• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
24°Bratislava

V zatopenom dome našli mŕtveho muža

  • VČERA - 15:39
  • Devín
V zatopenom dome našli mŕtveho muža

Muž ležal tvárou vo vode.

V jednom z rodinných domov v bratislavskom Devíne na Kremeľskej ulici našli v utorok (17.9.) okolo siedmej hodiny telo 73-ročného muža. Ako informoval portál noviny.sk, muža našli ležať tvárou dole v asi 50-centimetrovej vode.

K tragédii došlo v čase, keď išiel muž odčerpávať vodu z pivnice. Podľa informácií televízie JOJ 24 senior žil v dome sám. To, či muž zomrel následkom náhlych zdravotných problémov, alebo sa utopil, určí až nariadená súdna pitva.

„Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár, ktorý vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková. Polícia podľa nej v tejto veci začala stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Situácia v Devíne a Devínskej Novej Vsi sa zatiaľ nezlepšuje

Foto: TASR/Jaroslav Novák

V Devíne a Devínskej Novej Vsi sa povodňová situácia zatiaľ nezlepšuje. Mestská časť Devín je stále odrezaná od sveta, z Devínskej Novej Vsi sa tiež vedia dostať obyvatelia armádnou kyvadlovou dopravou. Vážna situácia pretrváva aj na Záhorí. Konštatuje to predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba na základe informácií zo stredajšieho zasadnutia krízového štábu kraja.

Morava a Dunaj v noci stúpli približne o desať centimetrov. Ústup by mal začať až k dnešnému večeru alebo ráno. Problémom však je, že rozvodnený Dunaj sa tlačí do koryta Moravy, čím ešte viac dvíha jej hladinu,“ približuje Droba.

Najhoršie na tom zostávajú mestské časti Devín a Devínska Nová Ves. Devín je stále odrezaný od sveta, vyrážajú spodné vody a presakujú zábrany. Prioritou je zabezpečiť plynulé zásobovanie. Z Devínskej Novej Vsi sa obyvatelia taktiež vedia dostať len s pomocou armády kyvadlovou dopravou. Kedy bude Devínska cesta opäť prejazdná, sa podľa Drobu odhadnúť nedá.

Upozorňuje však na povodňovú turistiku. „Špeciálne na Devíne spôsobuje obrovské škody. Dunaj brázdia súkromné člny, ktoré vodu vytláčajú až do okien okolitých domov. Trpia tak ľudia, ktorí sú povodňami najviac zasiahnutí,“ zdôrazňuje Droba.

Vážna situácia pretrváva podľa neho aj na Záhorí. Rieka Morava pozvoľna stúpa, v obciach sa preto pieskuje. Presakuje zohorský kanál, vodu odčerpávajú. Stupavský potok sa síce roztrhol, avšak len v neobývanej oblasti. V Bernolákove sa zosunula pôda, situácia je však podľa informácií kraja stabilizovaná. Dobrou správou podľa šéfa BSK je aj to, že sa podarilo zaceliť pretrhnutú hrádzu na potoku Malina.

Zatvorený je Kaštieľsky park v Stupave aj park v Malinove. Uzavreté zostávajú naďalej aj oba cyklomosty cez rieku Morava.

Zdroj: Info.sk, noviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pri tragickej nehode zahynul vodič motocykla

Pri tragickej nehode zahynul vodič motocykla

DNES - 15:13Domáce

Úsek cesty je pre nehodu obojsmerne neprejazdný.

Tri autá sa stretli s diviakom na ceste, jedno skončilo na streche

Tri autá sa stretli s diviakom na ceste, jedno skončilo na streche

DNES - 13:04Domáce

Jedna vodička skončila v nemocnici, jedno auto sa zas prevrátilo. Diviak na ceste spôsobil ťažkosti viacerým vodičom.

SaS: Zdravotníctvo má v dôsledku konsolidácie prísť o takmer 260 miliónov eur

SaS: Zdravotníctvo má v dôsledku konsolidácie prísť o takmer 260 miliónov eur

DNES - 11:23Domáce

Navrhovaná konsolidácia verejných financií môže spôsobiť kolaps zdravotníctva, pretože z tejto oblasti sa má vziať takmer 260 miliónov eur. Tvrdia to predstavitelia SaS.

V nemocnici mohol unikať plyn, prevádzku prerušili

V nemocnici mohol unikať plyn, prevádzku prerušili

DNES - 11:03Domáce

Hasiči vylúčili hrozbu zdravotného rizika pre pacientov a zamestnancov.

Odborníci nechcú prehradenie Dunaja, podľa Tarabu ide o projekt z minulosti

Odborníci nechcú prehradenie Dunaja, podľa Tarabu ide o projekt z minulosti

DNES - 11:01Domáce

Odborníci zo štyroch krajín vyzývajú na prerušenie rokovaní o prehradení starého koryta Dunaja, projektu Insula Magna.