• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 25.9.2024Meniny má Vladislav(a)
17°Bratislava

Trump: Irán je veľkou hrozbu pre môj život

  • DNES - 9:08
  • Washington
Trump: Irán je veľkou hrozbu pre môj život

Americký exprezident Donald Trump v stredu vyhlásil, že Irán predstavuje "veľké ohrozenie pre jeho život."

Reagoval tak na správu amerických tajných služieb, ktoré ho informovali o hrozbe atentátu na jeho osobu zo strany Iránu. Cieľom Teheránu údajne je prostredníctvom atentátu destabilizovať USA a zasiať chaos v krajine. TASR informuje podľa agentúry AFP a príspevku na Trumpovej sociálnej sieti Truth Social.

Irán už podnikol kroky, ktoré nevyšli a skúsi to znova,“ uviedol Trump na sociálnej sieti. Viac podrobností však neposkytol.

O hrozbe zo strany Iránu Trumpov volebný tím informovali v utorok. Podľa amerických tajných služieb sa iránske hrozby „v uplynulých mesiacoch zvýšili“ a úrady pracujú na ochrane Trumpa a jeho dostatočnom zabezpečení, aby sa predišlo ovplyvňovaniu novembrových prezidentských volieb.

Podľa americkej televízie CNN Teherán viackrát pohrozil USA pomstou za to, že americké sily za Trumpovho prezidentovania v januári 2020 zabili veliteľa iránskych Islamských revolučných gárd Kásema Solejmáního. Predstavitelia vtedajšej Trumpovej administratívy majú odvtedy zvýšenú ochranu.

Som obklopený väčším počtom mužov a zbraní než som kedy predtým videl. Ďakujem Kongresu za to, že jednomyseľne schválil viac peňazí pre tajné služby. Je pekné vidieť, že sa republikáni a demokrati vedia na niečom zhodnúť,“ uviedol Trump v príspevku na sociálnej sieti.

Republikánsky kandidát na prezidenta má významne posilnenú ochranu od júlového atentátu v Pennsylvánii. V utorok zároveň z pokusu o atentát na Trumpa obvinili Ryana Routha, ktorý sa pred dvoma týždňami pokúšal exprezidenta zavraždiť na jeho golfovom ihrisku na Floride.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Za smrť Jozefa Chovanca nie je zodpovedný nikto, rozhodol súd v Belgicku

Za smrť Jozefa Chovanca nie je zodpovedný nikto, rozhodol súd v Belgicku

DNES - 11:16Zahraničné

Belgický súd v stredu ráno vyniesol rozsudok, podľa ktorého nik nenesie trestno-právnu zodpovednosť za smrť slovenského občana Jozefa Chovanca, potvrdil generálny konzul SR v Belgicku Andrej Michalec.

Záplavy v Európe zhoršila zmena klímy, tvrdia vedci

Záplavy v Európe zhoršila zmena klímy, tvrdia vedci

DNES - 11:13Zahraničné

Zmena klímy výrazne zhoršila ničivé záplavy, ktoré nedávno postihli krajiny strednej a východnej Európy. Vyplýva to z výskumu vedeckej skupiny World Weather Attribution.

Macron vyzýva iránskeho prezidenta využiť svoj vplyv na deeskaláciu v Libanone

Macron vyzýva iránskeho prezidenta využiť svoj vplyv na deeskaláciu v Libanone

DNES - 9:21Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron požiadal nového iránskeho prezidenta Masúda Pezeškijána, aby využil svoj vplyv na zmiernenie napätia v Libanone.

Zakladateľ WikiLeaks Assange prelomí mlčanie, v októbri vystúpi v Rade Európy

Zakladateľ WikiLeaks Assange prelomí mlčanie, v októbri vystúpi v Rade Európy

DNES - 9:07Zahraničné

Zakladateľ servera WikiLeaks Julian Assange, ktorého v júni prepustili z väznice v Británii, plánuje prelomiť svoje mlčanie. Podľa jeho organizácie v októbri osobne vystúpi na pôde Rady Európy v Štrasburgu.