• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 6.10.2024Meniny má Natália
11°Bratislava

Skupina Coldplay vydala očakávaný desiaty album s názvom Moon Music

  • 21:48 04.10.2024
  • Bratislava
Skupina Coldplay vydala očakávaný desiaty album s názvom Moon Music

Album Moon Music, ktorý produkoval Max Martin, obsahuje augustový singel We Pray a júnový singel feelslikeimfallinginlove, ktorý bol dvakrát nominovaný na MTV VMAs a dosiahol prvé miesto v britskom airplay rebríčku.

Tretí singel All My Love vychádza spolu s albumom a videoklipom, ktorý bol natočený v karaoke bare v Las Vegas. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Chris Martin nedávno zverejnil video, v ktorom poskytol svoj pohľad na album: „Myslím, že tento album je reakciou na boj so všetkými konfliktmi vo vnútri seba samého a tiež na konflikty zvonka. Ide o to, aká by mohla byť tá najlepšia odpoveď. Myslím, že Moon Music sa snaží povedať, že možno láska je tou najlepšou odpoveďou.“

Album mal svetovú premiéru v pondelok (30. 9.) v podniku Moon Saloon v mestečku Moon v americkom štáte Wisconsin. Kapela oslávi vydanie albumu vystúpením v sobotňajšej show Saturday Night Live.

V súlade s priekopníckymi opatreniami, Coldplay pre udržateľnosť na ich aktuálnom svetovom turné, ktoré doteraz znížilo emisie CO2 o 59 % v porovnaní s ich predchádzajúcim turné, vyvinuli veľké úsilie, aby boli fyzické verzie Moon Music z pokiaľ možno čo najšetrnejších materiálov. Ide tak o prvý album na svete, ktorý vyšiel ako 140 g EcoRecord rPET LP, pričom každá kópia je vyrobená z deviatich recyklovaných PET fliaš.

Navyše kapela spolupracovala s dlhoročnými partnermi z The Ocean Cleanup na vytvorení ďalšieho formátu - LP v edícii Notebook. rPET pre túto edíciu obsahuje 70 % plastu z riek, zachyteného organizáciou The Ocean Cleanup z rieky Rio Las Vacas v Guatemale. Štandardné CD edície Moon Music budú prvými na svete, ktoré vyjdú na EcoCD vytvorenom z 90 % recyklovaného polykarbonátu, pochádzajúceho z komunálneho odpadu.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Nela Pocisková predstavila nový album Cesta

Nela Pocisková predstavila nový album Cesta

VČERA - 19:22Kultúra

Speváčka a herečka Nela Pocisková predstavila v piatok 4. októbra nový štúdiový album, ktorý dostal názov Cesta. Dala si tak darček priamo v deň 34. narodenín.

Novým riaditeľom Opery SND sa od 15. októbra stane Rastislav Štúr

Novým riaditeľom Opery SND sa od 15. októbra stane Rastislav Štúr

VČERA - 15:30Kultúra

Novým riaditeľom Opery SND sa stane Rastislav Štúr. Na post ho k 15. októbru vymenuje generálna riaditeľka Slovenského národného divadla (SND) Zuzana Ťapáková.

Roman Skamene sa dožíva 70 rokov, hral aj veksláka vo filme Bony a klid

Roman Skamene sa dožíva 70 rokov, hral aj veksláka vo filme Bony a klid

6:23 02.10.2024Kultúra

Kedysi patril k najznámejším hercom a hral v kultových filmoch na čele s Tankovým práporom. Roman Skamene, ktorý autenticky stvárnil veksláka v populárnej snímke Bony a klid, má dnes 70 rokov.

Kultová talianska herečka Monica Bellucciová slávi 60. narodeniny

Kultová talianska herečka Monica Bellucciová slávi 60. narodeniny

6:04 30.09.2024Kultúra

Patrí medzi kultové herečky obdarené pôvabom, šarmom a prirodzenou krásou. Hrala vo viacerých filmoch s celosvetovým úspechom. Monica Anna Maria Bellucciová sa dnes dožíva 60 rokov.