• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 18.10.2024Meniny má Lukáš
11°Bratislava

Petr Pavel mal nehodu na motorke

  • 20:31 23.05.2024
  • Praha
Petr Pavel mal nehodu na motorke

Český prezident sa zranil pri jazde na motocykli.

Aktualizované: 21:22

Český prezident Petr Pavel sa zranil počas jazdy na motocykli. Zranenia nie sú vážne, ale vyžiadajú si krátke pozorovanie v Ústrednej vojenskej nemocnici, uviedla Kancelária prezidenta republiky na sociálnej sieti X.

Kancelária uviedla, že viac informácií zverejní, keď budú k dispozícii. „Môžem potvrdiť, že sme pána prezidenta prijali, ošetrili a hospitalizovali z dôvodu observácie. Nejde o vážne zranenie,“ uviedla hovorkyňa ÚVN Jitka Zinke.

Polícia na sociálnej sieti neskôr napísala, že prezident sa zranil na športovom okruhu. „K zraneniu nedošlo na pozemnej komunikácii, ale na uzavretom športovom okruhu a z tohto dôvodu vec nevyšetrujeme ako dopravnú nehodu,“ napísali na sieti X. Viacerí politici vrátane premiéra Petra Fialu zaželali hlave štátu skoré uzdravenie.

Ide o druhé zranenie českého prezidenta v krátkom čase. V apríli si Pavel zranil tvár pri streľbe na strelnici Českej zbrojovky v Uherskom Brode, ktorú navštívil počas dvojdňovej návštevy Zlínskeho kraja. Pri streľbe z dlhej zbrane so zameriavacím ďalekohľadom utrpel drobnú tržnú ranu v blízkosti obočia, zranenie si však vtedy nevyžadovalo lekárske ošetrenie.

Šesťdesiatdvaročný Pavel neprestal jazdiť na motorke ani po minuloročnom zvolení za prezidenta a má doma hneď niekoľko motocyklov. Najčastejšie jazdí na motocykli značky BMW model R1250GS.

Už v minulosti čelil kritike za svoju záľubu v jazde na motocykli. V auguste minulého roka ho ľudia natočili, ako napriek predpisom jazdí bez prilby. Stalo sa to v mestečku Rtyně v Podkokoří v Královohradeckom kraji. Video vtedy zverejnila stanica CNN Prima News. Pavel sa za to ospravedlnil a dodal, že to bola z jeho strany hlúposť.

„Vnímam svoje pochybenie a za zjavný dopravný priestupok sa ospravedlňujem,“ napísal na sociálnu sieť X český prezident. Dodal, že pri jazde na motorke dodržiava bezpečnostné opatrenia celý život. Svoje konanie vysvetlil tým, že išiel dohustiť pneumatiky na neďalekú čerpaciu stanicu.

Zdroj: Info.sk, ct24.ceskatelevize.cz
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Francúzsko postihli silné záplavy, v Paríži zabil muža padajúci strom

Francúzsko postihli silné záplavy, v Paríži zabil muža padajúci strom

DNES - 7:50Zahraničné

Silný dážď zapríčinil v niektorých častiach Francúzska vo štvrtok záplavy, evakuácie a viedol k uzavretiu diaľnic a železničných tratí.

Hizballáh tvrdí, že spúšťa

Hizballáh tvrdí, že spúšťa "novú eskalačnú fázu" vo vojne proti Izraelu

DNES - 7:20Zahraničné

Libanonské hnutie Hizballáh vo štvrtok uviedlo, že spúšťa novú eskalačnú fázu vo svojej vojne proti Izraelu. Zároveň vyhlásilo, že po prvý raz proti izraelským vojakom nasadilo presne navádzané strely.

Netanjahu priblížil okolnosti smrti Sinwára: Toto sa pri ňom našlo

Netanjahu priblížil okolnosti smrti Sinwára: Toto sa pri ňom našlo

DNES - 6:16Zahraničné

Netanjahu potvrdil, že k izraelskej vojenskej operácii, počas ktorej Sinwár zahynul, došlo v meste Rafah na juhu Pásma Gazy.

Michel a Von der Leyenová potvrdili, že EÚ potrebuje zlepšiť návratovú politiku

Michel a Von der Leyenová potvrdili, že EÚ potrebuje zlepšiť návratovú politiku

DNES - 6:15Zahraničné

Európska únia potrebuje nové opatrenia pre zlepšenie návratovej politiky, a tie čoskoro budú predložené. Uviedli to predseda Európskej rady Charles Michel a šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Biden: Sinwár mal na rukách veľa krvi, je čas na ukončenie vojny v Gaze

Biden: Sinwár mal na rukách veľa krvi, je čas na ukončenie vojny v Gaze

DNES - 6:12Zahraničné

Americký prezident Joe Biden vo štvrtok uviedol, že v súvislosti so zabitím lídra palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahju Sinwára pociťuje väčšiu nádej vzhľadom na možné prímerie v Pásme Gazy.