• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 14.9.2024Meniny má Ľudomil
11°Bratislava

Pri tragickej autonehode zomrel známy hokejista NHL

  • 14:05 30.08.2024
  • Columbus
Pri tragickej autonehode zomrel známy hokejista NHL

Informáciu oficiálne potvrdil jeho klub.

Americký hokejista Johnny Gaudreau z Columbusu Blue Jackets v NHL spolu s bratom Matthewom zomreli pri dopravnej nehode. Informáciu oficiálne potvrdil zámorský klub. Hrozná tragédia sa udiala v noci zo štvrtka na piatok.

Tridsaťjedenročný útočník a jeho brat boli na bicykloch neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey, keď ich zrazilo auto. Vodič auta mal byť pod vplyvom alkoholu.

Obaja boli v mieste svojho bydliska, kde sa chystali na svadbu svojej sestry Katie, ktorá sa mala konať už zajtra.

Na snímke Johnny Gaudreau, Foto: TASR/AP/Chris Szagola

Columbus Blue Jackets je šokovaný a zdrvený touto nepredstaviteľnou tragédiou. Johnny bol nielen skvelý hokejista, ale predovšetkým milujúci manžel, otec, syn, brat a priateľ. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho manželke Meredith, jeho deťom Noe a Johnnymu, jeho rodičom, ich rodine a priateľom. V tejto chvíli prosíme o modlitby za rodinu Gaudreauovcov a o rešpektovanie ich súkromia počas smútku,“ uviedol zámorský tím v oficiálnom vyhlásení.

Gaudreau odohral 11 sezón v NHL, väčšinou v drese Calgary Flames. Na konte ma 763 duelov s bilanciou 743 bodov (243+500). V play off nastúpil v 42 zápasoch a dosiahol 11 gólov a 22 asistencií. V uplynulom ročníku odohral za Blue Jackets 81 stretnutí v základnej časti a získal 60 bodov (12+48).

S reprezentáciou USA získal zlatú medailu na juniorských majstrovstvách sveta (MS) v roku 2013. V národnom tíme sa predstavil na piatich MS a pred šiestimi rokmi sa s mužstvom tešil z bronzu na turnaji v Dánsku. Hral aj na MS v Bratislave a Košiciach v roku 2019. Predstavil sa aj na uplynulom šampionáte v Česku, kde odohral všetkých osem zápasov a mal bilanciu 3+8.

Komunita NHL je šokovaná a zarmútená tragickým úmrtím Johnnyho Gaudreaua a jeho brata Matthewa. Hoci Johnnyho nákazlivý duch pre hru a úžasné schopnosti na ľade mu vyniesli prezývku 'Johnny Hockey', bol viac než len oslnivý hokejista. Bol to milujúci otec a milovaný manžel, syn, brat a spoluhráč, ktorý si obľúbil každého človeka,“ vyhlásil komisár NHL Gary Bettman podľa portálu tsn.ca.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Sullivan v Kyjeve: USA musia pre pomoc Ukrajine urobiť viac

Sullivan v Kyjeve: USA musia pre pomoc Ukrajine urobiť viac

DNES - 21:56Zahraničné

Poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan v sobotu uviedol, že skôr logistika než nevôľa spôsobila meškanie americkej pomoci Ukrajine.

Le Penová je presvedčená, že na budúci rok budú nové voľby

Le Penová je presvedčená, že na budúci rok budú nové voľby

DNES - 21:02Zahraničné

Líderka francúzskeho krajne pravicového Národného združenia (RN) Marine Le Penová v sobotu vyzvala, aby sa na budúci rok konali nové parlamentné voľby.

Bauer: Štáty by mali Ukrajine povoliť použiť zbrane aj za jej hranicami

Bauer: Štáty by mali Ukrajine povoliť použiť zbrane aj za jej hranicami

DNES - 19:57Zahraničné

Z vojenského hľadiska je opodstatnené, aby mohla Ukrajina použiť zbrane dodané Západom aj mimo svojho územia.

Situácia v Opave je veľmi vážna, najhorší stav očakávajú v nedeľu skoro ráno

Situácia v Opave je veľmi vážna, najhorší stav očakávajú v nedeľu skoro ráno

DNES - 19:44Zahraničné

Jedným z najviac povodňami postihnutých miest v Česku bude podľa najnovších odhadov metropola Opava v Moravskosliezskom kraji pri hraniciach s Poľskom.

Zomrela Věra Kunderová, vdova po spisovateľovi Milanovi Kunderovi

Zomrela Věra Kunderová, vdova po spisovateľovi Milanovi Kunderovi

DNES - 18:58Zahraničné

Vo veku 89 rokov v sobotu ráno vo Francúzsku zomrela Věra Kunderová, vdova po česko-francúzskom spisovateľovi Milanovi Kunderovi.

Vosveteit.sk