• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 6.7.2024Meniny má Patrícia, Patrik
29°Bratislava

Zelenskyj chce vedieť, ako môže Trump za 24 hodín ukončiť vojnu na Ukrajine

  • 21:22 03.07.2024
  • Kyjev
Zelenskyj chce vedieť, ako môže Trump za 24 hodín ukončiť vojnu na Ukrajine

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by bol rád, keby bývalý americký prezident Donald Trump vyjasnil, ako plánuje v prípade svojho znovuzvolenia ukončiť za 24 hodín vojnu na Ukrajine. TASR o tom informuje podľa stredajšej správy agentúry DPA.

Ak Trump vie, ako skončiť túto vojnu, mal by nám to povedať už dnes,“ uviedol Zelenskyj v stredu v takmer hodinovom rozhovore pre televíziu Bloomberg.

Ak existuje riziko pre ukrajinskú nezávislosť, ak prídeme o štátnosť – chceme byť na to pripravení, chceme to vedieť,“ uviedol Zelenskyj podľa anglického prekladu Bloombergu.

Bývalý americký prezident a kandidát republikánov v tohtoročných prezidentských voľbách v Spojených štátoch opakovane vyhlasuje, že by mohol ukončiť vojnu na Ukrajine v priebehu 24 hodín. Podrobnosti svojho plánu však nikdy nezverejnil.

Trump aj počas minulotýždňovej debaty s prezidentom Joeom Bidenom vyhlásil, že ak ho v novembri opätovne zvolia do Bieleho domu, vyrieši vojnu na Ukrajine rýchlo, ešte skôr, ako sa v januári ujme úradu.

Zelenskyj v rozhovore pre Bloomberg vyjadril ochotu stretnúť sa s Trumpom a jeho tímom a vypočuť si ich návrhy. „Chceme porozumieť tomu, či budeme mať v novembri silnú podporu USA alebo či budeme sami,“ uviedol ukrajinský prezident.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Trumpovi právnici požiadali o pozastavenie konania vo veci tajných dokumentov

Trumpovi právnici požiadali o pozastavenie konania vo veci tajných dokumentov

DNES - 8:10Zahraničné

Právnici amerického exprezidenta Donalda Trumpa požiadali v piatok sudcu o čiastočné pozastavenie konania, v ktorom je Trump obvinený z nezákonného držania stoviek vládnych dokumentov podliehajúcich utajeniu.

Na summite NATO predstavia plán

Na summite NATO predstavia plán "mosta k členstvu" pre Ukrajinu

DNES - 7:15Zahraničné

Spojenci NATO na budúcotýždňovom samite vo Washingtone predstavia plán "mosta k členstvu" pre Ukrajinu a oznámia kroky na posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany.

Influencer Andrew Tate môže opustiť Rumunsko, nie však EÚ

Influencer Andrew Tate môže opustiť Rumunsko, nie však EÚ

VČERA - 19:02Zahraničné

Britsko-americký influencer Andrew Tate, ktorý je v Rumunsku obvinený z obchodovania s ľuďmi, znásilnenia a založenia zločineckej skupiny, môže opustiť krajinu, musí však zostať v Európskej únii.

Putin uviedol podmienky ukončenia vojny na Ukrajine

Putin uviedol podmienky ukončenia vojny na Ukrajine

VČERA - 17:52Zahraničné

Ruský prezident Vladimir Putin rokoval v piatok s maďarským premiérom Viktorom Orbánom o možných spôsoboch ukončenia vojny na Ukrajine.

Starmer: Británia musí znovu objaviť svoju identitu

Starmer: Británia musí znovu objaviť svoju identitu

VČERA - 16:29Zahraničné

Nový britský premiér Keir Starmer v piatok prisľúbil, že bude bojovať za obnovenie dôvery v politiku a slúžiť všetkým občanom. Británia musí podľa neho znovu objaviť svoju identitu.