• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 4.7.2024Meniny má Prokop
18°Bratislava

Tento nápoj posilní váš intímny život. Možno ho už denne pijete

  • 20:42 02.07.2024
  • Londýn
Tento nápoj posilní váš intímny život. Možno ho už denne pijete

Nápoj, ktorý denne pijú milióny ľudí po celom svete, môže mať blahodarné účinky na intímne zážitky najmä u žien. Niektorí odborníci to však vidia inak.

Zlej povesti kofeínu navždy odzvonilo. Oceňovaný britský lekár Sermed Mezher totiž v jednom zo svojich videí na TikToku tvrdí, že táto látka dokáže spríjemniť intímne zážitky u žien.

„Ako káva dokáže spestriť zážitok pod perinami? Túto otázku si kladieme čoraz častejšie po tom, ako si čoraz viac žien všíma väčšie explózie v posteli po pití kávy. Psychológovia však vedia, že aby k týmto účinkom došlo, a to najmä u žien, je potrebné rozumieť skôr psychológii ako anatómii.“

Mezher teda tvrdí, že skôr ako samotný kofeín má na ženy vplyv pri milovaní jeho vnímanie mozgom. Výskumy už v minulosti potvrdili spojitosť medzi pitím kávy a zníženým rizikom depresie, či dokonca samovraždy.

Nie všetci súhlasia

Teória o pití kávy pred milovaním má aj svojich skeptikov. Jedným z nich je guru v oblasti intimity Sarah Mulindwa, ktorá pre britský portál Mirror uviedla:

„Existujú dôkazy o tom, že káva, alebo skôr kofeín v akejkoľvek forme, môže zlepšiť intímny život. Keďže sme však zatiaľ vedecky nepotvrdili spojitosť medzi kávou a lepšími orgazmami, táto teória patrí len do kategórie virálnych trendov.“

Mulindwa pokračuje, že kofeín zlepšuje pozornosť, zmierňuje únavu a pomáha v koncentrácii, čo sa zároveň môže odraziť aj na milostnom živote. Keďže pomáha aj lepšie zvládnuť spánkovú depriváciu, môže tiež zlepšiť orgazmus. Zároveň však platí, že tento intímny zážitok je psychologicky pomerne náročný, a tak je len malá pravdepodobnosť, že šálka kávy pred milovaním vám bez ďalšej pomoci zaručí výrazné zlepšenie.

Zdroj: Info.sk, DP, mirror.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Gelato nie je to isté ako zmrzlina. Takto spoznáte rozdiel

Gelato nie je to isté ako zmrzlina. Takto spoznáte rozdiel

DNES - 7:21Zaujímavosti

Medzi týmito mrazenými pochúťkami existujú rozdiely.

3 druhy cestovín, z ktorých sa najmenej priberá

3 druhy cestovín, z ktorých sa najmenej priberá

VČERA - 18:19Zaujímavosti

Netrestajte sa viac za jedenie kaloricky výdatných cestovín. Tieto druhy vás zasýtia bez zbytočných výčitiek.

Video: Popraskaná potlač na tričkách? Takto si s ňou poradíte

Video: Popraskaná potlač na tričkách? Takto si s ňou poradíte

VČERA - 7:17Zaujímavosti

Popraskaná potlač na tričku či inom odeve pôsobí nevzhľadne a rušivo. Takto dokážete obnoviť jej pôvodnú kvalitu len pomocou odlakovača na nechty.