• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 8.9.2024Meniny má Miriama
21°Bratislava

Začína sa festival Pohoda, vo štvrtok vystúpi Para aj James Blake

  • 8:07 11.07.2024
  • Bratislava
Začína sa festival Pohoda, vo štvrtok vystúpi Para aj James Blake

Trenčianske letisko sa aj tento rok premení na stredisko hudobnej a kultúrnej scény.

Vo štvrtok tam štartuje multižánrový festival Pohoda. Areál svoje brány otvorí na poludnie. Návštevníci si môžu počas nasledujúcich troch dní vychutnať bohatý hudobný a umelecký program, pripravené sú pre nich tiež mnohé sprievodné aktivity.

Program na hlavnom pódiu otvorí o 18.30 h slovenská kapela Para. Tá patrila podľa organizátorov k najželanejším interpretom tohto ročníka. Svoju energickú šou tam predstaví i britský raper Skepta. Prvý deň festivalu spestrí aj britský spevák a skladateľ James Blake. Okrem neho sa predvedie vo štvrtok i mladá interpretka Arlo Parks.

Návštevníci sa aj počas ďalších dní môžu tešiť na desiatky zaujímavých zahraničných a slovenských interpretov. Predstavia sa napríklad americká kapela Black Pumas, rockové ikonické duo Royal Blood či kultová britská skupina Morcheeba. Vystúpenia majú naplánované aj slovenskí interpreti Richard Müller, Adonxs, Jana Kirschner či Katarzia. Jedným z headlinerov Pohody bola tiež rocková skupina Queens of the Stone Age, svoju účasť však pre zdravotné dôvody zrušila.

Festival okrem koncertov ponúka aj mnoho ďalších aktivít. Naplánované sú rôzne workshopy, napríklad cirkusový či hrnčiarsky, ale i diskusie. Debatovať sa bude napríklad o vulgarizácii verejného diskurzu, korupcii či slobode médií. Návštevníci sa môžu tešiť aj na legendárny Street Dance Battle. Oslavovať sa budú tiež 80. narodeniny barda slovenskej literatúry Ivana Štrpku. Na Pohode sa vyhodnotí aj 28. ročník súťaže Poviedka.

Zastúpené budú i divadlá. S inscenáciou Budete mať luft! sa predstaví Slovenské národné divadlo. Divadlo Stoka zase návštevníkom ponúkne reflexiu aktuálnych vzťahov a spoločnosti cez inscenáciu Škovránok. Bábkové divadlo Žilina bude učiť deti, ako sa robí divadlo. Festival v nedeľu (14. 7.) ráno ukončí ekumenická bohoslužba na tému nebezpečná moc jazyka.

Pohoda bude mať bohatú gastrozónu s množstvom rozličného jedla a nápojov. K dispozícii bude bez obmedzenia pitná voda. Organizátori avizovali, že pre očakávané vysoké teploty navýšili počet slnečníkov so sedením a rozšírili zatienenú plochu. Na návštevníkov apelovali, aby dodržiavali pitný režim a hygienu, nosili pokrývku hlavy a používali opaľovacie krémy. Varovali ich tiež pred nákupom vstupeniek mimo oficiálnych predajných kanálov.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Ak si toto všimnete na melóne, rozhodne ho nejedzte!

Video: Ak si toto všimnete na melóne, rozhodne ho nejedzte!

VČERA - 20:05Zaujímavosti

Ak si pri krájaní vodného melóna všimnete túto vec, nemali by ste ho jesť.

Psychiater varuje: Pozor na tento zvyk pri šoférovaní!

Psychiater varuje: Pozor na tento zvyk pri šoférovaní!

VČERA - 7:02Zaujímavosti

Podľa odborníka náhla zmena v spôsobe šoférovania môže vypovedať o psychiatrickej diagnóze.

Vysokoškolský študent vyrobil z pera najmenší vysávač na svete

Vysokoškolský študent vyrobil z pera najmenší vysávač na svete

VČERA - 6:32Zaujímavosti

Študent vysokej školy v Indii sa stal držiteľom svetového rekordu po tom, ako vyrobil z guľôčkového pera najmenší vysávač na svete.

Karol Polák, legendárny športový komentátor, sa narodil pred 90 rokmi

Karol Polák, legendárny športový komentátor, sa narodil pred 90 rokmi

VČERA - 5:41Zaujímavosti

Podmanivý hlas Karola Poláka znel z televízie viac ako tri desaťročia počas olympiád, majstrovstiev sveta či majstrovstiev Európy.

Video: Toto spravte ešte pred nosením siloniek, budú odolnejšie

Video: Toto spravte ešte pred nosením siloniek, budú odolnejšie

20:56 06.09.2024Zaujímavosti

Koniec očkám na silonkách! Pohotová mama predstavila trik, ktorý z nich vytvorí odolný kúsok oblečenia.