• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 28.9.2024Meniny má Václav
15°Bratislava

Státisíce ľudí vrátane celebrít zdieľajú tento text. Takáto je pravda o “Zbohom, Meta AI”

  • VČERA - 7:33
  • Svet
Státisíce ľudí vrátane celebrít zdieľajú tento text. Takáto je pravda o “Zbohom, Meta AI”

Zistite, či by ste tento text mali na sociálnej sieti zdieľať aj vy.

Používatelia sociálnych sietí Facebook a Instagram si mohli všimnúť, že mnohí ľudia vo svojich Príbehoch zdieľajú príspevok „Goodbye Meta AI“. Odkaz zdieľalo približne 600.000 používateľov Instagramu vrátane celebrít a športovcov. Text v príspevku tvrdí, že odopiera spoločnosti Meta právo používať údaje na trénovanie modelov umelej inteligencie (AI).

Táto výzva sa dokonca objavila v profiloch športovcov, hercov a herečiek ako Julianne Moore či Ashley Tisdale. V správe adresovanej spoločnosti Meta tvrdia, že zdieľaním príspevku na svojom profile už majiteľ Facebooku a Instagramu nebude môcť používať ich údaje na trénovanie umelej inteligencie. V správe sa uvádza:

„Zbohom Meta AI. Vezmite prosím na vedomie, že právnik nám odporučil, aby sme to zverejnili, ak tak neurobíme, môže to mať právne následky. Keďže Meta je teraz verejný subjekt, všetci členovia musia zverejniť podobné vyhlásenie. Ak to nezverejníte aspoň raz, bude sa predpokladať, že súhlasíte s používaním vašich informácií a fotografií. Nedávam spoločnosti Meta ani nikomu inému povolenie používať akékoľvek moje osobné údaje, informácie o profile alebo fotografie.”

Zdieľanie príspevku nič nevyrieši

Ide však o klamlivý príspevok, ktorý sa na sociálnej sieti šíri podobne ako hoaxy. Zdieľanie príspevku prostredníctvom Príbehov sa nepovažuje za platnú formu námietky voči zásadám používania údajov Meta. Namiesto toho sa používatelia môžu z tréningu AI odhlásiť prostredníctvom nastavení svojho účtu.

Mnohé snímky od osobností už Instagram čiastočne skryl a označil ich za nepravdivé informácie. Hromadné zdieľanie tohto príspevku je zrejme reakciou na letné oznámenie spoločnosti Meta, že bude používať verejné príspevky na svojich platformách pri tréningu modelov umelej inteligencie, ktoré vyvíja.

Meta však potvrdila však, že bude rešpektovať námietku každého používateľa, ktorý ju už predložil prostredníctvom nastavení svojho účtu a potvrdila, že bude aj naďalej umožňovať používateľom, aby sa týmto spôsobom prihlásili.

Ako zakázať zbieranie vašich údajov

Ak chcete zakázať spoločnosti Meta, aby využívala vaše údaje na trénovanie AI, použite tento odkaz.

Ak chcete formulár nájsť ručne, musíte ísť do svojich nastavení, vybrať položku Centrum ochrany osobných údajov a potom otvoriť Témy o súkromí a vybrať možnosť „Generatívna AI od spoločnosti Meta." V podnadpise „Podanie námietky“ otvorte možnosť „Osobné informácie od tretích strán“. Odkaz vás presmeruje na formulár s námietkou, kde môžete zvoliť možnosť: Chcem namietať alebo obmedziť spracovanie svojich osobných informácií od tretích strán používaných na vytváranie a zlepšovanie AI od spoločnosti Meta. Podobne aj používatelia Instagramu môžu podať námietku rovnakým spôsobom cez Centrum ochrany osobných údajov.

Zdroj: Info.sk, TM, daiymail.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Chobotnice prekvapili vedcov, toto robia rybám počas lovu

Video: Chobotnice prekvapili vedcov, toto robia rybám počas lovu

VČERA - 21:10Zaujímavosti

Počas spoločného lovu zvyknú chobotnice prejavovať zvláštne správanie voči rybám.

Mladík naraz natáčal zo štyroch rôznych generácii iPhonov. Výsledné zábery mnohých nahnevali

Mladík naraz natáčal zo štyroch rôznych generácii iPhonov. Výsledné zábery mnohých nahnevali

21:56 26.09.2024Zaujímavosti

Mladý muž porovnával fotoaparáty na štyroch rôznych smartfónoch značky Apple.

Pozor na túto bežnú chybu pri hrncoch, môžu vám explodovať

Pozor na túto bežnú chybu pri hrncoch, môžu vám explodovať

17:11 26.09.2024Zaujímavosti

Žena ukázala, čo sa stalo v jej kuchyni pri sporáku.

Podvodné správy na sociálnej sieti: Na toto nereagujte!

Podvodné správy na sociálnej sieti: Na toto nereagujte!

8:53 26.09.2024Zaujímavosti

Podvodníci zneužívajú dôverčivosť ľudí, na takéto správy by ste nemali reagovať.