• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 24.9.2024Meniny má Ľuboš, Ľubor
16°Bratislava

Hlas-SD žiada premiéra o čo najskoršie stretnutie koaličných lídrov

  • DNES - 16:51
  • Bratislava
Hlas-SD žiada premiéra o čo najskoršie stretnutie koaličných lídrov

Koaličný Hlas-SD žiada premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o stretnutie koaličných lídrov v čo najkratšom čase. Uviedol to jeho líder Matúš Šutaj Eštok po utorkovom zasadnutí predsedníctva strany.

Treba podľa neho čo najskôr vyriešiť problémy v rámci koalície. Opätovne skritizoval vyjadrenia predsedu koaličnej Slovenskej národnej strany (SNS) Andreja Danka voči niektorým predstaviteľom Hlasu-SD. Jeho pokusy o destabilizáciu koalície mu podľa slov Šutaja Eštoka nepomôžu stať sa šéfom Národnej rady (NR) SR.

Chcem vyzvať pána premiéra, aby v čo najkratšom čase zvolal stretnutie koaličných lídrov. Aby sme v čo najkratšom čase vyriešili všetky témy a všetky problémy, ktoré pred sebou koalícia už nejaký čas tlačí. Treba ich vyriešiť čo najskôr, najneskôr do konca tohto roka. Ak takéto stretnutie nebude úspešné, tak sa chcem opýtať aj takto verejne Andreja Danka, že aký význam má koalícia, kde neplatia elementárne dohody? Aký význam má koalícia, ktorá nevie presadzovať zákony, ktoré majú v prvom rade pomáhať ľuďom žijúcim na Slovensku?“ opýtal sa.

Šutaj Eštok opakovane odmietol viaceré tvrdenia na margo ministrov za Hlas-SD. Označil ich za klamlivé. Zároveň vyzdvihol prácu a profesionalitu šéfov rezortov. „Pán predseda SNS si musí konečne uvedomiť, že jeho pokusy o destabilizáciu a rozbitie vládnej koalície, aj keď pevne verím, že to nemyslí vážne, mu nijako nepomôžu stať sa predsedom parlamentu, pretože v zmysle platnej koaličnej zmluvy a na základe výsledkov parlamentných volieb táto pozícia naďalej patrí Hlasu-SD,“ povedal.

Matúš Šutaj Eštok Vyhlásenie k aktuálnej politickej situácii

Uverejnil používateľ HLAS - sociálna demokracia Utorok 24. septembra 2024

Predstavitelia Hlasu-SD chcú byť podľa slov svojho lídra aj naďalej stabilným prvkom koalície. Poukázal na to, že svojich partnerov vždy rešpektovali a budú tak robiť aj naďalej. „Robíme to bez ohľadu na to, kto akou veľkosťou jednotlivých klubov disponuje, kto má aký silný mandát, akú silnú dôveru získal pri posledných parlamentných voľbách od občanov SR,“ skonštatoval. Odmietol mocenské hry a súboje. Osobné ambície nemôžu byť podľa jeho slov nikdy nadradené nad záujmy Slovákov. „Ak sa máme o niečo biť, tak sa máme biť za ľudí, nie medzi sebou,“ podotkol.

Šutaj Eštok deklaroval, že ich cieľom je pokračovať v pomoci ľuďom až do konca volebného obdobia. Súčasná vláda podľa jeho slov nemá alternatívu. „Odmietame však nepravdivé a klamlivé útoky na našich ministrov, ale aj poslancov, a sme pripravení pri takýchto útokoch, ak budú pokračovať, na okamžitú a tvrdú reakciu,“ poznamenal. Na Danka apeloval, aby realitu politickej situácie prijal a vrátil sa do role spoľahlivého koaličného partnera.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Danko prišiel so svojím vyjadrením: Nemusím byť ani podpredseda parlamentu

Danko prišiel so svojím vyjadrením: Nemusím byť ani podpredseda parlamentu

DNES - 18:47Domáce

Ak to pomôže situácii vo vládnej koalícii, šéf SNS Andrej Danko je ochotný nezastávať ani funkciu podpredsedu Národnej rady SR.

Taraba informoval o svojej operácii, jedno tvrdenie poprel

Taraba informoval o svojej operácii, jedno tvrdenie poprel

DNES - 16:50Domáce

Tomáš Taraba je v prípade potreby ochotný zverejniť operačnú správu.

Polícia navrhuje obžalobu pre čiernu skládku v Bratislave, škoda je 42 miliónov

Polícia navrhuje obžalobu pre čiernu skládku v Bratislave, škoda je 42 miliónov

DNES - 16:48Domáce

Enviropolícia obvinila muža a bratislavskú firmu, ktorí mali v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice v rokoch 2008 až 2019 vytvoriť nelegálnu skládku odpadu.

Prieskum: Na Slovensku nemá rado svoje telo až 37 percent mladých

Prieskum: Na Slovensku nemá rado svoje telo až 37 percent mladých

DNES - 16:08Domáce

Na Slovensku nemá rado svoje telo 37 percent mladých. Za účelom zlepšenia výzoru je ochotný ohroziť svoje zdravie každý piaty tínedžer.