• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 27.9.2024Meniny má Cyprián
16°Bratislava

Muž na ukradnutej motorke unikal policajtom, predtým pil alkohol

  • DNES - 15:13
  • Bratislava
Muž na ukradnutej motorke unikal policajtom, predtým pil alkohol

Muž čelí viacerým obvineniam.

Bratislavskí policajti obvinili 37-ročného Martina B. z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia a trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Muž vo štvrtok (26. 9.) odmietol policajtom zastaviť a na ukradnutom motocykli s ukradnutou značkou, pod vplyvom alkoholu a so zákazom šoférovať hliadke unikal. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajná hliadka sa podľa hovorcu snažila zastaviť vodiča motocykla po spáchaní dopravného priestupku. On však výzvy polície nerešpektoval, prudko zrýchlil a začal policajtom unikať. Jazdil pritom aj jedným z bratislavských parkov. „Vo vysokej rýchlosti pokračoval až na ulicu Západná, kde dostal šmyk a z motocykla spadol. Ani to ho nezastavilo a v úteku pred policajtmi pokračoval pešo. Policajti sa za unikajúcim mužom rozbehli a po krátkej chvíli ho zadržali a obmedzili na osobnej slobode,“ uviedol Szeiff.

Zadržaný muž policajtom podľa hovorcu uviedol, že o útek sa pokúsil, pretože má súdom uložený zákaz viesť motorové vozidlo až do roku 2027. Následným preverovaním hliadka zistila, že motocykel bol odcudzený a má pripevnenú tabuľku s evidenčným číslom iného motocykla.

Policajti muža zároveň vyzvali, aby sa podrobil vykonaniu vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v tele, čo muž odmietol a uviedol že je pravidelným užívateľom pervitínu,“ dodal Szeiff.

NA ODCUDZENOM MOTOCYKLI A POD VPLYVOM OMAMNÝCH LÁTOK UNIKAL POLICAJTOM CEZ PARK NA OSTREDKOCH Hliadka policajtov Obvodného oddelenia PZ Ružinov východ mala počas včerajšieho dňa (26.09.2024) rušnú nočnú službu, ktorej súčasťou bolo okrem iných úloh aj prenasledovanie unikajúceho vodiča motocykla cez park na Ostredkoch. Hliadka počas jazdy po Ružinovskej ulici v smere k otočisku električiek spozorovala vodiča vedúceho motocykel, ktorý nerešpektoval príslušné dopravné značenie a tým sa dopustil priestupku voči bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Vodiča chceli zastaviť a podrobiť kontrole, avšak ten prudko zrýchlil a začal policajtom unikať. Pri zastávke MHD Súmračná vodič zabočil na cyklochodník v smere na park na Ostredkoch a v úniku pokračoval. Policajti ho za využitia výstražného svetelného a zvukového znamenia vyzývali k zastaveniu, opakované výzvy však vodič nerešpektoval. Vo vysokej rýchlosti pokračoval až na ulicu západná, kde dostal šmyk a z motocykla spadol. Ani to ho nezastavilo a v úteku pred policajtmi pokračoval pešo. Policajti sa za unikajúcim mužom rozbehli a po krátkej chvíli ho zadržali a obmedzili na osobnej slobode. Muž policajtom uviedol, že dôvodom jeho úteku bola skutočnosť že má súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do roku 2027. Policajti zároveň následným preverovaním zistili, že motocykel je odcudzený a zároveň má pripevnenú tabuľku s EČV iného motocykla. Policajti muža zároveň aj vyzvali, aby sa podrobil vykonaniu vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v tele, čo muž odmietol a uviedol že je pravidelným užívateľom pervitínu. Po vykonaní potrebných úkonov vzniesol poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II obvinenie z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia a z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 37-ročnému Martinovi B. z Bratislavy. Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia

Uverejnil používateľ Polícia SR - Bratislavský kraj Piatok 27. septembra 2024

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prieskum: Nadváhou trpí 19 percent detí, prevládajú sedem- až osemročné

Prieskum: Nadváhou trpí 19 percent detí, prevládajú sedem- až osemročné

DNES - 14:40Domáce

Na Slovensku trpí nadváhou 19 percent detí. Kým v roku 2022 mali nadváhu najčastejšie žiaci vo veku 12 až 13 rokov, v súčasnosti prevládajú sedem- až osemročné deti.

Šipoš: Je nemorálne, ak si vláda dvíha platy a ľuďom ceny

Šipoš: Je nemorálne, ak si vláda dvíha platy a ľuďom ceny

DNES - 14:05Domáce

Hnutie Slovensko sa v parlamente pokúsi presadiť svoju novelu zákona, ktorou by znížilo platy členov vlády a ak neuspeje, bude čakať, s akou iniciatívou v tomto smere príde vládna koalícia.

Audiovizuálny fond: Systém vyplácania odmien trvá 15 rokov, NKÚ ho v minulosti nepripomienkoval

Audiovizuálny fond: Systém vyplácania odmien trvá 15 rokov, NKÚ ho v minulosti nepripomienkoval

DNES - 13:43Domáce

Kontrolné orgány počas predchádzajúcich kontrol nikdy nepripomienkovali fakt, že odmeny členov odborných komisií AVF boli vyplácané z účtu na podporu audiovizuálnej kultúry.

Polícia pbvinila muža, ktorý napadol päť žien

Polícia pbvinila muža, ktorý napadol päť žien

DNES - 13:39Domáce

Výtržník počas jedného rána napadol viacero žien.