• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 4.10.2024Meniny má František
11°Bratislava

V dôsledku technickej chyby bola narušená letová prevádzka v Nemecku

  • DNES - 16:09
  • Berlín
V dôsledku technickej chyby bola narušená letová prevádzka v Nemecku

Dočasná technická chyba v systéme letovej prevádzky v Nemecku viedla k problémom v celom vzdušnom priestore Nemecka. Oznámilo to v piatok Nemecké centrum riadenia letovej premávky (DFS), informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

V dôsledku chyby zmizli zo systémov letové plány a údaje o počasí. Chybu sa podarilo medzičasom odstrániť, no viedla k omeškaniam letov a ich rušeniu. „Situácia bola vyriešená. Systém znovu funguje od 10.25 h,“ uviedla DFS s tým, že systému bude potrebné znovu nahodiť údaje, ktoré sa stratili.

Prevádzkovateľ letiska vo Frankfurte nad Mohanom, ktoré je najväčšie v krajine, na svojej webovej stránke pritom hlásil „rozsiahle meškanie a rušenie letov“. Podľa hovorcu prevádzkovateľa letiska, spoločnosti Fraport, bolo zrušených približne 70 letov. „Neočakávame výraznejší počet ďalších rušení, pretože problém bol odstránený,“ uviedol hovorca.

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa taktiež informovala o obmedzenom počte zrušených letov a meškaniach. Narušenie sa však podľa nej nedotklo jej diaľkových letov.

Chyba môže mať aj po odstránení stále vplyv na situáciu v letovej prevádzke v Nemecku počas piatka. Fraport tak odporučil cestujúcim, aby si pravidelne na webových stránkach svojich leteckých spoločností sledovali informácie o svojich letoch.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zomrel obľúbený francúzsky herec, dokázal vniesť komický podtón aj do najsmutnejších postáv

Zomrel obľúbený francúzsky herec, dokázal vniesť komický podtón aj do najsmutnejších postáv

DNES - 18:44Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron ho označil za monument francúzskej kinematografie.

Elon Musk sa zúčastní na Trumpovom volebnom mítingu v Pennsylvánii

Elon Musk sa zúčastní na Trumpovom volebnom mítingu v Pennsylvánii

DNES - 18:35Zahraničné

Americký miliardár Elon Musk sa pripojí k Donaldovi Trumpovi na jeho sobotňajšom mítingu v meste Butler v štáte Pennsylvánia.

Meloniová stiahla žalobu na historika za výrok, že

Meloniová stiahla žalobu na historika za výrok, že "je v srdci neonacistka"

DNES - 18:34Zahraničné

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v piatok stiahla žalobu za ohováranie proti ľavicovému historikovi Lucianovi Canforovi, ktorý o nej - ešte ako líderke opozície - povedal, že "je v srdci neonacistka".

Obama pomôže Harrisovej vo volebnej kampani

Obama pomôže Harrisovej vo volebnej kampani

DNES - 13:21Zahraničné

Bývalý americký prezident Barack Obama sa zapojí do predvolebnej kampane kandidátky Demokratickej strany a súčasnej viceprezidentky Kamaly Harrisovej.