• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 29.9.2024Meniny má Michal, Michaela
Bratislava

3 mesiace som nejedla nič, len sardinky: Šokuje ma, čo mi to spravilo s telom

  • DNES - 18:35
  • Svet
3 mesiace som nejedla nič, len sardinky: Šokuje ma, čo mi to spravilo s telom

Bývalá vojenská terapeutka hovorí o svojej skúsenosti s drastickou diétou.

62-ročná Jane Crummettová, bývalá vojenská terapeutka, sa odhodlala k drastickej zmene jedálnička. Ako uviedla v rozhovore pre internú lekárku a zástankyňu keto stravovania Annette Bosworthovú, kvôli vážnym zdravotným problémom sa rozhodla po dobu troch mesiacov jesť striktne len sardinky z plechovky.

Diétou proti bolesti

Crummettová sa na dôchodku stretla s intenzívnou bolesťou chodidiel, zápalom a podľa vlastných slov aj so závislosťou na jedle. V čase, keď vážila vyše 100 kíl a zápasila s ťažkosťami pri kráčaní, veteránka prešla na „mäsožravú“ diétu (typ stravovania, pri ktorom je dovolené jesť len živočíšne produkty ako mäso, vajcia a mliečne výrobky), vďaka ktorej zhodila takmer 30 kíl. Keďže sa však zasekla na mŕtvom bode, rozhodla sa pre ďalšiu drastickú zmenu.

Jane Crummettová narazila na sardinkovú diétu v čase, keď ju prenasledovali zdravotné problémy; Foto: YouTube.com/Dr. Boz

V tomto období sa Jane stretla s diétnym plánom floridskej lekárky Annette Bosworthovej, na sociálnych sieťach známej aj ako „Doktorka Boz“. Tá tvrdí, že 72-hodinový pôst, pri ktorom je dovolené jesť len sardinky, „nakopne metabolizmus a posunie telo do pokročilej ketózy s rýchlym spaľovaním tuku“.

Crummettovej napokon tri dni nestačili, a so sardinkovou diétou skončila až po troch mesiacoch. Počas nich zjedla štyri plechovky rýb denne spolu s MCT olejom, ktorý dodáva telu energiu a zásobu vitamínov.

Ako sama tvrdí, sardinková diéta Crummetovú neobrala o energiu – naopak jej dodala silu, zredukovala jej množstvo cukru v krvi a zmiernila bolesť. Počas prvých dvoch týždňov jej tiež pomohla schudnúť 5 kíl.

Pozor na riziká

Hoci konzumácia sardiniek v primeranom množstve nepredstavuje pre telo veľkú záťaž, nadmerné množstvo v organizme môže viesť k hromadeniu ortuti. Ryby v plechovke okrem toho neobsahujú žiadnu vlákninu potrebnú pre správny chod čriev a trávenia, takže bez jej doplnenia formou vhodných potravín alebo doplnkov môže dôjsť k zápche.

S rizikami sa spája aj nálev v konzerve. Ak ide o sardinky v slanom náleve, ich časté jedenie môže prispieť k hromadeniu soli v organizme, čo zaťažuje cievy a obličky.

Zdroj: Info.sk, DP, YouTube.com/Dr. Boz
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Novinka v obchodnom reťazci: Namiesto ochrankárov ho strážia roboty

Novinka v obchodnom reťazci: Namiesto ochrankárov ho strážia roboty

DNES - 20:03Zaujímavosti

Roboty podľa výrobcu dokážu zabrániť až 80 percentám lúpeží.

Váš mobilný telefón mohol napadnúť Necro, na toto si musíte dávať pozor

Váš mobilný telefón mohol napadnúť Necro, na toto si musíte dávať pozor

DNES - 19:39Zaujímavosti

Nová hrozba postihuje milióny mobilných zariadení.

Tajný prvok, o ktorom ste nevedeli: Takto si uľahčíte umývanie okien

Tajný prvok, o ktorom ste nevedeli: Takto si uľahčíte umývanie okien

VČERA - 21:25Zaujímavosti

Ako sa pri umývaní okien dostať aj k ťažko prístupným častiam? Pomôže vám tajný prvok.