• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 2.10.2024Meniny má Levoslav
12°Bratislava

Izraelská armáda: Hrozba nateraz pominula, ľudia môžu vyjsť z krytov

  • VČERA - 21:27
  • Tel Aviv
Izraelská armáda: Hrozba nateraz pominula, ľudia môžu vyjsť z krytov

Izraelská armáda v utorok večer oznámila, že obyvatelia Izraela už môžu vyjsť z protileteckých krytov.

Ďalšia hrozba v podobe útokov z Iránu totiž podľa nej "nateraz" nehrozí. Izraelskí záchranári hlásia, že dvoch ľudí v Tel Avive ľahko poranili šrapnely. Niekoľko ďalších osôb ošetrili v dôsledku ľahkých zranení, ktoré utrpeli pri páde počas úteku do úkrytu.

TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a izraelských denníkov Times of Israel a Haarec.

Izraelská armáda medzičasom ohlásila, že zneškodnila veľký počet rakiet. Ako však priblížil hovorca armády Daniel Hagari, došlo aj k niekoľkým „zásahom“ v strednej a južnej časti krajiny. Hagari dodal, že išlo o závažný útok, ktorý bude mať dôsledky. Odmietol však spresniť, kedy a ako naň Izrael zareaguje.

Izraelská armáda predtým informovala, že Irán odpálil na Izrael takmer 200 rakiet. Spravodajský server Axios uvádza, že raketový útok sa odohral v dvoch vlnách.

Reuters s odvolaním sa na výpovede svedkov informoval, že niektoré rakety boli zneškodnené ešte vo vzdušnom priestore Jordánska. Po celom Izraeli sa rozozvučali poplašné sirény, pričom v Jeruzaleme a v údolí rieky Jordán bolo počuť výbuchy.

Jordánske úrady medzičasom informovali, že ich vzdušné sily zneškodnili niekoľko rakiet odpálených z Iránu, ktoré vstúpili do vzdušného priestoru ich krajiny. Nemenované zdroje zo sýrskej armády zase uviedli, že izraelská protivzdušná obrana zneškodnila desiatky rakiet aj nad južnou časťou Sýrie.

Iránska štátna televízia informovala, že 80 percent rakiet zasiahlo svoj cieľ.

Jordánsko pozastavilo leteckú dopravu. Izrael aj Irak uzatvorili svoj vzdušný priestor. Izrael ho však už medzičasom znova otvoril a ohlásil, že leteckú dopravu v nadchádzajúcich hodinách obnovia. Libanonská vláda oznámila, že na dve hodiny zatvára svoj vzdušný priestor.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Predstavitelia európskych krajín a USA odsúdili útok Iránu na Izrael

Predstavitelia európskych krajín a USA odsúdili útok Iránu na Izrael

VČERA - 21:58Zahraničné

Francúzsky premiér Michel Barnier v utorok uviedol, že je znepokojený eskaláciou konfliktu na Blízkom východe po tom, čo Irán podnikol raketový útok na Izrael.

Von der Leyenová: Európa musí zvýšiť výdavky na výskum

Von der Leyenová: Európa musí zvýšiť výdavky na výskum

VČERA - 20:11Zahraničné

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová v utorok varovala, že Európa "stráca pôdu po nohami" v globálnom technologickom súboji a musí zvýšiť výdavky na výskum, aby zvrátila situáciu.

Irán odpálil rakety na Izrael

Irán odpálil rakety na Izrael

VČERA - 18:45Zahraničné

Informovala o tom izraelská armáda.

Muž útočil v Zürichu na deti, tri zranil

Muž útočil v Zürichu na deti, tri zranil

VČERA - 17:57Zahraničné

Neznámy muž zaútočil v utorok vo švajčiarskom Zürichu na niekoľko detí, pričom tri z nich zranil.