• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 20.9.2024Meniny má Ľuboslav(a)
23°Bratislava

Prípadom pádu chlapca z okna školy sa zaoberá polícia

  • DNES - 13:44
  • Kráľovský Chlmec
Prípadom pádu chlapca z okna školy sa zaoberá polícia

Zranený chlapec je naďalej v umelom spánku.

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti v prípade chlapca, ktorý sa vo štvrtok (19. 9.) vážne zranil po páde z okna základnej školy (ZŠ) v Kráľovskom Chlmci (okres Trebišov). Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová TASR potvrdila, že polícia, ktorá miesto udalosti dôkladne zadokumentovala, sa prípadom intenzívne zaoberá.

Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove v tejto súvislosti začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti,“ uviedla Mésarová. Prebiehajú vyšetrovacie úkony, bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, s prihliadnutím na vek poškodenej osoby, podrobnejšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť,“ skonštatovala Mésarová.

K udalosti došlo vo štvrtok dopoludnia na ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským v Kráľovskom Chlmci. „Na miesto sme vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci a záchranársky vrtuľník. Maloletá osoba bola letecky transportovaná do nemocnice v Košiciach s polytraumou a poruchou vedomia,“ uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová. Podľa leteckých záchranárov išlo o 11-ročného chlapca, vrtuľník pristál na ihrisku. Dieťa následne v umelom spánku previezli do košickej nemocnice.

Stav chlapca v piatok ostal nezmenený. „Pacient je naďalej v umelom spánku, hospitalizovaný na našom oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a jeho zdravotný stav je vážny,“ potvrdila v piatok vedúca komunikačného odboru Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura Košice Ladislava Šustová.

Nešťastnú udalosť potvrdil TASR primátor Kráľovského Chlmca Karol Pataky, ktorý vo štvrtok krátko po nej prišiel na ZŠ a stretol sa aj s rodičmi zraneného chlapca. K pádu žiaka z okna školy malo dôjsť okolo 9.30 h cez školskú prestávku. „Pravdepodobne došlo k nejakej nehode,“ povedal primátor.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Podvodník pripravil seniorku o 100.000 eur

Podvodník pripravil seniorku o 100.000 eur

DNES - 15:28Domáce

O 100.000 eur pripravil podvodník dôverčivú seniorku z Prievidze. Stala sa obeťou telefonického podvodu. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Od októbra sa na Slovensku začne očkovať adaptovanou vakcínou proti COVID-19

Od októbra sa na Slovensku začne očkovať adaptovanou vakcínou proti COVID-19

DNES - 15:07Domáce

Od 1. októbra sa na Slovensku začne očkovať adaptovanou vakcínou proti ochoreniu COVID-19.

Slovenská pošta pokrstila emisiu poštových známok k Slovenskému dňu kroja

Slovenská pošta pokrstila emisiu poštových známok k Slovenskému dňu kroja

DNES - 14:39Domáce

Slovenská pošta v piatok v Bratislave pokrstila symbolicky vodou z Hrona emisiu šiestich poštových známok.

Rezort vnútra vybral dve nehnuteľnosti na bývanie ústavných činiteľov

Rezort vnútra vybral dve nehnuteľnosti na bývanie ústavných činiteľov

DNES - 13:37Domáce

Ministerstvo vnútra SR zatiaľ vybralo dve nehnuteľnosti vo vlastníctve štátu na ubytovanie najvyšších ústavných činiteľov.