• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 20.9.2024Meniny má Ľuboslav(a)
16°Bratislava

V dome našli telo muža, príčina smrti prekvapila aj políciu

  • VČERA - 22:10
  • Powys
V dome našli telo muža, príčina smrti prekvapila aj políciu

Polícia našla jeho telo až po niekoľkých dňoch. Policajti neverili záverom vyšetrovania.

Polícia v britskom okrese Powys zasahovala v dome 57-ročného Barryho Griffithsa po tom, ako ho v ňom náhodou našli mŕtveho. Ako informoval denník Western Telegraph, Griffiths mal zomrieť nešťastnou zhodou okolností po tom, ako si pri krájaní kuchynským nožom spôsobil smrteľné zranenie brucha.

Griffiths žil v dome sám a susedia ho opisujú ako „veľmi uzavretého“. Po tom, ako sa vyše týždňa neukázal na verejnosti, policajti ho ešte v júli 2023 skontrolovali v jeho dome, kde však našli len jeho vykrvácané telo.

Griffiths v čase nálezu ležal oblečený na posteli, pričom krv sa našla aj v kuchyni a spálni. Polícia okrem toho našla uňho doma aj všetky jeho cennosti vrátane mobilu, peňaženky a počítača.

Príčinou Griffithsovho úmrtia bolo neúmyselné bodnutie do brucha kuchynským nožom; Foto: Serge Ka/Shutterstock.com

Dokazovanie na súde sa skončilo až tento rok v septembri, keď prokurátor uznal, že v Griffithsovom prípade nič nesvedčí o násilnom vlámaní a usmrtení. Jeho smrť mal mať na svedomí kuchynský nôž, ktorým sa sám porezal pri krájaní mäsa.

Ako tvrdí Western Telegraph, Brit sa v kuchyni pokúšal nožom oddeliť od seba dva zamrznuté plátky mletého mäsa na burger. „Spodný priečinok mrazničky ostal otvorený a povytiahnutý tak, aby sa dalo dostať k jedlu,“ uviedol hlavný vyšetrovateľ Jonathan Rees.

„Na kuchynskej linke priľahlej k chladničke s mrazničkou ležali dva neupečené plátky mäsa, nôž a utierka. Výška rany na bruchu je približne rovnaká ako výška kuchynskej linky. Predpokladám, že pán Griffiths sa pomocou noža pokúšal oddeliť zamrznuté plátky.“

Výsledky vyšetrovania potvrdil aj obhliadajúci lekár, ktorý navyše priblížil, že Griffiths po mozgovej príhode dokázal len čiastočne pohybovať jednou rukou.

Zdroj: Info.sk, DP, westerntelegraph.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Odchádzajúci šéf NATO varuje Spojené štáty a Európu pred izolacionizmom

Odchádzajúci šéf NATO varuje Spojené štáty a Európu pred izolacionizmom

VČERA - 21:31Zahraničné

Odchádzajúci generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vo svojom štvrtkovom rozlúčkovom prejave varoval Spojené štáty a Európu pred "izolacionizmom".

Muža najbohatšej Rusky po prestrelke zatkli a obvinili z vraždy

Muža najbohatšej Rusky po prestrelke zatkli a obvinili z vraždy

VČERA - 20:08Zahraničné

Vladislava Bakaľčuka, manžela najbohatšej Rusky Taťjany Bakaľčukovej, vo štvrtok zatkli a obvinili z vraždy a pokusu o vraždu, informovali jeho advokáti.

Povodne v ČR si možno vyžiadali šiestu obeť, zo Svratky vytiahli telo muža

Povodne v ČR si možno vyžiadali šiestu obeť, zo Svratky vytiahli telo muža

VČERA - 17:06Zahraničné

Česko dostane na likvidáciu škôd po ničivých záplavách vysúšače nielen zo Slovinska, ale aj z Belgicka.

Obnova po záplavách v Dolnom Rakúsku môže trvať roky

Obnova po záplavách v Dolnom Rakúsku môže trvať roky

VČERA - 14:34Zahraničné

Náprava škôd spôsobených záplavami v Rakúsku z posledných dní potrvá možno aj niekoľko rokov, uviedla vo štvrtok hajtmanka spolkovej krajiny Dolné Rakúsko Johanna Miklová-Leitnerová.