• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.10.2024Meniny má Demeter
13°Bratislava

Dominika Cibulková počas prípravy experimentuje s raketami

  • 22:35 11.12.2013
  • BOCA RATON
Dominika Cibulková počas prípravy experimentuje s raketami

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková má za sebou už tri týždne tradičnej medzisezónnej prípravy na Floride.

"Tri dni makám, potom mám deň voľno, ďalej tri dni makám, potom mám pol dňa voľno. Niekedy to vyjde tak, že v nedeľu trénujem a mám v jeden deň dvakrát tenis a dva razy kondičku. V tenisovom tréningu pracujeme na forhende, aby som sa vedela v defenzívnej pozícii dobre brániť. A potom trénujem moju klasickú hru, drilovačky," uviedla 24-ročná Bratislavčanka pre svoju internetovú stránku DomiCibulkova.com.
Nemá núdzu o sparingy

Momentálne 23. hráčke svetového rebríčka WTA robia v zázemí Akadémie Evertovcov okolo najslávnejšej členky tejto známej športovej rodiny Chris v Boca Ratone spoločnosť otec Milan, priateľ Michal, herný kouč Matej Lipták a fyzioterapeutka Iveta Stanková. "Kondičný tréning som robila s Róbertom Bérešom, ktorý pripravuje aj hokejový Slovan. Po dvoch týždňoch musel odísť a prišiel jeho kolega," prezradila držiteľka troch titulov z hlavnej profesionálnej úrovne (Moskva 2011, Carlsbad 2012, Stanford 2013).

Cibulková nemá na Floride núdzu o sparingy: "Je tu veľmi veľa báb. Na budúci týždeň to mám také vybukované, že som niektoré musela odmietnuť." Priaznivú klímu využívajú napríklad Češka Lucie Šafářová, Američanky Varvara Lepčenková, Madison Keysová a Jamie Hamptonová či Kazaška Galina Voskobojevová. "Počasie je úplne úžasné, len prvý týždeň bolo zamračené a viac pršalo. Vtedy nám to ohrozilo len dva tréningy. Občas zafúka, ale to je normálne. Máme 28 stupňov, je to ideálne," pochvaľuje si Cibulková, ktorá pricestuje domov 19. decembra a už 26. decembra zamieri na turné na južnú pologuľu s vrcholom v podobe melbournských grandslamových Australian Open (13. - 26. januára).
Dunlop reaguje na požiadavky

Fedcupová reprezentantka SR v rámci prípravy experimentuje s raketami: "Skúšam ten istý model od Dunlopu, ale možno dlhšiu raketu alebo inú váhu. Mali sme k dispozícii dva druhy, o pol centimetra aj centimeter dlhšie. Centimeter je už dosť veľký rozdiel, cítila som to. Ešte uvidíme, možno pôjdem vlastnou zlatou strednou cestou a vyskúšam raketu dlhšiu o 7 mm, ktorú mi majú teraz poslať. Verím, že nájdem správnu raketu, Dunlop na tom dobre pracuje. Dávam im presné informácie, ako sa mi s ňou hrá, a oni potom na to reagujú."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.