• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 13.10.2024Meniny má Koloman
Bratislava

Politici pri príležitosti druhého výročia útoku na Zámockej odsúdili nenávisť

  • VČERA - 16:59
  • Bratislava
Politici pri príležitosti druhého výročia útoku na Zámockej odsúdili nenávisť

Politici pri príležitosti druhého výročia tragického útoku na Zámockej ulici v Bratislave odsúdili nenávisť a násilie v spoločnosti. Každý, bez ohľadu na rozdiely, by sa podľa nich mal na Slovensku cítiť bezpečne.

Prezident SR Peter Pellegrini odmieta akúkoľvek nenávisť a násilie voči nevinným ľuďom pre ich odlišnosti. Útoky na ľudí podľa neho musíme ako spoločnosť odmietnuť. Vyzval na návrat k dialógu a vzájomnému rešpektu. Uviedol to na sociálnej sieti.

Odmietam akúkoľvek nenávisť a násilie voči nevinným ľuďom kvôli ich vierovyznaniu, rase, farbe pleti, sexuálnej orientácii či odlišnému politickému názoru. Zbrane, atentáty, útoky na ľudí musíme ako spoločnosť odmietnuť. Vráťme sa k dialógu a vzájomnému rešpektu. To je jediná cesta, po ktorej môžeme ako moderná spoločnosť spoločne kráčať,“ napísala hlava štátu.

Pred dvomi rokmi na Zámockej vraždila nenávisť. Nedovoľme, aby sa to opakovalo,“ vyhlásil líder opozičného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Pripomenul, že Slovensko si pripomína pamiatku dvoch mladých mužov, ktorí sa stali obeťami útoku. „Aj kvôli nim musíme spraviť všetko preto, aby sa na Slovensku mohli cítiť všetci ľudia rešpektovaní a v bezpečí, bez ohľadu na to, aká je ich identita, alebo koho ľúbia,“ zdôraznil.

Predseda opozičnej SaS Branislav Gröhling podotkol, že politici aj dnes pokračujú v šírení rovnakej nenávisti ako tej, ktorá pred dvomi rokmi viedla k „bezcitnej vražde“. „Všetci sme tu na jednej lodi. Všetci, bez ohľadu na farbu pleti, náboženstvo či orientáciu, si zaslúžime pokojný život. Bez toho, aby sme boli terčom nenávisti či slovných a fyzických útokov. Všetci chceme žiť v mieri, blahobyte a ďalším generáciám zanechať lepšiu krajinu, ako sme ju zdedili. To ale nikdy nedosiahneme nenávisťou a konfliktom. Dosiahneme to pochopením a spoluprácou,“ skonštatoval na sociálnej sieti.

Násilie a nenávisť odsúdil aj minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). „Vraždy, terorizmus, holokaust či vojna. Násilie nikdy nebude riešením a spolu s nenávisťou nesmú mať miesto v našej spoločnosti. Uctime si pamiatku obetí nenávisti,“ napísal na sociálnej sieti.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ vydal výstrahy, platia už od tejto noci

SHMÚ vydal výstrahy, platia už od tejto noci

VČERA - 19:03Domáce

Meteorológovia vydali výstrahy na sobotnú noc a nedeľu.

Rok po zemetrasení odborníci predstavili obyvateľom Ďapaloviec výsledky výskumu

Rok po zemetrasení odborníci predstavili obyvateľom Ďapaloviec výsledky výskumu

VČERA - 18:12Domáce

Po roku od zemetrasenia, ktoré zasiahlo východné Slovensko, sa v Ďapalovciach v okrese Vranov nad Topľou stretli odborníci z Ústavu vied o Zemi Slovenskej akadémie vied s miestnymi obyvateľmi.

Ombudsman: Musíme ukazovať, že nenávisť nemá v našej spoločnosti miesto

Ombudsman: Musíme ukazovať, že nenávisť nemá v našej spoločnosti miesto

VČERA - 17:25Domáce

Odkázal to verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský pri príležitosti druhého výročia útoku na Zámockej ulici v Bratislave. Apeluje na jednotnosť pri odsúdení tohto činu i podpore tých, ktorí sa stali jeho obeťami.

Záchranári bojovali o život cyklistu, na miesto vyslali vrtuľník

Záchranári bojovali o život cyklistu, na miesto vyslali vrtuľník

VČERA - 16:25Domáce

Cyklista mal vážne zdravotné komplikácie.