“ informoval minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD).

Útok na predsedu vlády označil minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) za ohavný a neprijateľný. „Akýkoľvek prejav násilia nemá v našej spoločnosti miesto. Robertovi Ficovi želám veľa síl, aby sa z útoku čo najskôr zotavil,“ dodal Drucker.

Pre ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD) je útok absolútne neakceptovateľný. „Prajem pánovi premiérovi naozaj skoré uzdravenie, nech sa z toho čím skôr dostane. Opakujem, toto nepatrí, nie že do demokratickej spoločnosti, ale do žiadnej spoločnosti, aby niekto riešil takto ohavne svoje problémy. Pán premiér, držím ti palce, nech si čím skôr fit a nech to všetko dobre dopadne,“ doplnil Raši.

„Silne odsudzujem tento zákerný čin, ktorý bol spáchaný na premiéra ako útok na demokraciu. V tomto duchu Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR informovalo všetky zastupiteľské úrady akreditované a priakreditované pre SR, predstaviteľov EÚ a tiež slovenské zastupiteľské úrady. Ďakujeme za prejavy solidarity a podpory. Všetci veríme, že predseda vlády tento ťažký boj zvládne,“ uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD).

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezident: Nefunkčný registračný systém výrazne zasahuje do života cudzincov

Prezident: Nefunkčný registračný systém výrazne zasahuje do života cudzincov

VČERA - 18:41Domáce

Nefunkčný registračný systém na cudzineckej polícii výrazne zasahuje do života ľudí a ich budúcnosti. Počas pracovného výjazdu v Nitrianskom kraji to skonštatoval prezident Peter Pellegrini.

EĽSP zamietol sťažnosť Jaroslava Haščáka v súvislosti so zásahom v sídle Penty

EĽSP zamietol sťažnosť Jaroslava Haščáka v súvislosti so zásahom v sídle Penty

VČERA - 17:59Domáce

Európsky súd pre ľudské práva zamietol 24. septembra sťažnosť Jaroslava Haščáka z dôvodu jej neprijateľnosti, pretože nevyčerpal všetky vnútroštátne opravné prostriedky.

Pri výkopových prácach v priemyselnom parku zasypalo človeka

Pri výkopových prácach v priemyselnom parku zasypalo človeka

VČERA - 17:32Domáce

Pri výkopových prácach v priemyselnom parku v obci Záborské pri Prešove zasypalo človeka.

Prezident v piatok oznámi rozhodnutie o tom, či podpíše konsolidačný balík

Prezident v piatok oznámi rozhodnutie o tom, či podpíše konsolidačný balík

VČERA - 16:20Domáce

Prezident SR Peter Pellegrini oznámi svoje rozhodnutie o tom, či podpíše konsolidačný balík, v piatok (18. 10.) dopoludnia.

Nehoda v Žiline si vyžiadala troch zranených

Nehoda v Žiline si vyžiadala troch zranených

VČERA - 15:46Domáce

Zranenia troch ľudí si vyžiadala zrážka dvoch osobných áut na Predmestskej ulici v Žiline. Okolnosti a presné príčiny nehody polícia vyšetruje.