• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
22°Bratislava

V Prahe sa zrazili vlaky, na miesto vyslali evakuačný vlak

  • VČERA - 9:13
  • Praha
V Prahe sa zrazili vlaky, na miesto vyslali evakuačný vlak

Pri zrážke vlakov v Prahe zasahujú hasiči, záchranári aj policajti.

Aktualizované 10:24

Na moste nad ulicou Čuprova v Prahe 7 sa v stredu ráno zrazili dve vlakové súpravy. Podľa prvotných informácií zasahujúcich hasičov sa zranilo veľké množstvo osôb, neskôr bol ich počet viackrát upresňovaný, najnovšie na 25 ľudí, ich zranenia sú ľahké. TASR informuje podľa webu Novinky.cz a vyjadrení Zdravotníckej záchrannej služby hlavného mesta Prahy (ZZS HMP).

„Podľa situačnej správy z miesta od nášho inšpektora by na mieste malo byť do desiatich ľahko poranených osôb,“ oznámili najskôr záchranári. Potom tento údaj niekoľkokrát zmenili, aktuálne je podľa nich 25 zranených, pričom tento údaj nemusí byť konečný.

„Je úplne bežné, že sa pri podobných nehodách počty priebežne menia, finálne počty budú zrejmé až po úplnom ukončení zásahu,“ uviedli pražskí záchranári. Zranení sú podľa ich slov pri vedomí a mimo ohrozenia života. Prevládajú úrazy hlavy a končatín, najčastejšie ide o pomliaždeniny a odreniny.

Hasiči z vlakov evakuovali asi 200 osôb do náhradnej vlakovej súpravy, ktorou boli prevezení do pražskej časti Vysočany, kam smerujú aj záchranári. Niektorí cestujúci majú podľa nich zdravotné ťažkosti, pociťujú napríklad nevoľnosť.

Vlaky sa zrazili na železničnom nadjazde v zle prístupnej lokalite a pri evakuácii cestujúcich boli preto použité hasičské vysokozdvižné plošiny a rebríky. Čuprova ulica v Prahe-Libni bola úplne uzavretá.

„Podľa informácií, ktoré máme od hasičov Správy železníc, došlo k nárazu vlaku do stojacej súpravy,“ uviedol vo vysielaní ČT24 hovorca pražských hasičov Vojtěcha Sosna. Správa železníc na sociálnej sieti X uviedla, že vyšetrenie príčin nehody je v kompetencii Drážnej inšpekcie a môže trvať dlhší čas.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Česku stúpol počet obetí povodní

V Česku stúpol počet obetí povodní

DNES - 12:25Zahraničné

Na päť stúpol počet obetí záplav v Česku. Oznámil to minister vnútra Vít Rakušan s tým, že nezvestných je najmenej osem osôb.

Maďarsko požiada o výnimku z uplatňovania migračných pravidiel EÚ

Maďarsko požiada o výnimku z uplatňovania migračných pravidiel EÚ

DNES - 11:34Zahraničné

Na obmedzenie nelegálnej migrácie sú potrebné drastické opatrenia. Preto Maďarsko požiada o výnimku z uplatňovania azylových a migračných pravidiel Európskej únie.

Slovensko si nesplnilo povinnosť, súd rozhodol v prospech EK

Slovensko si nesplnilo povinnosť, súd rozhodol v prospech EK

DNES - 11:06Zahraničné

Súdny dvor EÚ v Luxemburgu vo štvrtok skonštatoval, že Slovensko nesplnilo požiadavky smernice EÚ o oneskorených platbách verejných nemocníc dodávateľom.

Orbán: Povodňová situácia je vážna, ale krajina je v bezpečí

Orbán: Povodňová situácia je vážna, ale krajina je v bezpečí

DNES - 9:47Zahraničné

Maďarsko je napriek vážnosti povodňovej situácie v bezpečí, vyhlásil vo štvrtok predseda vlády Viktor Orbán, podľa ktorého je na ochranu pred povodňami dostatok zdrojov i ľudí.

Zrážka autobusu s osobným autom: Jeden zo šoférov nafúkal

Zrážka autobusu s osobným autom: Jeden zo šoférov nafúkal

DNES - 8:32Zahraničné

Autobus po zrážke s autom zišiel z niekoľko metrov vysokého násypu na železničnú trať.