• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 22.10.2024Meniny má Sergej
14°Bratislava

Poslanci okolo Huliaka odchádzajú z klubu SNS

  • DNES - 14:15
  • Bratislava
Poslanci okolo Huliaka odchádzajú z klubu SNS

Poslanci Národnej koalície opúšťajú klub SNS.

Traja poslanci Národnej rady (NR) SR okolo predsedu mimoparlamentnej strany Národná koalícia Rudolfa Huliaka odchádzajú z poslaneckého klubu koaličnej SNS. Oznámil to v utorok v parlamente Huliak s tým, že napriek tomu budú naďalej dodržiavať koaličnú zmluvu a podporovať vládu Roberta Fica (Smer-SD).

Poslanec tento krok odôvodnil tým, že odkedy spolu s kolegami Ivanom Ševčíkom a Pavlom Ľuptákom prezentovali svoju žiadosť o zmenu názvu klubu SNS a väčšie zviditeľnenie ich strany Národná koalícia, začali byť ignorovaní a „absolútne odpojení“ od diania v klube. „Absolútne nám bol zamedzovaný akýkoľvek styk s informáciami, totálna ignorancia, zablokovanie prístupu na koaličné rady, ktoré už boli odvtedy dve,“ vyhlásil Huliak s tým, že preto nemali ani možnosť zapojiť sa do vyjednávania o štátnom rozpočte a predniesť svoje požiadavky.

Po odchode z klubu SNS sa stanú nezávislými poslancami. „Ale chceme deklarovať, že v plnej miere podporujeme vládu Roberta Fica, budeme hlasovať v rámci koaličnej zmluvy, dodržiavať vládny program a budeme absolútne súčinní, čo sa týka dodržiavania koaličnej zmluvy. Vrátane akceptácie nominanta Hlasu-SD na post predsedu Národnej rady, ktorého už by bolo vhodné zvoliť,“ konštatoval Huliak.

Predsedovia ďalších dvoch koaličných strán Smeru-SD a Hlasu-SD Robert Fico a Matúš Šutaj Eštok by mali podľa neho nájsť spôsob, ako komunikovať s predstaviteľmi Národnej koalície. Iba takýmto spôsobom môžu zabezpečovať kontinuitu pri hlasovaní v NR SR a ďalšie kroky na podporu súčasnej vlády. Avizoval tiež, že chcú požiadavky zo svojho programu predkladať v parlamente aj ako poslanecké návrhy.

SNS po odchode poslancov nebude mať dostatočný počet členov na udržanie poslaneckého klubu. Koalícia tak dočasne nebude mať tri poslanecké kluby, čo môže skomplikovať chod schôdze parlamentu pri zaraďovaní nových bodov programu, či ich presune.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hnutie Slovensko chce odvolávať Šutaja Eštoka pre zmier s Babišom

Hnutie Slovensko chce odvolávať Šutaja Eštoka pre zmier s Babišom

DNES - 16:14Domáce

Poslanci Národnej rady SR z hnutia Slovensko začínajú v utorok zbierať podpisy pod návrh na odvolanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka z funkcie.

Dopravná nehoda pri Motešiciach si vyžiadala ľudský život

Dopravná nehoda pri Motešiciach si vyžiadala ľudský život

DNES - 15:59Domáce

Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky.

Vážna nehoda: Autobus sa zrazil s kamiónom

Vážna nehoda: Autobus sa zrazil s kamiónom

DNES - 14:50Domáce

Cesta zostala pre nehodu neprejazdná.

Tomáš Drucker očakáva stiahnutie návrhu SNS o propagácii tém o sexuálnej orientácii

Tomáš Drucker očakáva stiahnutie návrhu SNS o propagácii tém o sexuálnej orientácii

DNES - 13:52Domáce

Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže očakáva, že SNS stiahne návrh na obmedzenie propagácie tém súvisiacich so sexuálnou orientáciou a s rodovou identitou v školskom vzdelávacom systéme.