• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 16.9.2024Meniny má Ľudmila
12°Bratislava

Britská kapela Oasis ohlásila turné, vystúpi v týchto mestách

  • 18:11 27.08.2024
  • Londýn
Britská kapela Oasis ohlásila turné, vystúpi v týchto mestách

Britská rocková skupina Oasis v utorok ohlásila, že na budúci rok vyrazí na turné. Rozhádaní bratia Liam a Noel Gallagherovci tak po 15 rokoch ukončili svoj medializovaný spor.

Kapela, ktorá sa v 90. rokoch minulého storočia zaslúžila hitmi ako Wonderwall, Don't Look Back In Anger či Champagne Supernova o odštartovanie tzv. britpopovej éry, na platforme X oznámila, že počas budúceho leta odohrá koncerty v Británii a Írsku.

Turné začne Oasis 4. a 5. júla 2025 vo waleskej metropole Cardiff. Následne odohrá viacero koncertov v domovskom Manchestri, odkiaľ sa presunie do Londýna a potom Edinburghu a napokon do írskeho hlavného mesta Dublin, kde turné 17. augusta ukončí. Kapela neskôr v budúcom roku plánuje koncertovať aj mimo Európy, podrobnosti však zatiaľ nezverejnila.

Foto: facebook.com/OasisOfficial

Skupina Oasis vznikla v roku 1991 v Manchestri a bola poprednou formáciou v rámci tzv. britpopového žánru, pričom v hitparádach súperila o priečky najmä s londýnskou kapelou Blur. Fanúšikov však v napätí udržiavala aj verejnými roztržkami bratov Gallagherovcov, a to speváka a frontmana Liama a hlavného gitaristu a textára Noela. Súrodenecký spor vyvrcholil v roku 2009 ostrou hádkou na hudobnom festivale v Paríži, kapela sa následne rozpadla a bratia od vtedy spolu nevystupovali.

V hudobných kariérach však separátne pokračovali a pre svoje publikum pravidelne hrávali aj hity Oasis. Až doteraz však verejne komunikovali najmä prostredníctvom vzájomného osočovania či podpichovania na sociálnych sieťach, hoci v poslednom čase naznačovali, že by medzi nimi už mohlo dôjsť k zmiereniu.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Stanislav Hložek slávi 70. narodeniny

Stanislav Hložek slávi 70. narodeniny

DNES - 6:16Kultúra

Stanislav Hložek sa preslávil hudobnou tvorbou vo dvojici spolu s Petrom Kotvaldom. Hudobník dnes slávi okrúhle narodeniny.

Zomrel ikonický herec známy z Hviezdnych vojen

Zomrel ikonický herec známy z Hviezdnych vojen

6:06 10.09.2024Kultúra

Svoj hlas prepožičal aj animovanej rozprávke Leví kráľ.

Nový festival predstaví židovskú kultúru v Bratislavskom kraji

Nový festival predstaví židovskú kultúru v Bratislavskom kraji

16:20 03.09.2024Kultúra

Nultý ročník festivalu Shalom chaverim predstaví židovskú kultúru na viacerých miestach Bratislavského kraja.

Kultový americký herec a aktivista za ľudské práva Richard Gere oslavuje 75. narodeniny

Kultový americký herec a aktivista za ľudské práva Richard Gere oslavuje 75. narodeniny

7:28 31.08.2024Kultúra

Vynikol v divácky úspešných filmoch ako Pretty Woman (1990), Sommersby (Návrat Sommersbyho, 1993), Intersection (Križovatka,1994), First Knight (Prvý rytier, 1995) či Autumn in New York (Jeseň v New Yorku, 2000).

Vosveteit.sk