• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
22°Bratislava

Paška si mohol odpustiť obštrukcie so schôdzou, hromží Hlina

  • 17:03 10.12.2013
  • BRATISLAVA
Paška si mohol odpustiť obštrukcie so schôdzou, hromží Hlina

Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina má dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze o aktuálnej situácii v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a enormnom náraste exekučných konaní. Návrh na jej zvolanie podá v utorok.


Zároveň zvažuje, že podá podnet proti predsedovi NR SR Pavlovi Paškovi na parlamentný mandátový a imunitný výbor za to, že si podľa Hlinu pomohol obštrukciou a mimoriadnu schôdzu nezvolal už pri prvom návrhu, ktorý predložil 4. decembra.

Hlina zvažuje podnet proti Paškovi

Ako povedal Hlina v utorok pre agentúru SITA, podpisov mal dostatok aj prvýkrát, preto si Paška pokojne mohol obštrukciu odpustiť.

„Oceňujem prístup Ľudovej platformy, zber podpisov ide ľahko. Nie je najmenší problém. Podpisy dnes odovzdáme. Dúfam, že dôvod na nezvolanie schôdze teraz nebude globálne otepľovanie alebo iná absurdita, ktorú by si predseda NR SR vymyslel,“ vyhlásil Hlina.

Konanie Pašku by však podľa Hlinu poslanci nemali nechať tak. Upozornil, že treba zabrániť porušovaniu povinností. Zváži preto podanie na Mandátový a imunitný výbor NR SR.

„Predseda parlamentu je silná pozícia, ale nie je to kráľ Slnko. Keď si myslí, že je kráľ Slnko, alebo osvietený panovník, pozerá zlé filmy. Musí rešpektovať zákon,“ vyhlásil Hlina.

Smer chce zablokovať schôdzu

Predseda parlamentu Pavol Paška sa bude snažiť presvedčiť svojich poslaneckých kolegov zo Smeru-SD, aby v národnej rade neschválil Hlinov program mimoriadnej schôdze.

"Ak návrh bude mať 30 podpisov, schôdzu musím zvolať. Ale dopredu avizujem, že budem hovoriť so svojimi kolegyňami a kolegami z poslaneckého klubu Smer-SD, aby sme program takejto schôdze neschválili a venovali sa štátnemu rozpočtu a všetkým zákonom, ktoré ľudia na Slovensku potrebujú," povedal v utorok novinárom Paška.

Predseda parlamentu zdôraznil, že Smer-SD v januári predloží do národnej rady návrh zákona, ktorý sa bude zaoberať ochranou spotrebiteľa. Novela proti šmejdom predložená poslancami Smeru-SD, ktorú parlament schválil na jeseň, už podľa Pašku prináša pozitíva. Šéf parlamentu pripomenul, že spotrebiteľská oblasť sa nedá zmeniť jedným zákonom, Smer-SD sa chce teraz zamerať na oblasť úžery a miery úrokových sadzieb.

Podľa Procházku sa Smer bojí

"Pán predseda Paška avízom, že neschvália program mimoriadnej schôdze, odhalil skutočnú motiváciu tej zlomyseľnej obštrukcie. Na Slovensku majú politici ako keby zakázané priznávať chybu, ale ja ju priznám. Urobil som chybu v tom, že som podcenil strach Smeru-SD z tej témy," povedal Procházka.

Na organizačnom odbore parlamentu sa bol Procházka spýtať, prečo mu nezavolali, ak mali pochybnosť o jeho podpise.

"Dostal som informáciu, že žiadnu pochybnosť nemali, že to chápali ako môj podpis a mali pripravené všetky podklady na zvolanie mimoriadnej schôdze, ale boli nútení rešpektovať rozhodnutie hlavného parlamentného grafológa, pána predsedu," dodal Procházka.

Paška považuje zvolávanie mimoriadnej schôdze k nebankovkám v čase prijímania štátneho rozpočtu za zneužívanie citlivej a dôležitej témy pre ľudí na osobnú prezentáciu niektorých politikov.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Z okna základnej školy vypadol chlapec

Z okna základnej školy vypadol chlapec

DNES - 17:22Domáce

Leteckí záchranári dieťa v umelom spánku transportovali do nemocnice.

Tragická nehoda na R2: Vodič kamiónu mal 2,7 promile alkoholu

Tragická nehoda na R2: Vodič kamiónu mal 2,7 promile alkoholu

DNES - 16:31Domáce

Vodič kamiónu naloženého drevom, ktorý v pondelok prišiel o život na obchvate Oždian v okrese Rimavská Sobota, bol v čase dopravnej nehody opitý.

Pri tragickej nehode zahynul vodič motocykla

Pri tragickej nehode zahynul vodič motocykla

DNES - 15:13Domáce

Úsek cesty je pre nehodu obojsmerne neprejazdný.

Tri autá sa stretli s diviakom na ceste, jedno skončilo na streche

Tri autá sa stretli s diviakom na ceste, jedno skončilo na streche

DNES - 13:04Domáce

Jedna vodička skončila v nemocnici, jedno auto sa zas prevrátilo. Diviak na ceste spôsobil ťažkosti viacerým vodičom.

SaS: Zdravotníctvo má v dôsledku konsolidácie prísť o takmer 260 miliónov eur

SaS: Zdravotníctvo má v dôsledku konsolidácie prísť o takmer 260 miliónov eur

DNES - 11:23Domáce

Navrhovaná konsolidácia verejných financií môže spôsobiť kolaps zdravotníctva, pretože z tejto oblasti sa má vziať takmer 260 miliónov eur. Tvrdia to predstavitelia SaS.