• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
15°Bratislava

Nepriaznivé počasie ovplyvnilo dopravu, niekde skomplikovalo i doručovanie pošty

  • 12:49 16.09.2024
  • Bratislava
Nepriaznivé počasie ovplyvnilo dopravu, niekde skomplikovalo i doručovanie pošty

Výdatné dažde, nepriaznivé počasie a povodne ovplyvnili železničnú, cestnú, lodnú i leteckú dopravu. Na niektorých miestach následky nepriaznivého počasia skomplikovali aj doručovanie pošty.

V pohotovosti sú stále stovky zamestnancov organizácií Ministerstva dopravy SR. V pondelok o tom informovala hovorkyňa rezortu Petra Poláčiková.

Najväčšie problémy spôsobilo počasie v týchto dňoch v železničnej doprave. Tá sa skomplikovala najmä na cezhraničných linkách s Českom, kde boli viaceré vlaky odrieknuté alebo majú výrazné meškanie. Pre nepriaznivé počasie až do odvolania nepremávajú vlaku z Bratislavy do Viedne. Obmedzená alebo zastavená je aj nákladná železničná doprava, v pohraničnej oblasti je odstavených 18 naložených nákladných vlakov.

Ako ďalej informovala Poláčiková, odstraňovanie popadaných stromov z koľajníc spôsobilo krátkodobé výluky na regionálnych tratiach v Bratislavskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji.

Na cestách spôsobilo počasie najväčšie problémy na diaľnici D2, kde musela byť premávka pre veľké množstvo vody obmedzená. Pri bratislavskej zoo zaplavil diaľnicu vyliaty potok Vydrica, po odstránení nánosov bahna a osadení vriec s pieskom a betónových zvodidiel bol úsek sprejazdnený. Počas víkendu zasahovalo v teréne 558 pracovníkov Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) s 261 kusmi ťažkej techniky. Diaľničná patrola od piatka (13. 9.) do nedele (15. 9.) zasahovala v 169 prípadoch.

Nánosy bahna a stojaca voda spôsobili problémy na Záhorí. Uzavreté sú časti ciest v Stupave, kde sa uskutočňujú záchranné práce. Neprejazdná je aj cesta medzi Stupavou a Lozornom, tiež most cez rieku Morava medzi Moravským Svätým Jánom a rakúskym Hohenau. Problémy počasie spôsobilo aj na Kysuciach.

Silný vietor skomplikoval i leteckú dopravu, odklonené museli byť dve linky. Bratislavské letisko hlásilo aj niekoľko meškaní pri príletoch a odletoch.

Od nedele večera je zastavená lodná doprava na Dunaji. Podľa Poláčikovej sa na hlavnom toku momentálne nenachádzajú žiadne lode, všetky sú odstavené v prístave. V nedeľu musel Dopravný úrad riešiť dve mimoriadne udalosti, keď sa z kotviska odtrhli lode. V oboch prípadoch sa podarilo plavidlá zaistiť.

Počasie ovplyvnilo aj prevádzku pošty. Zatvorené sú prevádzky v Jakubove, Borinke, bratislavskom Lamači a Devíne. Čiastočne obmedzená je aj prevádzka pošty na Tomášikovej ulici v Bratislave. Pre nepriaznivé podmienky doručovatelia nedoručujú poštu vo Vysokej pri Morave a Borinke, čiastočne obmedzené je doručovanie zásielok aj v Marianke, Stupave, Perneku či niektorých častiach Bratislavy.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vo veku 77 rokov zomrel hudobný skladateľ Peter Hanzely

Vo veku 77 rokov zomrel hudobný skladateľ Peter Hanzely

VČERA - 20:13Domáce

Správu potvrdili redaktor Martin Jurčo a skladateľov spolupracovník Ľuboš Zeman.

Komisia na prešetrenie atentátu na Fica sa nebude zriaďovať

Komisia na prešetrenie atentátu na Fica sa nebude zriaďovať

VČERA - 19:00Domáce

Poslanci Národnej rady SR v stredu odmietli prijať návrh uznesenia z dielne PS o zriadení komisie na prešetrenie májového atentátu na predsedu vlády Roberta Fica.

SPU upozorňuje na podvodné telefonáty

SPU upozorňuje na podvodné telefonáty

VČERA - 17:14Domáce

Podvody súvisia s platbami za internáty.

ÚNSS: Kolobežky a kolobežkári na chodníkoch ohrozujú nevidiacich a slabozrakých

ÚNSS: Kolobežky a kolobežkári na chodníkoch ohrozujú nevidiacich a slabozrakých

VČERA - 16:46Domáce

V bezpečnej chôdzi im bránia kolobežky odložené na okraji chodníka. Na kolobežkách by tiež uvítali zvončeky.

Polícia pátra po nezvestnom Jozefovi

Polícia pátra po nezvestnom Jozefovi

VČERA - 16:33Domáce

Muž ušiel zo sanatória.