• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 24.9.2024Meniny má Ľuboš, Ľubor
17°Bratislava

Po smrteľnej nehode prekvapil políciu nález v jazere

  • DNES - 12:59
  • Borský Svätý Jur
Po smrteľnej nehode prekvapil políciu nález v jazere

Policajti a hasiči vytiahli z jazera "auto smrti".

Policajti našli v jazere pri obci Borský Svätý Jur v okrese Senica auto, ktoré malo v nedeľu (22. 9.) skoro ráno usmrtiť 21-ročného chodca na ceste pri obci Kúty v okrese Senica. Šoféra osobného automobilu i jeho spolujazdkyňu polícia zadržala a obvinila. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

To, kde sa auto nachádza a kto ho mal v čase skutku šoférovať, sa podarilo policajtom zistiť operatívno-pátracou činnosťou a analýzou kamerových záznamov. „Vodič mal auto najskôr ukryť v jednej z obcí v okrese Malacky. V noci z nedele na pondelok (23. 9.) sa ho mal potom snažiť zbaviť v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Odtiaľ si ho už vytiahli policajti spolu s hasičmi,“ zhrnula polícia.

Vyšetrovateľ obvinil 50-ročného muža z prečinov usmrtenia a neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom. „Keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané, aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. V zmysle zákona môže obvinenému mužovi hroziť trest odňatia slobody až na päť rokov,“ dodala polícia sa tým, že vyšetrovateľ obvinil i 29-ročnú spolujazdkyňu z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, za čo jej môže hroziť trojročné väzenie.

NEUVERITEĽNÉ KONANIE VODIČA PO NEHODE „AUTA SMRTI“ SA CHCEL ZBAVIŤ V JAZERE V nedeľu sme informovali o tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala v skorých ranných hodinách na ceste pri obci Kúty, v okrese Senica. Mladý, iba 21 ročný chodec vtedy prišiel pri zrážke s osobným autom o život. Vodič auta, ktoré malo mladíka zraziť, na mieste nehody nezostal, neposkytol a ani neprivolal chlapcovi pomoc, a s autom odišiel z miesta nehody preč. VÝBORNÁ PRÁCA SENICKÝCH POLICAJTOV Policajti sa ihneď pustili do pátrania po vozidle a jeho vodičovi. Náročnou operatívno-pátracou činnosťou a analýzou množstva kamerových záznamov, sa im podarilo zistiť, kde sa auto nachádza a kto ho mal v čase skutku šoférovať. Vodič mal auto najskôr ukryť v jednej z obcí v okrese Malacky. V noci, z nedele na pondelok sa ho mal potom snažiť zbaviť v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Odtiaľ si ho už vytiahli policajti spolu hasičmi. Krátko na to policajti vypátrali a zadržali aj samotného vodiča. V AUTE BOLA AJ MLADÁ ŽENA Policajti kriminálnej polície pri vyšetrovaní zistili, že sa pri dopravnej nehode vo vozidle nachádzala aj 29 ročná spolujazdkyňa. Aj ju policajti zadržali a umiestnili do policajnej cely. POLICAJTI DVOJICU OBVINILI Vyšetrovateľ obvinil 50 ročného muža z prečinov usmrtenia, neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, a keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané, aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. V zmysle zákona môže obvinenému mužovi hroziť trest odňatia slobody až na 5 rokov. Mladú ženu vyšetrovateľ obvinil z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, za čo jej môže hroziť strata slobody až na 3 roky.

Uverejnil používateľ Polícia SR - Trnavský kraj Utorok 24. septembra 2024
Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prieskum: Na Slovensku nemá rado svoje telo až 37 percent mladých

Prieskum: Na Slovensku nemá rado svoje telo až 37 percent mladých

DNES - 16:08Domáce

Na Slovensku nemá rado svoje telo 37 percent mladých. Za účelom zlepšenia výzoru je ochotný ohroziť svoje zdravie každý piaty tínedžer.

V areáli firmy vypukol požiar, obyvateľov mesta varujú pred pobytom vonku

V areáli firmy vypukol požiar, obyvateľov mesta varujú pred pobytom vonku

DNES - 14:31Domáce

V priemyselnom areáli horí kyselina, obyvatelia mesta by sa nemali zdržiavať mimo domovov.

Video: Neznámy muž obťažuje dievčatá v MHD. Spoznávate ho?

Video: Neznámy muž obťažuje dievčatá v MHD. Spoznávate ho?

DNES - 13:32Domáce

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní.

Tohtoročné leto na Slovensku bolo rekordne teplé

Tohtoročné leto na Slovensku bolo rekordne teplé

DNES - 13:06Domáce

Priemerná teplota vzduchu pre celé územie Slovenska bola 20,7 stupňa Celzia, o 0,4 stupňa Celzia vyššia ako pôvodná rekordná hodnota z roku 2022.