• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 14.10.2024Meniny má Boris
Bratislava

Ako pripraviť voňavú vodu na žehlenie: Toto je tajomstvo, ako udržať oblečenie svieže

  • VČERA - 20:49
  • Bratislava
Ako pripraviť voňavú vodu na žehlenie: Toto je tajomstvo, ako udržať oblečenie svieže

Ide o jednoduchú a cenovo dostupnú metódu pre dlhodobo čerstvé textílie.

Hoci žehlenie nepatrí medzi obľúbené činnosti, používanie voňavej vody na žehlenie z toho dokáže urobiť príjemnejší zážitok. Uľahčuje to tiež žehlenie, chráni žehličku pred usadzovaním vodného kameňa spôsobeného používaním vody z vodovodu a zanecháva vaše oblečenie svieže.

Naparovacie žehličky majú plniteľnú nádržku na vodu s otvormi, ktoré umožňujú vypúšťanie pary, čím sa účinne odstraňujú a záhyby na oblečení. Voňavou vodou jednoducho nahraďte bežnú vodu, ktorú používate v žehličke. Po nastriekaní dodá vášmu oblečeniu príjemnú vôňu a tkanine hladký a svieži povrch.

Voňavá voda pri žehlení maskuje zatuchnuté pachy alebo pretrvávajúce vône. Môžete ju tiež použiť na postriekanie odevov na osvieženie, ak vaše oblečenie už nejaký čas visí v skrini alebo bolo uskladnené.

Foto: Dusan Petkovic/Shutterstock.com

Ako si vyrobiť voňavú vodu na žehlenie

Budete potrebovať:

  • Fľašu s rozprašovačom
  • Destilovanú vodu
  • Vodku
  • Esenciálne oleje

Postup:

Do čistej fľaše s rozprašovačom nalejte približne pohár destilovanej vody. Je to lepšie ako voda z vodovodu, ak chcete zabrániť usadzovaniu minerálov v žehličke. Pridajte jednu polievkovú lyžicu lacnej vodky, ktorá zabráni prskaniu zo žehličky a pomôže rozptýliť esenciálny olej.

Potom pridajte približne 10 až 15 kvapiek obľúbeného esenciálneho oleja. Vyskúšajte citrusový olej, alebo zvoľte upokojujúcu vôňu ruže. Oblečenie môže krásne voňať aj mätou či eukalyptom. Môžete dokonca zmiešať niekoľko olejov a vytvoriť si vlastnú jedinečnú zmes.

Keď sa voda, vodka a esenciálne oleje nachádzajú vo fľaši s rozprašovačom, stačí ju len pretrepať a vaša voňavá voda na žehlenie je hotová. Postriekajte ňou oblečenie počas žehlenia alebo ju použite len na rýchle osvieženie, aby bielizeň lepšie voňala.

Potom fľaštičku označte vôňou a dátumom výroby. Uskladnite voňavú vodu na žehlenie na chladnom a tmavom mieste. Ak chcete zistiť, či je ešte vhodná na použitie, jednoducho ju ovoňajte. Ak je vôňa stále príjemná a silná, môžete ju použiť. Ak však zapácha alebo stráca svoju vôňu, je čas pripraviť novú dávku.

Zdroj: Info.sk,TM, inthewash.co.uk, ehow.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Krásna záhrada aj v zime: Tieto kvety vám budú robiť radosť aj v zimných mesiacoch

Krásna záhrada aj v zime: Tieto kvety vám budú robiť radosť aj v zimných mesiacoch

VČERA - 21:30Zaujímavosti

Otužilé čemerice dodajú vašej záhrade farby aj v chladnejšom období.

Múzeum slovenskej dediny v Martine predstaví spracovanie a uskladnenie úrody

Múzeum slovenskej dediny v Martine predstaví spracovanie a uskladnenie úrody

VČERA - 12:47Zaujímavosti

Spracovanie a uskladnenie úrody v minulosti i pestrý kultúrny program ponúka v nedeľu podujatie "Keď sa zima opýta" v Múzeu slovenskej dediny v Jahodníckych hájoch v Martine. Informovala o tom Jaroslava Ďurdíková z Múzea slovenskej dedi

Video: Takto sa pestuje zelenina priamo v supermarkete, nepotrebuje ani pôdu

Video: Takto sa pestuje zelenina priamo v supermarkete, nepotrebuje ani pôdu

20:44 12.10.2024Zaujímavosti

Pomocou hydroponickej metódy je možné pestovať rastliny vo vode bez pôdy.