• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 27.9.2024Meniny má Cyprián
17°Bratislava

Vodiča, ktorý sa po tragickej nehode chcel zbaviť auta, vzali do väzby

  • DNES - 9:50
  • Senica
Vodiča, ktorý sa po tragickej nehode chcel zbaviť auta, vzali do väzby

Auta sa snažil zbaviť v jazere.

Vodiča z tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v nedeľu (22. 9.) skoro ráno na ceste pri obci Kúty v okrese Senica, vzal sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Senica do väzby. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Obvinený aj prokurátor sa vzdali práva na podanie sťažnosti. TASR to potvrdila zástupkyňa hovorkyne Krajského súdu v Trnave a okresných súdov v jeho obvode Veronika Miškeová.

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Senica vzal obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že obvinený v prípade prepustenia na slobodu ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a tiež z obavy, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti,“ priblížila Miškeová.

Pri dopravnej nehode prišiel o život 21-ročný chodec. Polícia informovala, že 50-ročný vodič auta, ktoré malo mladíka zraziť, na mieste nehody nezostal, neposkytol a ani neprivolal chlapcovi pomoc a s autom odišiel z miesta nehody preč. Auta sa snažil zbaviť v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Čelí obvineniu z prečinov usmrtenia a neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom. Tiež z marenia výkonu úradného rozhodnutia, keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané. Obvinená z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom je aj jeho spolujazdkyňa.

NEUVERITEĽNÉ KONANIE VODIČA PO NEHODE „AUTA SMRTI“ SA CHCEL ZBAVIŤ V JAZERE V nedeľu sme informovali o tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala v skorých ranných hodinách na ceste pri obci Kúty, v okrese Senica. Mladý, iba 21 ročný chodec vtedy prišiel pri zrážke s osobným autom o život. Vodič auta, ktoré malo mladíka zraziť, na mieste nehody nezostal, neposkytol a ani neprivolal chlapcovi pomoc, a s autom odišiel z miesta nehody preč. VÝBORNÁ PRÁCA SENICKÝCH POLICAJTOV A KOLEGU Z BRATISLAVSKÉHO KRAJA Policajti sa ihneď pustili do pátrania po vozidle a jeho vodičovi. Náročnou operatívno-pátracou činnosťou a analýzou množstva kamerových záznamov, sa im podarilo, za výraznej pomoci policajta kriminálnej polície Bratislava IV, zistiť, kde sa auto nachádza a kto ho mal v čase skutku šoférovať. Vodič mal auto najskôr ukryť v jednej z obcí v okrese Malacky. V noci, z nedele na pondelok sa ho mal potom snažiť zbaviť v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Odtiaľ si ho už vytiahli policajti spolu s hasičmi. Krátko na to policajti vypátrali a zadržali aj samotného vodiča. V AUTE BOLA AJ MLADÁ ŽENA Policajti kriminálnej polície pri vyšetrovaní zistili, že sa pri dopravnej nehode vo vozidle nachádzala aj 29 ročná spolujazdkyňa. Aj ju policajti zadržali a umiestnili do policajnej cely. POLICAJTI DVOJICU OBVINILI Vyšetrovateľ obvinil 50 ročného muža z prečinov usmrtenia, neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, a keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané, aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. V zmysle zákona môže obvinenému mužovi hroziť trest odňatia slobody až na 5 rokov. Mladú ženu vyšetrovateľ obvinil z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, za čo jej môže hroziť strata slobody až na 3 roky.

Uverejnil používateľ Polícia SR - Trnavský kraj Utorok 24. septembra 2024
Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
LOZ: Ak sa konsolidačný balíček schváli, začneme zbierať výpovede lekárov

LOZ: Ak sa konsolidačný balíček schváli, začneme zbierať výpovede lekárov

DNES - 12:40Domáce

V prípade, že návrh konsolidačných opatrení parlament schváli, Lekárske odborové združenie začne so zberom výpovedí lekárov.

Hnutie Slovensko kritizuje Dolinkovú pre projekt národnej nemocnice

Hnutie Slovensko kritizuje Dolinkovú pre projekt národnej nemocnice

DNES - 11:48Domáce

Opozičné hnutie Slovensko kritizuje ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú v súvislosti s projektom novej národnej nemocnice v bratislavskom Ružinove.

Šimkovičová: Vo verejnoprávnych fondoch sa šafárilo

Šimkovičová: Vo verejnoprávnych fondoch sa šafárilo

DNES - 11:33Domáce

Závery auditu Najvyššieho kontrolného úradu týkajúce sa verejnoprávnych kultúrnych fondov potvrdili to, na čo súčasné vedenie Ministerstva kultúry SR od začiatku svojho pôsobenia v rezorte poukazovalo.

Prezident v USA navštívil Furdekovu knižnicu, otvoril výstavu fotografií krojov

Prezident v USA navštívil Furdekovu knižnicu, otvoril výstavu fotografií krojov

DNES - 11:12Domáce

Prezident SR Peter Pellegrini pricestoval vo štvrtok do mesta Cedar Rapids v americkom štáte Iowa.