• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 4.10.2024Meniny má František
11°Bratislava

Robert Kaliňák reagoval na demisiu Dolinkovej

  • DNES - 14:27
  • Bratislava
Robert Kaliňák reagoval na demisiu Dolinkovej

Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) rešpektuje rozhodnutie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) podať demisiu.

Prekvapilo ho to. Uviedol to v piatok novinárom. Nesúhlasí s tvrdením, že zdravotníctvo nie je premiérskou témou. Považuje ho za dôležité. Bude si podľa neho potrebné vydiskutovať tvrdenia Dolinkovej o nepociťovaní podpory od vlády. Zároveň si myslí, že v systéme zdravotníctva bude treba procesy zracionalizovať.

Pacienti sa oprávnene sťažujú na to, že necítia obrovské zdroje, ktoré idú do zdravotníctva. Preto je dôležité urobiť tam poriadok. Neviem však odpovedať na otázku, či bolo dosť síl alebo energie na to, urobiť takú zásadnejšiu zmenu v zdravotníctve,“ povedal. Mieni, že finančné toky v systéme treba presmerovať do správnejších častí, aby to pociťoval pacient.

Ministerstvo obrany sa podľa jeho rezortného šéfa snažilo v rámci zdravotníctva „priložiť ruku k dielu“. Kaliňák pripomenul, že spolupracujú na projekte novej nemocnice v Prešove. „V rámci konsolidácie prevezmeme na seba časť výstavby veľkej nemocnice, ktorá predovšetkým takisto na 85 až 90 percent bude slúžiť pre civilné obyvateľstvo. A to je aj náš príspevok v konsolidácii k podpore zdravotníctva,“ dodal.

Dolinková v piatok oznámila podanie demisie. Prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu ju plánuje odovzdať v krátkom čase. Dolinková necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente, ktoré sa podľa nej nemali dotknúť zdravotníctva.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
LFUK: Stanoviská Kotlára sú v rozpore s medicínou založenou na vedeckých dôkazoch

LFUK: Stanoviská Kotlára sú v rozpore s medicínou založenou na vedeckých dôkazoch

DNES - 18:30Domáce

Stanoviská splnomocnenca vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie ochorenia COVID-19 Petra Kotlára sú v príkrom rozpore s medicínou založenou na vedeckých dôkazoch.

Desiatky policajtov protestovali pred budovou Ministerstva vnútra

Desiatky policajtov protestovali pred budovou Ministerstva vnútra

DNES - 17:48Domáce

Nespokojní policajti opäť pripomenuli požiadavky na systémové zmeny v Policajnom zbore.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Na mieste zasahoval aj vrtuľník

Vážna nehoda na diaľnici D1: Na mieste zasahoval aj vrtuľník

DNES - 15:08Domáce

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.