• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
18°Bratislava

Jeden z najväčších poskytovateľov TV pozastavuje vysielanie troch českých staníc

  • 22:16 17.09.2024
  • Bratislava
Jeden z najväčších poskytovateľov TV pozastavuje vysielanie troch českých staníc

Zákazníci si viac nenaladia tri české televízne stanice.

V satelitných službách Skylink a freeSAT je od utorka (17. 9.) pozastavená distribúcia troch českých programov. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk si zákazníci viac nenaladia stanice zo skupiny Barrandov. Konkrétne ide o stanice TV Barrandov HD, Barrandov Krimi a Kino Barrandov, ktoré sú šírené na družici Astra 3B (23,5°E) z frekvencie 12 090 MHz.

Zrušenie vysielania Barrandov na Skylinku sa netýka geoblokácie. Programy nebudú môcť sledovať slovenskí, tak aj českí zákazníci Skylinku. Kanály boli súčasťou základného balíčka.

Dôvodom tohto kroku je nedodržanie zmluvných záväzkov zo strany vysielateľa. „Klienti na Slovensku a v Českej republike budú preto môcť vidieť na programových pozíciách uvedených staníc oznam o pozastavení vysielania z dôvodu neplnení záväzkov zo strany TV Barrandov,“ uvádza SatelitnáTV.sk.

Zatiaľ nie je jasné, ako dlho bude pozastavenie vysielania trvať. Podľa portálu Živé.sk však TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Krimi naďalej fungujú v internetovej verzii Skylink Live TV.

TV Barrandov má problémy

Foto: facebook.com/tvbarrandov

Programy nemusia fungovať ani u operátorov, ktorí využívajú signál zo Skylinku pre distribúciu týchto kanálov vo svojej sieti. Skylink je najväčším poskytovateľom satelitnej TV v Čechách a na Slovensku a v oboch krajinách má celkovo 1,5 milióna klientov.

Podľa portálu Živé je vysoko pravdepodobné, že Barrandov neplatil za distribúciu staníc a preto operátor signál vypol. Televízia Barrandov má veľké finančné problémy a jej záväzky dosahujú desiatky miliónov eur.

Kanály Barrandov v minulých mesiacoch televízie ovládol Jan Čermák. Postupne menia program a z vysielania boli vyradené relácie, ktoré moderoval pôvodný majiteľ TV Barrandov Jaromír Soukup.

Jak se vám líbil včerejší LIVE rozhovor s Tomiem Okamurou? Napište do komentáře a těšte se na dalšího hosta opět za týden. Koho očekáváte?

Uverejnil používateľ Barrandov.tv Streda 10. mája 2023
Zdroj: Info.sk, satelitnatv.sk, zive.aktuality.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na toto si dajte pozor pri objednávaní kávy so sebou

Na toto si dajte pozor pri objednávaní kávy so sebou

DNES - 7:20Zaujímavosti

Káva z niektorého z populárnych kávových reťazcov nikdy nechutí rovnako ako tá z domu. Príčinou je nielen zvýšený obsah cukru.

Veverička odmietla vystúpiť z vlaku, spôsobila zrušenie spoja

Veverička odmietla vystúpiť z vlaku, spôsobila zrušenie spoja

VČERA - 19:38Zaujímavosti

Britská železničná spoločnosť Great Western Railway zrušila vlakový spoj, pretože do nej prenikla veverica, ktorú nebolo možné z vlakovej súpravy dostať, uviedla v stredu GWR.

Jeden z najväčších festivalov na Slovensku definitívne končí, ďalšie ročníky už nebudú

Jeden z najväčších festivalov na Slovensku definitívne končí, ďalšie ročníky už nebudú

21:20 17.09.2024Zaujímavosti

Organizátori sa vyjadrili k budúcnosti festivalu s 25-ročnou históriou.