• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 1.10.2024Meniny má Arnold
19°Bratislava

Huliak žiada zmenu názvu klubu SNS

  • DNES - 13:38
  • Bratislava
Huliak žiada zmenu názvu klubu SNS

Poslanec Národnej rady (NR) SR a líder mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti Rudolf Huliak (SNS) žiada o zmenu v názve poslaneckého klubu Slovenská národná strana.

Chce ho v znení Slovenská národná strana - Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. Myslí si, že poslanci pôsobiaci v Národnej koalícii sú sami zodpovední za svoje činy a musia za ne niesť následky bez vplyvu na SNS.

„Dlhodobo prezentujeme stranu Národná koalícia. Vchádzali sme do tohto zoskupenia národných strán so spoločným programovým vyhlásením strany. Urobíme všetko pre to, aby sa vládna koalícia nerozpadla, a preto neodchádzame zo žiadneho klubu, sme jeho neoddeliteľnou súčasťou, jednoducho, pokračujeme ďalej, akurát budeme presadzovať identitu Národnej koalície v rámci NR SR,“ poznamenal na utorkovej tlačovej konferencii.

Huliak zároveň deklaroval, že poslanci pôsobiaci v Národnej koalícii zostávajú naďalej pevnou súčasťou poslaneckého klubu SNS a naďalej podporujú vládny kabinet Roberta Fica (Smer-SD). „Budeme absolútne rešpektovať koaličnú zmluvu a na základe tohto faktu a vyhlásenia pre zmier sme dohodnutí podporiť kandidatúru Hlasu-SD a na post predsedu NR SR ich kandidáta,“ vyhlásil.

O potrebe zmeny názvu poslaneckého klubu SNS sa podľa neho rozhodlo na pondelkovom (30. 9.) sneme Národnej koalície. „Kandidáti nášho republikového snemu boli znepokojení nad situáciou, ktorá sa tu deje, a doslova do písmena nám povedali, že nás nezvolili do parlamentu preto, aby sme sa tam hašterili,“ skonštatoval. Avizoval, že chcú po tomto kroku hovoriť pri zásadných otázkach za seba.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SaS vyzýva ministerku zdravotníctva, aby začala komunikovať s lekármi a sestrami

SaS vyzýva ministerku zdravotníctva, aby začala komunikovať s lekármi a sestrami

DNES - 15:04Domáce

SaS vyzýva ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú, aby začala komunikovať s lekármi a sestrami, ktorí v súvislosti s konsolidačnými opatreniami hrozia podaním výpovedí.

Na juhu Slovenska potvrdili výskyt invázneho sršňa ázijského

Na juhu Slovenska potvrdili výskyt invázneho sršňa ázijského

DNES - 14:37Domáce

Predstavuje hrozbu pre opeľovače vrátanie včiel, ktoré tvoria 80 percent ich potravy.

Slovenské národné múzeum dočasne povedie Anton Bittner

Slovenské národné múzeum dočasne povedie Anton Bittner

DNES - 13:41Domáce

Bittner bol v utorok odvolaný z funkcie dočasne povereného šéfa Slovenskej národnej galérie.

Bomby nahlásili aj v nemocniciach, ministerka to odsudzuje

Bomby nahlásili aj v nemocniciach, ministerka to odsudzuje

DNES - 12:10Domáce

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková odsúdila nahlasovanie bombových hrozieb v nemocniciach. Tie sa podľa jej slov v utorok preverovali v Lučenci a Rimavskej Sobote.