• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 27.9.2024Meniny má Cyprián
19°Bratislava

Pozor na túto bežnú chybu pri hrncoch, môžu vám explodovať

  • VČERA - 17:11
  • Svet
Pozor na túto bežnú chybu pri hrncoch, môžu vám explodovať

Žena ukázala, čo sa stalo v jej kuchyni pri sporáku.

Žena vo videu na sociálnej sieti varuje ľudí pred bežnou chybou pri zohrievaní hrncov na sporáku. Ako ukázala na záberoch zo svojej kuchyne, v jej hrnci došlo k malému výbuchu po tom, čo ho zahrievala na platni bez oleja. Britská kuchárka vystupujúca na sociálnej sieti pod prezývkou The Everyday Chef, natáčala varenie, keď jej kamera zachytila okamih, ako jej prasklo dno hrnca.

„Tak toto sa dnes stalo, prosím, buďte opatrní pri čistení a používaní vášho liatinového hrnca,” napísala pod videom. Na záberoch je počuť, ako k nej pribehol jej manžel a pýta sa, či je v poriadku po tom, čo z vedľajšej miestnosti počul hlasnú ranu.

Žena vysvetlila, že hrniec sa zohrieval na nízkej teplote. Keď sa otočila, aby vzala olej, došlo k explózii. V komentároch priznala, že je rada, že nebola pri hrnci bližšie. „Práve preto som zverejnila video, pretože viem, že tieto hrnce má veľa ľudí a nechcela som, aby sa to stalo niekomu inému,” uviedla autorka videa.

@theeverydaychef So this happened today… Please be careful when cleaning and using your cast iron cassarol pan, because this just happened to mine! Still not sure what happened, but looks like i’ll be upgrading to a le creuset #kitchenfail #ruinedpan #castiron #castironcooking ♬ Funny - Gold-Tiger

Záleží na teplote aj materiáli hrnca

Tisíce ľudí sa vyjadrili k tomuto incidentu a mnohí boli šokovaní, keď zistili, že sa to môže stať pri suchom ohrievaní riadu so smaltovaným povrchom. Jedna z komentujúcich uviedla, že nasucho je možné zohrievať iba liatinové panvice s hrubým dnom alebo nerezové panvice bez povrchovej úpravy.

Iná žena nesúhlasila a povedala, že liatinu so smaltovaným povlakom možno zohrievať nasucho, ak je správne vyrobená, čo je drahý proces. „To nie je pravá liatina, liatina takto nevybuchne. Vždy používajte liatinu americkej alebo francúzskej výroby, do tých vyrobených v Číne je primiešaný hliník a pri tých sa to stane,” povedala.

Dodala, že keď sa smaltované dno poškriabe, môže sa do neho niekedy dostať bublina vzduchu, ktorá sa v ňom zachytí a spôsobí výbuch. „Keď sa vzduch zahrieva, rozpína sa a praská farba,“ vysvetlila.

Zdroj: Info.sk, TM, Video: tiktok.com/@theeverydaychef
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Mladík naraz natáčal zo štyroch rôznych generácii iPhonov. Výsledné zábery mnohých nahnevali

Mladík naraz natáčal zo štyroch rôznych generácii iPhonov. Výsledné zábery mnohých nahnevali

VČERA - 21:56Zaujímavosti

Mladý muž porovnával fotoaparáty na štyroch rôznych smartfónoch značky Apple.

Podvodné správy na sociálnej sieti: Na toto nereagujte!

Podvodné správy na sociálnej sieti: Na toto nereagujte!

VČERA - 8:53Zaujímavosti

Podvodníci zneužívajú dôverčivosť ľudí, na takéto správy by ste nemali reagovať.

Muž zjedol 720 vajec za mesiac: Takto zareagovalo jeho telo

Muž zjedol 720 vajec za mesiac: Takto zareagovalo jeho telo

VČERA - 7:55Zaujímavosti

Doktorand podnikol experiment, v rámci ktorého po dobu mesiaca každý deň zjedol 24 vajec. Ako na to zareagovalo jeho telo?

Pozor na falošný javorový sirup! Takto ho rozoznáte v obchodoch

Pozor na falošný javorový sirup! Takto ho rozoznáte v obchodoch

7:24 25.09.2024Zaujímavosti

Nepodľahnite čaru lákavých slov na obale. Takto rozoznáte falšovaný alebo nekvalitný javorový sirup.