• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 8.9.2024Meniny má Miriama
21°Bratislava

Trumpov volebný tím podal sťažnosť proti Harrisovej

  • 6:10 24.07.2024
  • Washington
Trumpov volebný tím podal sťažnosť proti Harrisovej

Viceprezidentka už získala podporu dostatočného počtu delegátov Demokratickej strany, ktorí v auguste na straníckom zjazde rozhodnú o tom, kto sa bude uchádzať o prezidentský mandát.

Volebný tím exprezidenta USA Donalda Trumpa podal v utorok sťažnosť na Federálnu volebnú komisiu, v ktorej tvrdí, že viceprezidentka USA Kamala Harrisová nemôže legálne prevziať finančné prostriedky, ktoré vyzbieral prezident Joe Biden na svoju predvolebnú kampaň. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Harrisová sa o post prezidenta začala oficiálne uchádzať v nedeľu, keď zo súboja o Biely dom odstúpil súčasný americký prezident Joe Biden, ktorý jej zároveň sám vyjadril podporu.

Viceprezidentka podľa Reuters rýchlo prevzala kontrolu nad účtami Bidenovej kampane. Boj o účty, na ktorých bolo koncom júna približne 95 miliónov dolárov, je súčasťou viacnásobného úsilia republikánov o zabrzdenie Harrisovej kandidatúry na post líderky demokratov.

Trumpova kampaň argumentovala, že Harrisová podnikla „bezočivé zhabanie peňazí“, ako sa uvádza v podaní Davida Warringtona, hlavného právneho zástupcu kampane. Warrington tiež uviedol, že Harrisová sa dopustila niečoho, čo označil za „najväčšie porušenie pravidiel kampane v histórii Spojených štátov“.

Saurav Ghosh, právnik z Campaign Legal Center, nestrannej skupiny na monitorovanie kampaní, uviedol, že keďže Harrisová už bola súčasťou kampane „Biden for President“ ako kandidátka na viceprezidentku, jej nárok na peniaze by mal byť istý.

Podľa Reuters je nepravdepodobné, že by volebné orgány vyriešili túto otázku pred novembrovými prezidentskými voľbami.

Republikáni možno žiarlia, že demokrati sú plní energie, aby porazili Donalda Trumpa a jeho spojencov MAGA (hnutie Make America Great Again - Urobme Ameriku opäť veľkou), ale nepodložené právne tvrdenia, ako tie, ktorými sa už roky snažia potlačiť hlasy a ukradnúť voľby, ich len rozptýlia, kým my budeme registrovať dobrovoľníkov, hovoriť s voličmi a vyhráme tieto voľby,“ povedal hovorca Harrisovej kampane Charles Kretchmer Lutvak.

Harrisová od nedele získala od podporovateľov 100 miliónov dolárov, čím prekročila sumu, ktorú vyzbieral prezident Biden.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hasenie požiaru v Ludrovskej doline nateraz ukončili, ďalší postup určia

Hasenie požiaru v Ludrovskej doline nateraz ukončili, ďalší postup určia

VČERA - 20:27Zahraničné

Hasiči v sobotu večer ukončili hasenie požiaru v Ludrovskej doline na severnej strane Nízkych Tatier.

Medveď napadol a pohrýzol muža v národnom parku Plitvické jazerá

Medveď napadol a pohrýzol muža v národnom parku Plitvické jazerá

VČERA - 19:58Zahraničné

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky.

Turecký prezident Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

Turecký prezident Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

VČERA - 19:37Zahraničné

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti "narastajúcej hrozbe rozpínavosti" Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Tisíce ľudí protestovali proti Macronovmu výberu premiéra

Tisíce ľudí protestovali proti Macronovmu výberu premiéra

VČERA - 18:36Zahraničné

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra.

DB hlási rozsiahle narušenie železničnej dopravy

DB hlási rozsiahle narušenie železničnej dopravy

VČERA - 17:25Zahraničné

K rozsiahlemu narušeniu železničnej dopravy došlo v sobotu v strednej časti Nemecka.