• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
18°Bratislava

Jeden z najväčších festivalov na Slovensku definitívne končí, ďalšie ročníky už nebudú

  • 21:20 17.09.2024
  • Bratislava
Jeden z najväčších festivalov na Slovensku definitívne končí, ďalšie ročníky už nebudú

Organizátori sa vyjadrili k budúcnosti festivalu s 25-ročnou históriou.

Hudobný festival Topfest po 25 rokoch definitívne končí. Organizátori v pondelok (16.9.) na sociálnej sieti oznámili že, na základe udalostí, ktoré sa za posledné dva roky stali, sa rozhodli so značkou Topfest viac nepokračovať. Organizátorom bola ešte v roku 2023 ukradnutá značka a pod ňou sa zorganizovali dve podujatia, z ktorých jedno bolo tesne pred začiatkom zrušené.

“Pán Kollár po odcudzení a nelegálnom užívaní značky napáchal nenapraviteľné škody. Spôsobil poškodenie mena, ktoré sme budovali 25 rokov a to nielen doma, ale aj v zahraničí. Čaká nás ešte niekoľko súdnych sporov, ktoré nás budú stáť mnoho úsilia a financií. Preto sme sa rozhodli pre zrejme jediné rozumné riešenie – festival Topfest už viac neusporadúvať,“ uviedli organizátori Topfestu na facebooku.

Už dlhšiu dobu sme sa ako tím radili a prehodnocovali, čo a ako ďalej s festivalom Topfest, na základe udalostí, ktoré...

Uverejnil používateľ Topfest Pondelok 16. septembra 2024

Organizátorov pôvodného Topfestu mrzí, že fanúšikovia dobrej hudby prídu o festival, na ktorom si mnohí okrem dobrých kapiel našli aj nových priateľov, lásky a zážitky. Poďakovali priaznivcom, ktorí festival navštevovali a zároveň dodali, že chcú podporiť iný rockový festival predajom vlastnej stránky. “Síce sa názov stránky zmení, ale rockový duch a srdce tu budú biť stále. Budeme preto radi, ak tu zotrváte a podporíte tento novovznikajúci rockový festival a veríme, že hlavne svojou účasťou,” dodali na svojej facebookovej stránke. Podľa portálu rockon.sk sa festival bude volať BARIS ROCK FEST.

Z dvoch Topfestov neostal ani jeden

Foto: Ventura/Shutterstock.com

Minulý rok boli zorganizované dve rôzne podujatia pod názvom Topfest, jedno na Zelenej vode a druhé na letisku Abrahám. Tento rok došlo k zrušeniu festivalu, ktorý mal prebiehať od 27. do 29. júna na letisku Žilina v obci Dolný Hričov. Išlo však o organizátorov pod vedením Mariána Kollára, ktorý nemal oprávnenie používať značku Topfest. Koncom mája mal súd rozhodnúť o tom, že značka Topfest patrí Dušanovi Drobnému, organizátorovi pôvodného festivalu na Zelenej vode. Podľa neho bolo od začiatku jasné, že pod vedením pána Kollára skončí podujatie fiaskom.

“V konečnom dôsledku tu po ňom ostala spúšť gigantických rozmerov, ktorá veľmi poškodila značku TOPFEST. Ostali tu ľudia, ktorí sa bohužiaľ k svojim peniazom asi nikdy nedostanú, poškodení dodávatelia, zlé meno u kapiel v zahraničí, u promotérov a mnoho, mnoho ďalších nepríjemností. Čo sa týka značky TOPFEST, p.Kollár ju nikdy nevlastnil. Našou nepozornou chybou si mohol podať prihlášku na uznanie patentu, ktorú sme však okamžite napadli a preto nebola nikdy schválená,” uviedol v stanovisku Dušan Drobný.

Spor o vrátenie vstupného

Podľa Drobného dokázal Marián Kollár oklamať svojich partnerov, ktorí do festivalu investovali peniaze. Má ísť o spoločnosť AGF EUROPE S.E., ktorá sa podľa Kollára podpísala pod zrušenie festivalu. Michal Krasňan z AGF EUROPE S.E. však v stanovisku uviedol, že jeho spoločnosť si splnila všetky dohodnuté záväzky, “dokonca ešte prevýšila svoje investície a pol roka dokázateľne upozorňovala p. Kollára ako šéfa produkčnej zložky, že už nebude ďalej financovať tento projekt, t.j. aby si p. Kollár našiel iného/ďalšieho investora, pretože celý projekt nebude možné uskutočniť.”

AGF EUROPE S.E. chce záležitosť riešiť v trestnoprávnej rovine, pričom odmieta zodpovednosť za vrátenie vstupného za zrušený festival. “Tieto refundácie rieši výhradne spoločnosť TOPFEST MANAGEMENT s.r.o., t.j. usporiadateľ festivalu. Na projekte TOPFEST spoločnosť AGF EUROPE S.E. vystupovala ako finančný investor po tom, čo našu spoločnosť oslovil p. Kollár, ktorý do svojho projektu TOPFEST hľadal finančného investora. Opäť dávame do pozornosti, že podmienky fungovania celého projektu vrátane dohodnutej výšky investície boli jasne definované ešte v priebehu minulého roka a na základe týchto podmienok,” dodala spoločnosť AGF EUROPE S.E.

Zdroj: Info.sk, rockon.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na toto si dajte pozor pri objednávaní kávy so sebou

Na toto si dajte pozor pri objednávaní kávy so sebou

DNES - 7:20Zaujímavosti

Káva z niektorého z populárnych kávových reťazcov nikdy nechutí rovnako ako tá z domu. Príčinou je nielen zvýšený obsah cukru.

Veverička odmietla vystúpiť z vlaku, spôsobila zrušenie spoja

Veverička odmietla vystúpiť z vlaku, spôsobila zrušenie spoja

VČERA - 19:38Zaujímavosti

Britská železničná spoločnosť Great Western Railway zrušila vlakový spoj, pretože do nej prenikla veverica, ktorú nebolo možné z vlakovej súpravy dostať, uviedla v stredu GWR.

Jeden z najväčších poskytovateľov TV pozastavuje vysielanie troch českých staníc

Jeden z najväčších poskytovateľov TV pozastavuje vysielanie troch českých staníc

22:16 17.09.2024Zaujímavosti

Zákazníci si viac nenaladia tri české televízne stanice.