• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
16°Bratislava

Firmy zvyšujú efektívnosť a produktivitu logistických a skladovacích operácií vďaka valčekovým dopravníkom

  • 5:43 13.09.2024
  • Bratislava
Firmy zvyšujú efektívnosť a produktivitu logistických a skladovacích operácií vďaka valčekovým dopravníkom

Valčekové dopravníky sú neoddeliteľnou súčasťou moderných logistických a skladovacích systémov.

Umožňujú plynulý a efektívny presun tovaru medzi rôznymi bodmi v sklade či na výrobnej linke.

Zjednodušenie manipulácie s tovarom

Hlavná výhoda valčekových dopravníkov spočíva v zjednodušení manipulácie s tovarom. Umožňujú rýchlejšie a bezpečnejšie presúvanie produktov, čím zvyšujú produktivitu a znižujú náklady na pracovnú silu. Valčekové dopravníky sa využívajú najmä v oblastiach logistiky a skladovania, konkrétne v segmentoch ako výroba, distribúcia, e-commerce, potravinárstvo a automobilový priemysel.

Spoločnosť Jungheinrich je jedným z popredných výrobcov valčekových dopravníkov. Ich produkty sa vyznačujú vysokou kvalitou, spoľahlivosťou a inovatívnymi riešeniami. Firma ponúka rôzne modely valčekových dopravníkov, ktoré sa líšia podľa špecifických potrieb zákazníkov.

Valčekové dopravníky sú ideálne pri manipulácii s rôznymi typmi tovaru, najmä tými, ktoré majú pevné a rovné dno. Medzi hlavné benefity oproti iným typom dopravníkov patrí schopnosť nepretržitej prevádzky, nízke prevádzkové náklady a jednoduchá údržba. Na druhej strane, ich slabiny môžu zahŕňať obmedzenia pri manipulácii s tovarom nepravidelných tvarov alebo s krehkými výrobkami, ktoré by mohli byť poškodené pri presúvaní po valčekoch.

Rôzne typy dopravníkov

K jednoduchším valčekovým dopravníkom patria ľahké valčekové dopravníky s plastovými valčekmi, umožňujúce regulovanú prepravu ľahkého až stredne ťažkého kusového tovaru. Napríklad meter dlhý plastový dopravník stojí na webe Profishop 173 eur, pričom nosnosť medzi dvomi podperami pri vzdialenosti podpier 1,5 metra je 120 kg. Ak je vzdialenosť medzi podperami dvojmetrová, nosnosť je 60 kg.

Robustnejšie sú verzie valčekových dopravníkov na ťažké náklady, ktoré majú oceľové rúrkové valčeky. Takéto stroje sú ideálne pre bezpečnú prepravu stredne ťažkého tovaru. Šírka meter dlhej dráhy je 400 mm, dopravná hmotnosť dosahuje 150 kg. Materiál nosných valčekov a valcov je vyrobený z ocele, pričom povrch je pozinkovaný.

Zaujímavé sú aj nožnicové valčekové dopravníky, ktoré sú výškovo nastaviteľné a mobilné, prispôsobiteľné pracovisku. Dĺžka dráhy je od 1,9 do 4,4 metra, pričom priemer plastových valčekov je 50 mm. Výška dopravníka je od 700 do 1100 mm a cena sa pohybuje okolo 1150 eur.

Rýchla návratnosť investície

Cena a návratnosť valčekových dopravníkov závisí od mnohých faktorov, vrátane veľkosti, kapacity a špecifických požiadaviek na inštaláciu. Investícia do kvalitných dopravníkov sa však zvyčajne rýchlo vráti v podobe znížených prevádzkových nákladov a zvýšenej efektivity.

Jungheinrich ponúka širokú škálu valčekových dopravníkov, vrátane manuálnych, motorických a gravitačných modelov. Cena týchto už komplexných a väčších dopravníkov môže začínať približne na 1 500 eurách za základné modely a presiahnuť aj 10-tisíc eur za pokročilejšie systémy s automatizáciou a špeciálnymi funkciami. Návratnosť investície je zvyčajne vysoká, pretože prispievajú k významným úsporám v prevádzkových nákladoch a zvyšujú produktivitu.

Kľúčová efektivita a ekologickosť

Spoločnosť Jungheinrich neustále prináša na trh nové modely valčekových dopravníkov. Medzi najnovšie inovácie patria dopravníky s Li-Ion batériami, ktoré poskytujú vyššiu energetickú účinnosť a dlhšiu životnosť. Tieto modely ponúkajú aj rýchlejšie nabíjanie a lepší výkon, čo je dôležité pre nepretržité operácie.

Nemecká spoločnosť sa zameriava aj na vylepšenia, ako je automatizácia a integrácia so skladovými riadiacimi systémami. To umožňuje ešte efektívnejšie a inteligentnejšie riadenie skladových operácií.

Investícia do valčekových dopravníkov od Jungheinrich prináša značné benefity. Okrem toho, že tieto stroje zvyšujú efektivitu a produktivitu, znižujú prevádzkové náklady a vyznačujú sa vysokou spoľahlivosťou a jednoduchou údržbou. K jednoznačným benefitom patrí aj možnosť automatizácie a integrácie so skladovými systémami.

Pri plánovaní investície je dôležité zvážiť špecifické potreby prevádzky a poradiť sa s odborníkmi z Jungheinrich, ktorí pomôžu vybrať najvhodnejšie riešenie pre logistické a skladovacie procesy. V budúcnosti sa očakáva ďalší vývoj v oblasti automatizácie, digitalizácie a ekologických riešení, ktoré budú ešte viac zvyšovať efektivitu a udržateľnosť valčekových dopravníkov v logistických a skladovacích procesoch.

Zdroj: Info,sk/PR, Sitelement
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Československé tanky prichádzajú do World of Tanks

Československé tanky prichádzajú do World of Tanks

9:55 09.09.2024Tlačové správy

World of Tanks prináša najväčšiu aktualizáciu roku 2024.

Účelový či bezúčelový úver: Praktické tipy, ako si vybrať ten správny

Účelový či bezúčelový úver: Praktické tipy, ako si vybrať ten správny

10:07 21.08.2024Tlačové správy

Výber správneho úveru je kľúčovým rozhodnutím, ktoré ovplyvní vašu finančnú situáciu na dlhé roky.

Vo World of Tanks zažijete metalový festival, hlavnými hviezdami sú Motörhead a Rob Zombie

Vo World of Tanks zažijete metalový festival, hlavnými hviezdami sú Motörhead a Rob Zombie

16:13 29.07.2024Tlačové správy

Wargaming oživil Lemmyho Kilmistera z metalového záhrobia a s ním prinesie aj Roba Zombieho.

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

13:42 02.07.2024Tlačové správy

Močový mechúr, rovnako jako iné orgány v tele človeka môžu postihnúť rôzne komplikácie.